Home Greek News ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Φασιστικά και ανθελληνικά τραγούδια στα Σκόπια! (βίντεο)

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Φασιστικά και ανθελληνικά τραγούδια στα Σκόπια! (βίντεο)

by _
0 comment 161 views

Του Vladislav Perunović, ανταποκριτή του Hellasforce από τα Σκόπια, ΠΓΔΜ.

Το σκηνικό στα Σκόπια σήμερα, σηματοδοτήθηκε από την άφιξη της τοπικής ομάδας χάντμπολ «Vardar», η οποία κέρδισε χθες το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Με αξιολύπητο τρόπο, το λεωφορείο που οδήγησε τους νέους πρωταθλητές Ευρώπης διέσχισε τη λεγόμενη «Porta Makedonija [sic!]», αντικείμενο του ολοκληρωτικού σχεδίου «Σκόπια 2014» στην ΠΓΔΜ.

Οι μάζες των οπαδών τραγουδούσαν εθνικιστικά τραγούδια και οι περισσότεροι από αυτούς κυμάτιζαν τη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας για να αποθεώσουν τους παίκτες της ομάδας χάντμπολ.

Για παράδειγμα, αυτό το βίντεο δείχνει το υπερεθνικιστικό και φασιστικό τραγούδι «Izlezi momče», το οποίο επαναλήφθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού των αθλητών που έφτασαν στην κεντρική πλατεία στα Σκόπια.

Οι ακριβείς και συχνά επαναλαμβανόμενες λέξεις των τραγουδιών (που δεν χρειάζονται περαιτέρω σχόλια) είναι:

«Πήγαινε νεαρέ ίσια στο μπαλκόνι σου και χαιρέτισε την ράτσα του Goce (ιδρυτής της «Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης»), άπλωσε τα χέρια σου ψηλά, τα δικά μας θα είναι στην πεδιάδα της Θεσσαλονίκης»!!!

Το πρωτότυπο στην Σλαβική ΠΓΔΜ είναι:

“Izlezi momče, pravo na terasa, pozdravi ja Gocevata rasa,
krenete racete gore, naše ќe bide i solunsko pole”.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr