Home Greek News Ο δόλος των Διαλόγων: “Οικουμενική κίνηση” στο εσωτερικό αλλά “Οικουμενισμός” διεθνώς

Ο δόλος των Διαλόγων: “Οικουμενική κίνηση” στο εσωτερικό αλλά “Οικουμενισμός” διεθνώς

by _
0 comment 234 views

Ο δόλος των Διαλόγων: “Οικουμενική κίνηση” στο εσωτερικό αλλά “Οικουμενισμός” διεθνώς

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Αναζητώντας το hashtag #ecumenism, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα αποτελέσματα είναι αποκαλυπτικά και ιδιαιτέρως απογοητευτικά. Οι θεωρούμενοι εκ θέσεως “φύλακες” της Ορθοδοξίας, άγονται και φέρονται ως ανδρείκελα διαφήμισης μιας Οικουμενιστικής υπερηφάνειας, δίχως προηγούμενο.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται από τους αντιδρώντες, απίστους και αιρετικούς, στην παναίρεση του Οικουμενισμού, πως: “ο Οικουμενισμός θυσιάζει την αλήθεια πάνω στο αλτάριο της Ένωσης”.

Συλλέξαμε μικρό αριθμό φωτογραφικών στιγμιοτύπων, και τα αφιερώνουμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη που το 2013 διαβεβαίωνε μετά παρρησίας: “Δεν είμαι Οικουμενιστής”.
Το καλοκαίρι του 2016 στις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου της Κρήτης, υπέγραφε εν χορώ την Συνοδική αποδοχή της Οικουμενικής Κίνησης στην Ορθόδοξη Εκκλησία, μέσω του Π.Σ.Ε.
Αφιερώνεται δε στους άοκνους εργάτες της Οικουμενικής Κίνησης, καθηγητές της Θεολογικής Α.Π.Θ. κα Κούκουρα και κ. Γιάγκου, στην μεν πρώτη για να χαρεί που το επικοινωνιακό έλλειμμα της Οικουμενικής Κίνησης, συμπληρώνεται από την μόνη αλήθεια που επιμελώς η ίδια απέκρυπτε: Οικουμενική Κίνηση και Οικουμενισμός είναι το αυτό. Στον έτερο δυστυχή ακαδημαϊκό, που έσκιζε τα ιμάτιά του υποστηρίζοντας, πως είναι στην Οικουμενική Κίνηση αλλά δεν είναι Οικουμενιστής, υπενθυμίζουμε πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!
Η διγλωσσία σε δογματικά θέματα πίστεως, συνιστά δόλο. Η κουλτούρα των διαλόγων επιβάλλει τη διγλωσσία, όταν ο απλός λαός δεν είναι σε θέση να κατανοήσει το “μεγαλείο της διανόησης”, Πατριαρχών, ακαδημαϊκών, κληρικών και λοιπών κολαούζων, του μεγαλείου της Ενότητας από Αγάπη, υπέρ της Αλήθειας των Πατέρων και των Συνόδων.

Η έρευνά μας μόλις άρχισε. Τα ευρήματά της θα αναρτώνται άμεσα, δίχως καθυστέρηση. Η αίσθησή μας είναι ήδη πικρή. Η στάση της Ορθοδοξίας στους διαλόγους αποτελεί μια διαρκή μειοδοσία, σε βαθμό που χάθηκε η αφετηρία μας. Το γεγονός τούτο δεν είναι τυχαίο, αποτελεί προσωπική επιλογή και είναι έργο ενός. Ο Θεολογικός Οικουμενισμός, η Οικουμενική Κίνηση δηλαδή η παναίρεση του Οικουμενισμού, είναι πεποίθηση, ιδεολογία, όραμα και φέρει την προσωπική υπογραφή του… Οικουμενικού Πατριάρχου.
https://katanixis.blogspot.com/2017/06/blog-post_809.html?spref=fb

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr