Home Greek News Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις απέναντι στα τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο – Πόλεμος ΝΟΤΑΜ με Αγκυρα

Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις απέναντι στα τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο – Πόλεμος ΝΟΤΑΜ με Αγκυρα

by _
0 comment 202 views

Η Αγκυρα αντέδρασε στην κοινή επιχείρηση Ισραηλινών και Εθνοφρουράς που ξεκίνησε χθες στην Κύπρο όπως αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα το pronews.gr***(διαβάστε σχετικά εδώ) δεσμεύοντας περιοχές του FIR Λευκωσίας σε αποστάσεις που ξεκινούν από τα όρια των χωρικών υδάτων της Κύπρου, νοτιοδυτικά της Πάφου και μάλιστα περιέλαβε και τμήμα της περιοχής που δέσμευσε με ΝΟΤΑΜ από τα τέλη του περασμένου μήνα η Κυπριακή Δημοκρατία – για τους σκοπούς της κοινής κυπρο-ισραηλινής άσκησης.

Επίσης τουρκικά μαχητικά εμφανίζουν αυξημένη δραστηριότητα από χθες.

Συνολικά 400 άτομα προσωπικό από την ειδική μονάδα του ισραηλινού Στρατού Sayeret, μεταφέρονται από χθες στην Κύπρο και συνασκούνται σε σενάρια απόκρουσης εχθρικής εισβολής και καταστροφής αεροπρογεφυρώματος με την Εθνφορουρά, σε μία άσκηση που «φωτογραφίζει» τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής.

Η απόσταση των ισραηλινών κομάντο από τις δυνάμεις του τουρκικού κατοχικού Στρατού σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μικρότερη από 1000 μέτρα!

Το Τάγμα ειδικών δυνάμεων των Ισραηλινών αναπτύχθηκε με ελικόπτερα S-70A / UH-60A/L «Yanshuf», αλλά και CH-53 Sea Stallion.

S-70A

UH-60A/L «Yanshuf

CH-53 Sea Stallion

F-16I 

F-15 Ι

KC-707 «Saknai»

Τα ισραηλινά ελικόπτερα κινήθηκαν με την κάλυψη μαχητικών F-16I και F-15I, ενώ στην άσκηση θα συμμετάσχουν και δύο αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-707 «Saknai».

Με τις ΝΟΤΑΜ Α0760 και Α0761, η Κυπριακή Δημοκρατία δέσμευσε από τις 7 μέχρι και τις 14 Ιουνίου για πτήσεις σε ύψος μέχρι και 8.000 πόδια, τους διαδρόμους που θα ασκηθούν τα ισραηλινά ελικόπτερα μαζί με τα εναέρια μέσα της Εθνοφρουράς

Με τρίτη ΝΟΤΑΜ, την Α0762, η Λευκωσία δεύσμευσε από 7 έως 14 Ιουνίου την ορεινή και ημιορεινή περιοχή (στον χάρτη με αρ. 3) από τον Λουβαρά μέχρι τον Αρακαπά το Κελλάκι, το Αρμενοχώρι και την Αψιού μέχρι και 4.000 πόδια.

Τέταρτη ΝΟΤΑΜ που αφορά επίσης στην περίοδο 11 έως 14 Ιουνίου, δεσμεύει μεγάλο μέρος της θάλασσας νότια της Κύπρου (στον χάρτη με αρ. 1) σε βάθος μέχρι και 60 χιλιόμετρα από τις ακτές και μήκους μεγαλύτερου των 100 χιλιομέτρων, για πτήσεις στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων σε υψόμετρο κάτω των 3.500 ποδών.

Από αύριο 13 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουνίου, η Τουρκία με παράνομες ΝΟΤΑΜ είχε επίσης, «δεσμεύσει» από τα τέλη του περασμένου μήνα, περιοχή βόρεια και νότια του Πενταδακτύλου μεταξύ Λαπήθου – Καραβά και Δικώμου –Κιόνελι, για ασκήσεις χωρίς πυρά, όπως και δύο περιορισμένης έκτασης θαλάσσιες ζώνες στον κόλπο Αμμοχώστου στην περιοχή όπου βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες το «Μπαρμπαρός».

Με την NAVTEX 603 η Τουρκία «δεσμεύει» έκταση περίπου 9.000 τετρ. χιλιομέτρων, νοτιοδυτικά της Πάφου για ασκήσεις με πυρά.

Ουσιαστικά μιλάμε για μία τουρκοϊσραηλινή αντιπαράθεση επί κυπριακού εδάφους…

***(διαβάστε σχετικά εδώ)

πηγη | μέσω: https://national-pride.org/2017/06/12/ισραηλινές-ειδικές-δυνάμεις-απέναντ/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr