«Αθωώσεις» από ΕΥΠ για το σχέδιο «ΠΥΘΙΑ»

«Αθωώσεις» από ΕΥΠ για το σχέδιο «ΠΥΘΙΑ»

Διαβάστε και το δικό μας άρθρο για αυτό το θέμα με τίτλο «Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ VS. Ελλάδα: ΗΠΑ προς Ελλάδα: Δικαιώστε τους πράκτορες CIA στην υποθ. ΠΥΘΙΑ αλλίως θα σας κόψουμε τη στρατιωτική βοήθεια!»

Η «συνωμοσία» κατά του Καραμανλή,  οι υποκλοπές, ο ρόλος Καρχιμάκη και ο δάκτυλος από ΗΠΑ…

Λάδι» βγάζει η ΕΥΠ τους δύο υπαλλήλους που εμφανίζονται ότι εμπλέκονται στο σχέδιο «Πυθία» για την αποσταθεροποίηση της χώρας την περίοδο Καραμανλή, μέσω της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού και των υποκλοπών! Η αθώωση φέρεται ότι έγινε ύστερα από παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα, που επιθυμεί σφόδρα η όλη υπόθεση να μπει οριστικά στο αρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάκριση για το μείζον αυτό ζήτημα είχε ολοκληρωθεί από τον ανακριτή Διαφθοράς Δημήτρη Φούκα από το καλοκαίρι του 2015 και τον Οκτώβριο του 2016 η εισαγγελέας Πρωτοδικών Μαρία – Σοφία Βαΐτση ζήτησε να παραπεμφθούν σε δίκη τέσσερα άτομα. Πρόκειται για τον πρώην Αμερικανό πράκτορα William Bazil και δύο υπαλλήλους της ΕΥΠ για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας κατ’ εξακολούθηση, με ηθικό αυτουργό τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη.

Το «σκηνικό» της υπόθεσης των υποκλοπών περιέγραψε αναλυτικά στο πόρισμά του ο ανακριτής Διαφθοράς Δημήτρης Φούκας: «Στην Αθήνα, από τον Αύγουστο του 2004 έως τον Μάρτιο του 2005, ο William B., Αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν τα συμφέροντα της Ελληνικής Δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών. Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου ήταν εκείνη που είχε αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου. Από την άρση απορρήτου μίας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή, με στοιχεία συνδρομητή “American Embassy”».

Το Πειθαρχικό της ΕΥΠ, λοιπόν, συνεδρίασε, κατά πληροφορίες, χωρίς να καλέσει τους βασικούς μάρτυρες και προχώρησε στην έκδοση αθωωτικής απόφασης για τους ελεγχόμενους από την τακτική Δικαιοσύνη υπαλλήλους της, στους οποίους μάλιστα έχει επιβληθεί, με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι εν λόγω υπάλληλοι κατηγορούνται ότι έδιναν στον κ. Καρχιμάκη τα άκρως απόρρητα ενημερωτικά δελτία της υπηρεσίας προς τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Δηλαδή, ο κ. Καρχιμάκης -και άρα ο Γιώργος Παπανδρέου, που τότε ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ήξερε τα πάντα, πριν τα μάθει ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας…

http://www.dimokratianews.gr/content/76233/athooseis-apo-eyp-gia-shedio-pythia