Home Greek News Συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ στις Βρυξέλλες

Συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ στις Βρυξέλλες

by _
0 comment 121 views

ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ, Η ΘΕΡΜΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ

«Τετ α τετ» είχαν το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Τσίπρας και Τραμπ είχαν σύντομη συνομιλία, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, είχαν θερμή χειραψία ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος μιλά στον Έλληνα πρωθυπουργό κρατώντας τον από τον ώμο.

3

Τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο ανέβασε στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Τραμπ: Τα μέλη του ΝΑΤΟ χρωστούν χρήματα στις ΗΠΑ

Τις οικονομικές υποχρεώσεις των κρατών μελών του ΝΑΤΟ υπενθύμισε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δηλώσεις που έκανε πριν την έναρξη της Συνόδου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Τραμπ αφού εξήρε τη συμβολή του ΝΑΤΟ στην προώθηση της ασφάλειας και της ειρήνης στον κόσμο, τόνισε πως τα μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να συνεισφέρουν ότι τους αναλογεί και να τηρήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

«Τα 23 από τα 28 μέλη του ΝΑΤΟ χρωστούν τεράστιες ποσότητες χρημάτων στους Αμερικανούς φορολογούμενος», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Τραμπ, τα μέλη της Συμμαχίας θα πρέπει να καλύψουν τη χρόνια υποχρηματοδότηση και να αναπληρώσουν τα χαμένα χρόνια.

Ο ίδιος τόνισε πως μια ετήσια αμυντική δαπάνη στο 2% του ΑΕΠ είναι το «ελάχιστο» προαπαιτούμενο για τη χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ.

Τσίπρας σε Ράμα: Αφήστε την εθνικιστική ρητορική 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνάντηση και με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα, κατά την οποία επεσήμανε τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η ρητορική και οι εθνικιστικές πρακτικές στην «ευρύτερη περιοχή μας» πρέπει να ξεπεραστούν προς όφελος των δημοκρατικών αρχών και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Ο πρωθυπουργός συνάντησε για μερικά λεπτά και την Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, στην οποία εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα της επίθεσης στο Μάντσεστερ.

newsbomb.gr / μέσω: http://www.triklopodia.gr/συνάντηση-τσίπρα-τραμπ-στις-βρυξέλλε/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr