Home Greek News Ισραηλινά F-16 εγκλωβίστηκαν από την Κυπριακή αεράμυνα!

Ισραηλινά F-16 εγκλωβίστηκαν από την Κυπριακή αεράμυνα!

by _
0 comment 105 views

Ισραηλινά F-16 εγκλωβίστηκαν από την Κυπριακή αεράμυνα!

Η Κυπριακή αεράμυνα έχει πλέον ισχυρές αντιεροπορικές δυνατότητες. Αυτό καταδείχθηκε περίτρανα στην πρόσφατη άσκηση “Ονήσιλος – Γεδεών”

Η αποτίμηση των αποτελεσμάτων της άσκησης με την επωνυμία «ΟΝΙΣΗΛΟΣ–ΓΕΔΕΩΝ 1/2017» που πραγματοποιήθηκε από τις 20 μέχρι τις 22 Μαρτίου 2017, με συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, μέσα στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, κρίνονται ως ικανοποιητικά υπό τις περιστάσεις.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε ότι οι Ισραηλινοί Xειριστές των F-16 θα ενεργούσαν ως επιτιθέμενοι με τις Αντιαεροπορικές δυνάμεις της Εθνικής Φρουρά να αμύνονται κατά των αεροπορικών επιδρομών.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση σε συνθήκες πραγματικών αεροπορικών επιδρομών των χειριστών των αντιαεροπορικών μέσων της Εθνικής Φρουράς, αλλά και η εξοικείωση των ισραηλινών πιλότων με ρωσικού τύπου αντιαεροπορικά συστήματα.

Οι επιδρομές έγιναν σε στόχους κυρίως στην περιοχή Τροόδους και αυτό δεν είναι άσχετο με την όλη εμπειρία που θέλουν να αποκομίσουν οι Ισραηλινοί, αφού η περιοχή που επιλέχθηκε προσομοιάζει με περιοχές εντός της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής.

Η Κυπριακή αεράμυνα

Την ίδια ώρα, επειδή η Κύπρος διαθέτει Α/Α Ρωσικά Συστήματα αεράμυνας, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πειραματίζεται κατά την διάρκεια της άσκησης στον εγκλωβισμό και απεγκλωβισμό των αεροσκαφών της από τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας, παρόμοια των οποίων διαθέτει και η Συρία, εξελίσσοντας σενάρια καταστροφής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα συστήματα αεράμυνας της Εθνικής Φρουράς εγκλώβισαν επιτυχώς τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία εκτελούσαν χαμηλές πτήσεις στον κυπριακό εναέριο χώρο.

ΠΗΓΗ: ΜΑΧΗ

armynow.net

Μέσω:

Ισραηλινά F-16 εγκλωβίστηκαν από την Κυπριακή αεράμυνα!

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr