Home Greek News ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΒΑΛΤΙΚΗ! ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΥ!

ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΒΑΛΤΙΚΗ! ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΥ!

by _
0 comment 200 views

Τον άμεσο απόπλου όλων των σκαφών του ρωσικού Στόλου της Βαλτικής προκάλεσε η εμφάνιση στις ακτές της Πολωνίας και πιο συγκεκριμένα ανοικτά του Γκντανσκ του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Carney (DDG-64).

Όπως αναφέρουν ρωσικά δημοσιεύματα ο απόπλους των σκαφών του ρωσικού Στόλου της Βαλτικής ήταν τόσο αιφνιδιαστικός που πολλά από τα πληρώματα των σκαφών έμειναν εκτός των πλοίων, τα οποία απέπλευσαν με πλήρες φορτίο όπλων.

Συμφώνα με τα ίδια δημοσιεύματα τα σκάφη βρίσκονταν στην ναυτική βάση της Κροστάνδης (30 χλμ. από την Αγία Πετρούπολη) για τους εορτασμούς της ημέρας της Νίκης, από το τέλος του Β΄ΠΠ, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου με στρατιωτικές παρελάσεις σε όλη την ρωσική επικράτεια.

Όπως αναφέρεται τα πλοία που βρίσκονταν στην ναυτική βάση δεν πρόκειται τελικά να πάρουν μέρος στον εορτασμό που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη καθώς αναχώρησαν εκτάκτως στις 6 Μαΐου, την ίδια ημέρα που εντοπίστηκε και το αμερικανικό αντιτορπιλικό στην Βαλτική.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός της αναβολής της συμμετοχής των ρωσικών σκαφών στις εορταστικές εκδηλώσεις της 9ης Μαΐου. Πάντως όπως σημειώνουν τα ρωσικά ΜΜΕ η δεύτερη άση του ρωσικού Ναυτικού στην Βαλτική στο Baltiysk το οποίο βρίσκεται στο Καλίνινγκραντ και που βρίσκεται πιο κοντά στο Γκντανσκ όπου πλέει το USS Carney δεν σημειώθηκε κάποια κινητοποίηση και οι κάτοικοι δεν ανέφεραν μαζική έξοδο των ρωσικών σκαφών που βρίσκονται εκεί.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr