Home Greek News Οι τηλεφωνικές συνομιλίες του Κίσινγκερ με τον Πρόεδρο Φόρντ και άλλα κυβερνητικά στελέχη αποκαλύπτουν το ρόλο του στο Κυπριακό!

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες του Κίσινγκερ με τον Πρόεδρο Φόρντ και άλλα κυβερνητικά στελέχη αποκαλύπτουν το ρόλο του στο Κυπριακό!

by _
0 comment 154 views

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες του Κίσινγκερ με τον Πρόεδρο Φόρντ και άλλα κυβερνητικά στελέχη αποκαλύπτουν το ρόλο του στο Κυπριακό!!!

Αυτό είναι σύμφωνα με το Αρχείο της Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ που μαθεύτηκε τελικά στο κοινό μετά από χρόνια ασκήσεως πιέσεως απο τον ίδιον τον…ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ για προφανείς λόγους!!!

-του Ιωάν. Κουντούρη | Λος Άντζελες | 21.58, 26 Ιουν. 2017 | JohnKountouris.com

Το αρχείο Εθνικής Ασφάλειας, που ιδρύθηκε το 1985 από δημοσιογράφους και μελετητές για να ελέγξει την αυξανόμενη κυβερνητική μυστηκότητα, συνδυάζει ένα μοναδικό φάσμα λειτουργιών: ένα ερευνητικό κέντρο δημοσιογραφίας, ερευνητικό ινστιτούτο για διεθνή θέματα, βιβλιοθήκη και αρχείο αποχαρακτηρισμένων αμερικανικών εγγράφων (“η μεγαλύτερη μη κυβερνητική συλλογή στον κόσμο” λέει η Los Angeles Times), ηγετικός μη κερδοσκοπικός χρήστης του αμερικανικού νόμου για την ελευθερία της πληροφόρησης, δικηγορικό γραφείο δημοσίου συμφέροντος που υπερασπίζεται και επεκτείνει την πρόσβαση του κοινού στις κυβερνητικές πληροφορίες, παγκόσμιος συνήγορος ανοιχτής κυβέρνησης ευρετήριον και ένας εκδότης πρώην μυστικών.

Το αρχείο Εθνικής Ασφάλειας έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό ιστορικό υψηλής αξιόπιστης, βραβευμένης ερευνητικής δημοσιογραφίας και υποτροφίας.

Ήδη σας έχω αποκαλύψει πάρα πολλά πράγματα που δεν ξέρατε εσείς στην Ελλάδα, εκτός από το απίστευτο έργον που έχει κάνει εδώ στις ΗΠΑ για την αλήθεια του ρόλου του Κίσινγκερ στο Κυπριακό ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου.

Στα παρακάτω άρθρα σας έχω αποκαλύψει πράγματα όπως σαφείς δηλώσεις του Κίσινγκερ στον πρόεδρο Φόρντ στις 13 Αυγ. του 1974 –προσέξτε την ημερομηνία— όπου λέει απίστευτα πράγματα που τον ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝ για το Κυπριακό, όπως «Δεν υπάρχει κανένας αμερικανικός λόγος οι Τούρκοι να μην κρατάνε το ένα-τρίτο της Κύπρου.» Θα διαβάσετε επίσης πως ο συμπέθερός μας, ο κ Κωνσταντίνος Σαβάλας, ο αδελφός του πασίγνωστου ηθοποιού Τέλη Σαβάλα (“Κοτζάκ”), μας αποκάλυψε το 2012 πως το 1974, την ώρα που γινόταν η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, ήταν εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρντμεντ στην Ελλάδα. Όταν όμως του ζητήθηκε να παρουσιαστεί ενώπιον του Ελληνικού λαού, μέσω του ελληνικού τύπου, ώστε να δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβαινε τότε -ιδιαίτερα από πλευράς των ΗΠΑ– τον πετυχαίνει αμέσως τηλεφωνικώς ο Κίσινγκερ και του λέγει ευθέως «Τους βλάκες Έλληνες μην τους πείς εσύ τίποτε από όλα όσα τους κάμνουμε αυτήν την στογμήν! Κάνε εσύ τον κουφό.»

Διαβάστε και τα όλα τα άλλα άρθρο που έχουμε γράψει για τον σαφή ρόλο του Κίσινγκερ στο Κυπριακό :

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! ΤΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ” ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ – ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΔΙΔΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, Κ.ΤΛ.!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΝΕΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΟΝ Χ. ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΜΕ ΤΟ ΕΓΓΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ… Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ…!!!

Έφυγε ο Διπλωμάτης Αντώνιος Κοραντής

Μαντέψτε ΠΟΙΟΣ είναι ένας απο τους νέους Σύμβουλους του Τράμπ! ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ…ΚΥΠΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Κίσινγκερ 1983: Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται απο δρομολογημένη οικονομική κρίση….!!!

Κίσινγκερ το Αυγ. του ’74: Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιρροή μας εις βάρος των Τούρκων, εκτός αν οι Έλληνες σταματήσουν τους αντιαμερικανισμούς

ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ στις 13 Αυγ. ’74: Δεν υπάρχει κανένας Αμερικανικός λόγος οι Τούρκοι να μην κρατάνε το ένα-τρίτο της Κύπρου.

Η ΡΩΣΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Λοιπόν, σε άρθρο από το Αυγ. του 2015 του Εθνικού Αρχείου Εθνικής Ασφάλειας με τίτλο «The Kissinger Telcons: New Documents Throw Light on Sensitive Ford and Kissinger Views», δηλαδή, «Οι τηλεφωνικές συνομιλίες του Κίσινγκερ: Νέα ντοκουμέντα ρίχνουν φώς σε ευαίσθητες απόψεις του Φόρντ και Κίσινγκερ», μαθαίνουμε τα εξής αποκαλύπτικα για τις αληθινές προθέσεις του Κίσινγκερ όσον αφορά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρον που το μόνο που κάμνουν είναι να προστίθενται στις ήδη πολλές αποδείξεις που μας έχω παράσχει για τον ενεργό καθώς κια…ΥΠΟΥΛΟΤΑΤΟ ρόλο του ίδιου στο ΦΡΙΚΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ εις βάρος της Κύπρου και της Ελλάδος που συνεχίζεται μέχρι σήμερα -ΔΥΣΤΥΧΩΣ!– λόγω της απροθυμίας των πολτικών ηγετών-ΧΕΣΤΩΝ της Ελλάδος και Κύπρο να ανορθώσουν ΑΝΑΣΤΗΜΑ στο πρόσωπο του απόλουτου ΚΑΚΟΥ της Αμερικής, Αγγλίας, Ευρώπης και του ΟΗΕ σχετικά την δική τους παράνομη παρέμβαση σε αυτό το ζήτημα:

Ντοκουμέντα:

Έγγραφα 1Α-Γ: Η κρίση στην Κύπρο: Κίσινγκερ εναντίον Schlesinger, του Υπ. Αμύνης

-Πατήστε όλα τα παρακάτω λίνκ για τα έγγραφα

Α. Τηλεφωνική συνομιλία: Ο Διευθυντής Colby / Kissinger, 19 Ιουλίου 1974, 9:35 μ.μ.

B. Συνομιλία μεταξύ του γραμματέα Κίσινγκερ και του στρατηγού Χάιγκ, 21 Ιουλίου [1974] – 10:50, αποκεκομμένον αντίγραφον

C. Τηλεφωνική συνομιλία: Γραμματέας Schlesinger / Γραμματέας Κίσινγκερ, 19 Αυγούστου 1974 12:30 μ.μ.

Στις αρχές της Κυπριακής κρίσης, πριν προσγειώσουν τους στρατιώτες τους οι Τούρκοι, ο Κίσινγκερ έλαβε μια τηλεφωνική ενημέρωση από τον διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών William Colby σχετικά με τις τουρκικές ικανότητες και την κατάσταση στο νησί. Η έκδοση που έχει ληφθεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει μαζικά κοπεί (υπέστη επεξεργασία), αλλά το Υπουργείο αυτό το αποχαρακτήρισε για τη σειρά ιστορικών χρόνων των Εξωτερικών Σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών πριν χρόνια, το 2007.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης, μια ανταγωνιστική, συνεταιριστική σχέση μεταξύ του Κίσινγκερ και του Υπουργοπύ Άμυνας James Schlesinger είχε εκδηλωθεί. Σε μια συνάντηση της Ομάδας Ειδικών Δράσεων της Ουάσιγκτον (Washington Special Actions Group (WSAG)), ο Σλέσινγκερ υποστήριξε την ανατροπή της ελληνικής χούντας, η οποία είχε προκαλέσει την κρίση, αλλά με βάση την τουρκική εισβολή είχε ως στόχο να αποτρέψει την ανάληψη από την Αθήνα, ο Κίσινγκερ όμως θεωρούσε πιο σημαντικό να αναζητηθεί μια ανακωχή.

Υπενθυμίζοντας τις διαφορές με τον Schlesinger κατά τον πόλεμο του Οκτωβρίου, ο Κίσινγκερ δήλωσε στον επιτελάρχη του Λευκού Οίκου Alexander Haig ότι “δεν μπορούμε να περάσουμε μια άλλη κρίση με αυτόν τον άνθρωπο”.

Ένα μήνα αργότερα, ο Σλέσενγκερ ήθελε να στείλει τον στρατηγό Andrew Goodpaster να συναντηθεί με το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο (TGS) ως προειδοποίηση ότι η τουρκική δράση στην Κύπρο θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις με την Ουάσινγκτον, αλλά ο Κίσινγκερ διαφώνησε έντονα λέγοντας: «Αν θέλετε να κάνετε τη δουλειά μου, Ελάτε εδώ. … Δεν θα ανεχτώ αυτό.».

Λίνκ του αρχικού άρθρου:

http://nsarchive.gwu.edu/NSAEBB/NSAEBB526-Court-Ordered-Release-of-Kissinger-Telcons/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr