Home Greek News ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!! Θέλουν Π Ο Λ Ε Μ Ο… Οι «Βρώμικοι» που Έγιναν «Κόκκινο Πανί» !!!

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!! Θέλουν Π Ο Λ Ε Μ Ο… Οι «Βρώμικοι» που Έγιναν «Κόκκινο Πανί» !!!

by _
0 comment 92 views

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!! Θέλουν Π Ο Λ Ε Μ Ο… Τουρκικό Παιχνίδι με τον «Βρώμικο»… Τον Στήνουμε στον ΤΟΙΧΟ !!!

Στο επίκεντρο των επικρίσεων βρίσκεται εδώ και μέρες ο Έσπεν Μπάρθ Έιντε, λόγω των θέσεων που υποστηρίζει και μεταφέρει σε συναντήσεις σε Ευρώπη αλλά και Ηνωμένα Έθνη.

Βρισκόμαστε σε στάση αναμονής για την πολυαναμενόμενη επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, με την οποία θα καταγγείλει η Κυπριακή Δημοκρατία την τουρκική προκλητικότητα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εδώ και αρκετές ημέρες έδειξε την πρόθεση να κρατήσει χαμηλούς τόνους σε σχέση με τον Έιντε και το ρόλο που επιχειρεί να εξυπηρετήσει, σε αυτή τη διαπραγματευτική διαδικασία. Ωστόσο, η επιμονή του Έιντε, να μεταφέρει ή ακόμα και να υιοθετεί θέσεις της τ/κ πλευράς, φαίνεται να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σε σχέση με την ανοχή του Προέδρου.

Η στάση Έιντε, ενόχλησε κυρίως, λόγω του ότι ο Νορβηγός Ειδικός Σύμβουλος δεν τοποθετήθηκε ξεκάθαρα ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις και τις παραβιάσεις της ΑΟΖ. Επιπρόσθετο σημείο τριβής, η εξέλιξη που θέλει τον Γ.Γ. ΟΗΕ να κοινοποιεί θέσεις και ιδέες του προς τους Αναστασιάδη και Ακιντζί.

Έιντε ο 27ος Ειδικός Σύμβουλος

Ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε είναι ο 27ος Ειδικός Σύμβουλος που διορίζεται από Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σε σχέση με το Κυπριακό.

Ο Έιντε δεν είναι ο πρώτος Ειδικός Σύμβουλος που ενοχλεί την ε/κ πλευρά. Τα τελευταία 15 χρόνια δεν έχει διοριστεί Ειδικός Σύμβουλος, ο οποίος να ικανοποιεί τις θέσεις ή τις επιδιώξεις της ε/κ πλευρά. Πριν το Έιντε ήταν ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο Μίκαελ Μίλλερ, ο Αλβάρο Ντε Σότο και η λίστα θα μπορούσε να πάει ακόμα πιο πίσω, αλλά για λόγους εξοικονόμησης χώρου και χρόνου κάτι τέτοιο δεν κρίνεται αναγκαίο. Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ κατηγορήθηκε έντονα για το ότι δεν εκπλήρωνε ή δεν έμενε μόνο στα καθήκοντα του Ειδικού Συμβούλου και αντιθέτως εξυπηρετούσε τις θέσεις της τ/κ πλευράς. Ο Αλβάρο Ντε Σότο, είχε συνδεθεί άρρηκτα με το Σχέδιο Ανάν και όλα όσα ακολούθησαν, με αποτέλεσμα να στιγματιστεί και να αποχωρήσει.

Πληροφορίες και δημοσιογραφικές πηγές, αρκετούς μήνες τώρα, θέλουν τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε, να ενδιαφέρεται για τη θέση του Πρωθυπουργού της Νορβηγίας, στις εκλογές που θα γίνουν το Σεπτέμβριο του 2017, στις οποίες θα μπορούσε να κατέλθει ως υποψήφιος με το Εργατικό Κόμμα.

Οι ίδιες πληροφορίες, ανέφεραν ότι ο Έιντε, θεωρεί ως κομβικής σημασίας το να υπάρξουν θετικές εξελίξεις και βήματα στο Κυπριακό, έτσι ώστε να καρπωθεί τα όποια θετικά στοιχεία, ενόψει των εκλογών. Ωστόσο, κάτι τέτοιο επίσημα δεν επιβεβαιώνεται και παραμένει να διαφανεί τις επόμενες μέρες ή μήνες κατά πόσο ευσταθεί ή όχι.

Αυτό που πρέπει να προβληματίσει όλους σε σχέση με τις αλλεπάλληλες αλλαγές και αντικαταστάσεις Ειδικών Συμβούλων, είναι αν πραγματικά το πρόβλημα είναι οι Ειδικοί Σύμβουλοι ή αν το πρόβλημα είναι πιο ουσιαστικό και πιο βαθύ, σε σχέση με τις θέσεις και τις μεθοδεύσεις του ΟΗΕ για το Κυπριακό ή ακόμα και των χωρών που απαρτίζουν το Σ.Α του ΟΗΕ.

Ένα άλλο στοιχείο που θα πρέπει να εξετάσουμε με προσοχή σε σχέση με την περίπτωση του Έσπεν Μπαρθ Έιντε είναι το χρονικό σημείο στο οποίο επισημοποιήθηκε η ενόχληση αυτή από πλευράς της κυβέρνησης Αναστασιάδη. SIGMALIVE

https://hellasforce.com/2017/05/08/εκτακτο-εθνικοσ-συναγερμοσ-θέλουν-π-ο-54/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr