Home Greek News «Εποικοδομητική» η συνάντηση Πενς – Αναστασιάδη με επίκεντρο το Κυπριακό

«Εποικοδομητική» η συνάντηση Πενς – Αναστασιάδη με επίκεντρο το Κυπριακό

by _
0 comment 149 views

Κυπριακό, εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το ενεργειακό συζήτησε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιαδης με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Μαικ Πενς. Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε στον Αμερικανό αντιπρόεδρο τις θέσεις του για το Κυπριακό μετά και την τριμερή στη Νέα Υόρκη.

Μετά τη συνάντηση, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι η συνάντηση με τον Πενς διεξήχθη σε φιλικότατο, θερμό κλίμα και ήταν αρκετά δημιουργική, καθώς καλύφθηκαν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ και τους τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης αυτών.

«Αυτό που μας απασχόλησε και που με ικανοποίηση θέλω να δηλώσω, είναι η θέση αρχής των ΗΠΑ ότι ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της αποκλειστικής οικονομικής της ζώνης. Όπως ήταν φυσικό, και πλείστο όσο μέρος των συνομιλιών μας, κάλυψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού. Ήταν απόλυτα γνώστης των όσων έχουν συζητηθεί με τον Γενικό Γραμματέα, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Έχω αναπτύξει σε βάθος τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας και την ανάγκη όπως υπάρξει παρέμβαση από όσους έχουν να ωφεληθούν από τη λύση του Κυπριακού. Αυτό που με ικανοποιεί είναι το αίσθημα, αλλά και οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου ότι αυτό που ενδιαφέρει τις ΗΠΑ είναι η λύση του Κυπριακού που θα γίνεται αποδεκτή βεβαίως από το σύνολο του λαού και που θα βασίζεται σε αρχές όπως αυτές εκφράζονται μέσα από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, δεδομένου ότι η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ. Πρέπει να πω ότι ένα άλλο στοιχείο που είναι σημαντικά θετικό είναι η προθυμία να ανταποκριθεί σε κάθε παρέμβαση, σε κάθε ανάγκη που μπορεί να δημιουργηθεί και κατά τη διάρκεια είτε του διαλόγου είτε γενικότερα των πολιτικών που ασκεί η Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι έτοιμος να δεχθεί την προσωπική μου επαφή, προκειμένου να συμβάλει έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η παρέμβαση των ΗΠΑ», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.

(Πηγή: Καθημερινή Κύπρου)

http://www.kathimerini.gr/913071/article/epikairothta/kosmos/epoikodomhtikh-h-synanthsh-pens—anastasiadh-me-epikentro-to-kypriako

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr