Home Greek News ΔΕΙΤΕ πως εξέθετε παλιά τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ η… Ντίσνεϋ…!!!…

ΔΕΙΤΕ πως εξέθετε παλιά τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ η… Ντίσνεϋ…!!!…

by _
0 comment 81 views

Ο “μεγάλος κακός λύκος” δεν ήταν αυτός που νομίσαμε όλ’αυτά τα χρόνια ρε παιδιά αλλά ο…ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΚΟΣ…ΕΒΡΑΙΟΣ…!!!…

ΤΕΤΟΙΑ κινούμενα σχέδια χρειαζόμαστε για τα παιδιά μας…ΣΗΜΕΡΑ…!!!…

-του Ιωάν. Κουντούρη | Λος Άντζελες | 9.18, 08 Μάιου 2017 | JohnKountouris.com

Οι φήμες ότι ο Walt Disney (Ουώλτ Ντίσνεϋ) ήταν ο ίδιος ένας μεγάλος “αντισημιτιστής” έχουν επιζήσει για δεκαετίες μην έχοντας επηρεάσει σχεδόν καθόλου τη θρυλική κληρονομιά του γελοιογράφου. Ίσως η πιο εξωφρενική ιστορία είναι ότι ο Disney και ο Αδόλφος Χίτλερ είχαν επαφή ο ένας με τον άλλον και ότι συναντήθηκαν κατ’ιδίαν το 1935.

Ο Χίτλερ όμως ήταν όντως ένας πραγματικός φαν του έργου του Ντίσνευ. Ο Goebbels φέρεται να έδωσε 12 σορτς (μικρά φίλμ) Disney στο Χίτλερ ως Χριστουγεννιάτικο δώρο το 1937, το οποίο θεωρούσε «θησαυρό του». Ο Χίτλερ είχε επίσης εμμονή με τη δημιουργία ενός Γερμανικού ομόλογου της Disney και βοήθησε στη δημιουργία ενός στούντιο με κινούμενα σχέδια το 1942.

Σε μια προσπάθεια να ξεγελάσει έναν από τους τρεις μικρούς χοίρους στην απόδοση της κλασικής παιδικής ιστορίας της Disney το 1933, ο μεγάλος κακός λύκος “μεταμφιέζεται” ως εβραϊκή καρικατούρα, προσποιούμενος ότι είναι ένας γυρολόγος πωλητής πόρτα-πόρτα προμηθειών καθαρισμού που δίνει δωρέαν «δείγματα». Το γουρούνι, που δεν πέφτει έρμαιο του τεχνάσματος, αρπάζει μια βούρτσα τουαλέτας από τον λύκο μέσα από την μισάνοιχτη πόρτα και τον χτυπάει δυνατά μέχρι να του φύγει η μεταμφίεσή του.

https://www.youtube.com/watch?v=C7PHUtDZ0V0

Μπορεί ο χαρακτήρας της κακής μάγισσας στη “Χιονάτη” να μην είναι τόσο κατάφωρα “αντι-σημιτικός” όπως η μεταμφίεση του Εβραίου γυρολόγου στο “The Big Bad Wolf”, αλλά ο χαρακτήρας εξακολουθεί να θυμίζει κλασικό ευρωπαϊκό εβραϊκό στερεότυπο, με τη καμπούρα, γαμψή μύτη και την γοητευτική συμπεριφορά της.

https://www.youtube.com/watch?v=pMTWmqFBWBo

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr