Home Greek News Επιβεβαίωση για την «στροφή» στην αλλαγή του ονόματος από τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ! Α Λ Λ Α…

Επιβεβαίωση για την «στροφή» στην αλλαγή του ονόματος από τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ! Α Λ Λ Α…

by _
0 comment 108 views

Επιβεβαίωση για την «στροφή» στην αλλαγή του ονόματος από τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ! Α Λ Λ Α…

Το τελικό αποτέλεσμα δεν φαίνεται και τόσο βέβαιο…

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο η νέα κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να αλλάξει ονομασία η χώρα προκειμένου να τεθεί ένα τέλος στη διένεξη με την Ελλάδα κι έτσι να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο στο ΝΑΤΟ.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του νέου ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ στους «Financial Times». Αμέσως μετά τον διορισμό του ως υπουργού Εξωτερικών ο Ντιμιτρόφ είχε αναφέρει πως είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να εξετάσει την αλλαγή της ονομασίας. Όπως είπε η νέα κυβέρνηση Ζάεφ εκτιμά ότι η μέχρι τώρα στάση της ηγεσίας έχει βλάψει τόσο την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, όσο και στην Ε.Ε.

Ο ίδιος βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες όπου αναμένεται να συζητήσει τις προθέσεις της σκοπιανής κυβέρνησης, ενώ την Τετάρτη θα επισκεφθεί την Αθήνα όπου θα έχει συζητήσεις με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση θα επιδιώξει διακομματική συναίνεση για τυχόν αλλαγή ονομασίας, προτού η όποια πρόταση οδηγηθεί σε δημοψήφισμα.

Εκείνο που φοβάται η Αθήνα είναι η διατύπωση μιας πρότασης η οποία θα αφορά την ένταξη της FYROM στη Βορειοατλαντική Συμμαχία με την προσωρινή ονομασία της (ΠΓΔΜ), με δέσμευση αλλαγής της εφόσον Ελλάδα και Σκόπια καταλήξουν κάποια στιγμή σε συμφωνία. Από την Αθήνα μια τέτοια εξέλιξη είναι απευκταία, καθώς εκτιμάται πως από τη στιγμή που οι περισσότερες χώρες του ΝΑΤΟ ήδη αναγνωρίζουν τη χώρα με τη συνταγματική ονομασία της («Δημοκρατία της Μακεδονίας»), τότε απλά η εκκρεμότητα με την Ελλάδα θα διαιωνιστεί.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr