Home Greek News Ενδιάμεσος σε μυστικό deal με τη Μόσχα ο γαμπρός του Τραμπ

Ενδιάμεσος σε μυστικό deal με τη Μόσχα ο γαμπρός του Τραμπ

by _
0 comment 130 views

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο γαμπρός και σύμβουλος ασφαλείας του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πρότεινε στις αρχές Δεκεμβρίου στον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον τη δημιουργία ενός μυστικού καναλιού απευθείας επικοινωνίας με το Κρεμλίνο, όπως αποκαλύπτει η Washington Post επικαλούμενη αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο ρώσος πρεσβευτής Σεργκέι Κίσλιακ ανέφερε στους ανώτερους του ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ, που έκτοτε διορίστηκε σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ για τις διεθνείς υποθέσεις, έκανε την πρόταση υποδεικνύοντας να χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό αυτό κάποιο κτίριο της ρωσικής διπλωματικής αποστολής, σύμφωνα με υποκλοπές ρωσικών επικοινωνιών που έχουν περιέλθει σε γνώση των αξιωματούχων που επικαλέστηκε η εφημερίδα.

Κατά το δημοσίευμα, ο Κούσνερ έκανε την πρόταση σε μια συνάντηση που είχε με τον ρώσο πρεσβευτή την 1η ή τη 2α Δεκεμβρίου στον Trump Tower, στη Νέα Υόρκη.

Ο Μάικλ Φλιν, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ—ο οποίος εξωθήθηκε σε παραίτηση τον Φεβρουάριο διότι είχε πει ψέματα για τις επαφές του με τον Κίσλιακ—συμμετείχε στη συνάντηση.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI), το οποίο διεξάγει από τον Ιούλιο έρευνα για τον ενδεχόμενο «συντονισμό» μεταξύ στενών συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ και της Μόσχας, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη συνάντηση, καθώς και άλλη μία που είχε ο Κούσνερ με έναν ρώσο τραπεζίτη, τον Σεργκέι Γκαρκόφ.

Ο τελευταίος είναι ο πρόεδρος της κρατικής ρωσικής τράπεζας Βνιεσκανόμπανκ, στην οποία έχουν επιβληθεί αμερικανικές κυρώσεις από το 2014 εξαιτίας της σύρραξης στην Ουκρανία.

Η πίεση αυξάνεται για τον Λευκό Οίκο, που βρίσκεται μπλεγμένος στην έρευνα για την ενδεχόμενη ρωσική ανάμιξη στις περσινές προεδρικές εκλογές.

Αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν νωρίτερα χθες ότι ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ είναι πρόσωπο ενδιαφέροντος στην έρευνα του FBI, χωρίς να χαρακτηρίζεται ύποπτος.

Ο πρώην διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας Τζέιμς Κόμεϊ, που καθαίρεσε ο Τραμπ, αναμένεται να καταθέσει προσεχώς ενώπιον του Κογκρέσου.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr