Home Greek News Βίντεο: Δείτε τι έγινε όταν ένας Χρυσαετός επιτέθηκε σε έναν Αίγαγρο!

Βίντεο: Δείτε τι έγινε όταν ένας Χρυσαετός επιτέθηκε σε έναν Αίγαγρο!

by _
0 comment 124 views

Ο Χρυσαετός -που θεωρείται το ισχυρότερο αρπακτικό στην Ελλάδα- επιτίθεται και προσπαθεί να αρπάξει το αγριοκάτσικο και να το σηκώσει στον αέρα…

Είναι η στιγμή που ένας χρυσαετός προσπαθεί να πιάσει έναν αίγαγρο σε ένα απόκρημνο βουνό. Το βίντεο που είναι μια παραγωγή του «Brothers of the Wind»δείχνει την επική μάχη του αρπακτικού πτηνού με τον αίγαγρο ο οποίος προσπαθεί τρέχοντας στο κακοτράχαλο βουνό να σωθεί.

Ο χρυσαετός είναι το ισχυρότερο αρπακτικό της Ελλάδας, με άνοιγμα φτερούγων 185-220cm και μήκος σώματος 75-90cm. Δεν έχει ιδιαίτερες προτιμήσεις για ορισμένα θηράματα, επιτίθεται σχεδόν σε κάθε μικρό έως μεσαίου μεγέθους ζώο που μπορεί να συναντήσει. Σχεδόν 200 είδη θηλαστικών και πουλιών έχουν καταγραφεί ως θηράματα του χρυσαετού, αλλά η επιλογή καθορίζεται, σε μεγάλο βαθμό από την τοπική διαθεσιμότητα και την αφθονία των θηραμάτων.

Ο αίγαγρος συναντάται στον ελληνικό χώρο, γνωστότερο είδος είναι ο αίγαγρος ο κρητικός, αλλιώς κρι-κρι. Το αγριοκάτσικο κινδυνεύει με εξαφάνιση και για το λόγο αυτό στην Ελλάδα το κυνήγι του απαγορεύτηκε….

https://www.youtube.com/watch?v=fgdc7OlMUBI

http://www.pronews.gr/perivallon/agria-zoi/600647_vinteo-deite-ti-egine-otan-enas-hrysaetos-epitethike-se-enan-aigagro

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr