Home Greek News Ψευτοτσαμπουκάδες Ερντογάν: Αν δεχθούμε επίθεση από τις YPG θα αντιδράσουμε χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν

Ψευτοτσαμπουκάδες Ερντογάν: Αν δεχθούμε επίθεση από τις YPG θα αντιδράσουμε χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν

by _
0 comment 127 views

Την πρόθεση της Άγκυρας να αντιδράσει «χωρίς να ρωτήσει κανέναν», σε περίπτωση που αντιμετωπίσει οποιαδήποτε μορφής επίθεση από τους Κούρδους πολιτοφύλακες των YPG στη Συρία, έκανε γνωστή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, όπως μεταδίδουν σήμερα Πέμπτη, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η απόφαση του Τραμπ, πριν από την επίσκεψη, να εξοπλίσει τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) καθώς προελαύνουν προς το προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), πόλη Ράκα, επισκίασε τις συνομιλίες μεταξύ των δύο ΝΑΤΟϊκών συμμάχων, αλλά ο Τούρκος πρόεδρος δεν άσκησε ευθέως κριτική εις βάρος των σχεδίων του Τραμπ όταν μετέβη στον Λευκό Οίκο.

Αργότερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους στην τουρκική πρεσβεία, ο Ερντογάν υπογράμμισε τις ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με τις YPG, τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί προέκταση του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), που επί δεκαετίες διεξάγει ένοπλο αγώνα στην νοτιοανατολική Τουρκία.

«Τους είπαμε ξεκάθαρα το εξής: αν υπάρξει οποιασδήποτε μορφής επίθεση από τις YPG και το κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατικής Συρίας (PYD) εναντίον της Τουρκίας, θα εφαρμόσουμε τους κανόνες εμπλοκής χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν», έγραψε η εφημερίδα Sabah επικαλούμενη δηλώσεις του.

Το σοσιαλιστικό κόμμα PYD, που συμμετέχει στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είναι ο πολιτικός βραχίονας του YPG.

Ο Ερντογάν είπε ότι οι ΗΠΑ έλαβαν την απόφασή τους σχετικά με την επιχείρηση στην Ράκα και ότι η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει σε αυτήν εξαιτίας της ανάμειξης των YPG.

«Τους είπαμε, δεν θεωρούμε υγιή την συνεργασία σας με μια τρομοκρατική οργάνωση στην Ράκα», φέρεται να δήλωσε ο Ερντογάν, αλλά πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα αναλάβει κάποιον ρόλο στη Συρία.

«Θεωρώ ότι θα χτυπήσουν την πόρτα μας για το συριακό», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι οι YPG δεν συνδέονται με το PKK και ότι είναι ένας πολύτιμος εταίρος στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ψευτοτσαμπουκάδες Ερντογάν: Αν δεχθούμε επίθεση από τις YPG θα αντιδράσουμε χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr