Home Greek News Η ΣΕΙΡΑ «ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ» …

Η ΣΕΙΡΑ «ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ» …

by _
0 comment 98 views

1. «ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ» ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΜΗΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ

Η σειρά «ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ» προσπαθεί, προβάλλοντας πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, να σκιαγραφήσει τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο. Στο πρώτο επεισόδιο οι διάφοροι εμπλεκόμενοι αναλύουν τα αίτια της έναρξης του ενόπλου αγώνα και εν συνεχεία του εμφυλίου. Αρχικά προβάλλονται τα πρώτα ελεύθερα επίκαιρα που δημιουργήθηκαν από την ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ μετά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την Ελλάδα. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην συνθήκη του Λιβάνου, στη μυστική συμφωνία ΑΝΤΟΝΙ ΗΝΤΕΝ και ΒΙΑΤΣΕΣΛΑΒ ΜΟΛΟΤΟΦ, καθώς και στη συμφωνία της Λισαβόνας. Ακολούθως, προβάλλεται συνοπτικά η τύχη της Πολωνίας που αποφασίστηκε μεταξύ Άγγλων και Ρώσων και η μυστική συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα από τις 9 έως τις 17 Οκτωβρίου 1944, όπου καθορίστηκε και η σφαίρα επιρροής των δύο δυνάμεων στα Βαλκάνια με την Μεγάλη Βρετανία να έχει τον πρώτο λόγο στην ελληνική υπόθεση. Επιστρέφοντας στην ελληνική πραγματικότητα, παρουσιάζεται η έλευση των βρετανικών δυνάμεων στην Ελλάδα και η ένοπλη σύγκρουσή τους με τον ΕΛΑΣ στην Αθήνα.

https://www.youtube.com/watch?v=cf00Cq0raYo&list=PLyvNvPz2oudjDgHmFTxxX2s0Pf9-XAcJa

2. «ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ» ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΝΤΑ ΟΠΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΔΑ…

Στο δεύτερο επεισόδιο εξετάζεται η κατάπαυση του πυρός με τη συμφωνία της Βάρκιζας. Αρχικά, προβάλλεται η συνέχιση του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, με τα δύο συμμαχικά στρατεύματα να προελαύνουν προς τη Γερμανία ενώ στο εσωτερικό οι αντάρτες του ΕΛΑΣ παραδίδουν την Αθήνα στους Βρετανούς. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα λάθη της ηγεσίας της αριστεράς που οδήγησαν στην ήττα του Δεκεμβρίου και τη συμφωνία της Βάρκιζας. Στο επίκεντρο της έρευνας, μάλιστα, έρχεται και η παράδοση των όπλων από τους αντάρτες. Ακολούθως αναλύεται η κατάσταση που επικράτησε μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας και η δραστηριότητα του ΚΚΕ ιδιαίτερα μέσα στο ελληνικό στράτευμα. Σχολιάζονται επίσης, οι εκλογές, το δημοψήφισμα του 1946 και η διχασμένη καθοδήγηση από την αριστερή ηγεσία, γεγονότα που οδηγούν εκ νέου στην εμφύλια σύρραξη.

https://www.youtube.com/watch?v=Zpz7uDneRdQ

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr