Home Greek News Έγγραφο Γιούνκερ: Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί (τουρκοποίηση) αυτό το καλοκαίρι!

Έγγραφο Γιούνκερ: Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί (τουρκοποίηση) αυτό το καλοκαίρι!

by _
0 comment 115 views

Πιέσεις από παντού για να ολοκληρωθεί η παράδοση της Κύπρου στον Ερντογάν…

Λύση του Κυπριακού με συνοπτικές διαδικασίες, «αυτό το καλοκαίρι», προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ενίσχυσης της συνεργασίας και εμβάθυνσης των ευρωτουρκικών σχέσεων, με επόμενους σταθμούς την έναρξη της διαδικασίας αναβάθμισης της Τελωνειακής Ένωσης στα τέλη του 2017 και την πραγματοποίηση νέας Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας την άνοιξη του 2018, περιλαμβάνει ο οδικός χάρτης που έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προς τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο οδικός χάρτης, τον οποίο εξασφάλισε ο «Φ», δημιουργεί αβίαστα την εντύπωση ότι η επίλυση του Κυπριακού καθίσταται βασικό όχημα στην προσπάθεια του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να πετύχει ολική επαναφορά των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Άλλωστε, στο κείμενο το οποίο έδωσε προς τον Ταγίπ Ερντογάν και αναφέρεται στη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος «αυτό το καλοκαίρι» απουσιάζουν οι βασικές πρόνοιες που θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν μια λύση.

Η μοναδική διαπίστωση που γίνεται εκ μέρους του προέδρου της Κομισιόν είναι ότι η επίλυση του Κυπριακού θα ανοίξει τον δρόμο για εμβάθυνση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας.

Ο οδικός χάρτης που έδωσε ο κ. Γιούνκερ προς τον Ταγίπ Ερντογάν, στις 25 Μαΐου, προκάλεσε κύματα αντιδράσεων μεταξύ κρατών-μελών, τα οποία είχαν μείνει στο σκοτάδι και αγνοούσαν την κίνηση του προέδρου της Κομισιόν, που επέλεξε να μην ενημερώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των κρατών της ΕΕ.

Παύλος Ξανθούλης
Φιλελεύθερος

 

Πηγή

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr