Home Greek News Αγνοούνται οι ασθενείς που χειρούργησε ο Π. Πολάκης

Αγνοούνται οι ασθενείς που χειρούργησε ο Π. Πολάκης

by _
0 comment 113 views

Συνεχίζονται τα… απόνερα της πρόσφατης επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στην Ζάκυνθο, όπου και… οργάνωσε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, για να δείξει (;) ότι τα δεδομένα προβλήματα με τα χειρουργεία του τοπικού νοσοκομείου είναι “ψέματα”…

Με σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ φέρνει στο προσκήνιο μια νέα διάσταση της “επιχείρησης Πολάκη” στην Ζάκυνθο. Διαβάστε την ανακοίνωση και θα καταλάβετε:

“Αγνοείται η τύχη των τριών μεταφερόμενων ασθενών που χειρουργήθηκαν στο Νοσοκομείο Ζακύνθου από τον κο Πολάκη και την μεταφερόμενη ομάδα του

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη 3/5/2017  το πρωί ο κος Πολάκης με μεταφερόμενους γιατρούς, μεταφερόμενο νοσηλευτικό προσωπικό και μεταφερόμενα υλικά, χειρούργησε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου τρείς ασθενείς, εκ των οποίων οι δύο αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την Πελοπόννησο. Ποια είναι η τύχη τους;

Οι εν λόγω χειρουργημένοι ασθενείς παρακολουθούνταν αποκλειστικά από την μεταφερόμενη ομάδα Πολάκη, διότι όπως δήλωσαν φοβόντουσαν δολιοφθορά. Οι δύο εκ των ασθενών αυτών παρουσίασαν ευρήματα από τα μετεγχειρητικά τους εργαστηριακά. Ο ένας εκ των δύο παρουσίασε διπλάσια αύξηση των φυσιολογικών τιμών στις τρανσαμινάσες και ο δεύτερος τριπλάσια αύξηση των φυσιολογικών τιμών στις τρανσαμινάσες καθώς επίσης  και αύξηση της τιμής  της γ- GT και οι τρεις χειρουργημένοι ασθενείς παρουσίασαν μείωση των λευκών αιμοσφαιρίων, ο ένας μάλιστα παρουσίασε και μείωση αιμοπεταλίων.

Έφυγαν από το Νοσοκομείο χθες το πρωί (4/5/2017) μία ημέρα μετά το χειρουργείο, μαζί με τη μεταφερόμενη ομάδα Πολάκη με τα παραπάνω εργαστηριακά μετεγχειρητικά ευρήματα και μάλιστα ο ένας παρουσίαζε δεκατική πυρετική κίνηση.  Η τύχη τους αγνοείται.

Θυμίζουμε ότι και οι δύο Επιτροπές που συνέστησε ο Υπουργός Υγείας για την επαναλειτουργία των χειρουργείων του Νοσοκομείου της Ζακύνθου συνέστησαν συγκεκριμένο πρωτόκολλο μετεγχειρητικής παρακολούθησης.

Τα ίδια εργαστηριακά μετεγχειρητικά ευρήματα αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό παρουσίαζαν το Νοέμβριο του 2016 οι πέντε ασθενείς οι οποίοι υπέστησαν σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Τα εργαστηριακά ευρήματα των μεταφερόμενων ασθενών Πολάκη μπορεί να είναι σε μικρότερη κλίμακα, δεν παύουν όμως να είναι ενδεικτικά, ότι κάτι συμβαίνει και επιβεβαιώνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και είναι μπροστά μας και ο ενδεχόμενος  κίνδυνος για τους ασθενείς συνεχίζει να υφίσταται.

Οι τρεις μεταφερόμενοι χειρουργημένοι ασθενείς που βρίσκονται; Τηρείται το μετεγχειρητικό θεραπευτικό ιατρικό πρωτόκολλο;

Απορούμε για τον λόγο που πανηγυρίζει ο κος Πολάκης, που βλέπει ότι είναι  όλα  καλά στα χειρουργεία της Ζακύνθου; Προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Ποιος διαβεβαιώνει τους ασθενείς ότι σε επόμενα χειρουργεία δεν θα συμβεί  η στραβή  με τις πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση; Μία είναι η λύση. Να γίνονται τα χειρουργεία της Ζακύνθου κανονικά με την παροχή ιατρικών αερίων από φορητές φιάλες σύμφωνα με την ασφαλή πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Ζακύνθου και των εργαζομένων. Να αφεθεί απερίσπαστη και χωρίς παρεμβάσεις η αρχική πενταμελής Επιτροπή, να ολοκληρώσει το έργο της.

Να αναλάβουν την ευθύνη η κυβέρνηση και η Διοίκηση του Νοσοκομείου για το θάνατο της τραγικής γυναίκας που πέθανε από μετεγχειρητικές επιπλοκές και πάνε να τα φορτώσουν στους γιατρούς και το νοσηλευτικό  προσωπικό του Νοσοκομείου, όπως αποδεικνύεται με τα παρατράγουδα που γίνονται με την ΕΔΕ.

Τα Δημόσια Νοσοκομεία έχουν ανάγκη από προσωπικό, υλικά και ιατρικά μηχανήματα και όχι από τα παράνομα και αντιδεοντολογικά σόου Πολάκη. Πάνω απ’ όλα σεβασμό στους εργαζόμενους και τη νομοθεσία και ειδικότερα από τον Αν. Υπουργό Υγείας, ο οποίος πρώτος πρέπει να την εφαρμόζει και να τη διαφυλάσσει.

Βράζει και γελάει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.

Μέχρι που θα φτάσει ο κατήφορος;”

Πηγή:

http://www.iatropedia.gr/eidiseis/agnoountai-oi-astheneis-pou-cheirourgise-o-p-polakis/80342/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr