Home Greek News ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

by _
0 comment 88 views

Από τις αλβανικές Αρχές δεν έχει γίνει καμία κίνηση στις συνεχείς προκλήσεις από ακραία στοιχεία της χώρας κατά της ελληνικής μειονότητας.

Ρουτίνα κατάντησε το κάψιμο και η προσβολή της ελληνικής σημαίας από ακραία στοιχεία στην Αλβανία, των οποίων το μίσος προς την Ελλάδα τροφοδοτείται από απογόνους εγκληματιών Τσάμηδων, που απέκτησαν φωνή και στα διεθνή φόρα, λόγω της δικής μας αβελτηρίας.

«Θύμα» αυτήν την φορά -ακόμη μια φορά, δηλαδή- ήταν η ελληνική σημαία στα γραφεία του παραρτήματος της «Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας» ΔΕΕΜ-Ομόνοια, στους Αγίους Σαράντα, ενώ από τις αλβανικές Αρχές δεν έχει γίνει καμία κίνηση, στις συνεχείς προκλήσεις κατά της ελληνικής μειονότητας.

Το ζήτημα επομένως, δεν είναι τόσο οι συμπεριφορές των ακραίων, όσο η κάλυψη -ή και υποκίνηση- από τις αλβανικές Αρχές. Η αλήθεια είναι, πως κανείς δεν φανταζόταν ότι ο εμφανιζόμενος και ως καλλιτέχνης Έντι Ράμα, θα εξελισσόταν σε αρχινονό του οργανωμένου εγκλήματος στην Αλβανία. Δεν αποτελεί δική μου κρίση αυτός ο χαρακτηρισμός, αλλά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ηγέτης της οποίας μόλις εχθές κατηγόρησε τον Έντι Ράμα, ότι προσπάθησε να εξαγοράσει με 500 χιλ. ευρώ, Πρόεδρο αντιπολιτευόμενου Κόμματος, το οποίο δεν κατονόμασε, προκειμένου να μετάσχει στις εκλογές.

Ως γνωστόν, η εκλογή Προέδρου της Αλβανίας και οι όποιες κοινοβουλευτικές πράξεις διενεργούνται μόνον από το κυβερνητικό κόμμα, με την αντιπολίτευση να απουσιάζει, δηλώνοντας πως απαιτεί την παράδοση της εξουσίας σε υπηρεσιακή κυβέρνηση, και διεξαγωγή των εκλογών υπ’ αυτής. Ο Ράμα φυσικά, δεν προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα, απεναντίας δε, θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον -ως καλός μαθητής και προστατευόμενος του Ερντογάν- γνωρίζοντας πως η απώλεια της εξουσίας μπορεί να τον οδηγήσει στις φυλακές.

Το χρήμα από πλευράς Έντι Ράμα ρέει άφθονο. Ο «Πρωινός Λόγος» των Ιωαννίνων σημειώνει πως ανθεί η καλλιέργεια του χασίς κατά τους τελευταίους μήνες, και τούτο επιβεβαιώνεται από τις συνεχόμενες συλλήψεις διακινητών, με μεγάλες μάλιστα ποσότητες, που γίνονται από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ηπείρου, κι αυτό μετά από μια μικρή περίοδο ύφεσης των «εισαγωγών», που ακολούθησε την έφοδο της αλβανικής Αστυνομίας στους Λαζαράτες Αργυροκάστρου.

Μόνο που όπως αποδεικνύεται τώρα, εκείνη η επιχείρηση είχε γίνει απλώς για να ανταποκριθεί πρόσκαιρα ο Ράμα στις απαιτήσεις της Ε.Ε. για καταπολέμηση της καλλιέργειας της κάνναβης. Στην πραγματικότητα και σύμφωνα με τις καταγγελίες της Αντιπολίτευσης, αλλά και του προσφάτως καρατομηθέντος Υπουργού Δικαιοσύνης, οι καλλιέργειες πολλαπλασιάστηκαν και επεκτάθηκαν σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Αλβανίας, ως επίσης και σε παραμεθόριες με την Ελλάδα, από τις οποίες γίνονται πιο εύκολες και… οικονομικότερες οι εξαγωγές.

Ανάλογες επισημάνσεις με πιο κομψό τρόπο έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο και από τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Μπουγιάρ Νισάνι, ο οποίος σε επίσημη ομιλία συνέδεσε την δράση των αποθρασυνόμενων οργανωμένων ομάδων με το γεγονός ότι πρόκειται για εκλογικό έτος.

Αυτός είναι και ο λόγος που είχα εκφράσει τις αντιρρήσεις μου για την επιδίωξη του Ν. Κοτζιά να συζητά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με Αλβανούς πολιτικούς. Τι είδους εμπιστοσύνη σού παρέχουν αυτά τα πρόσωπα, και δεν πρόκειται βεβαίως, μόνον για τον Έντι Ράμα; Προ καιρού, «Κολομβία της Ευρώπης», είχε χαρακτηρίσει την Αλβανία, ο εισαγγελέας στη Γενεύη Yves Bertossa, μιλώντας για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. και την εικόνα των Αλβανών στην Ελβετία.

Είχε πει, μεταξύ άλλων ότι, οι αλβανικές Αρχές θα πρέπει να λάβουν μέτρα για μια καλύτερη εικόνα της χώρας, η οποία θα πρέπει να αντανακλάται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Περιέγραψε την Αλβανία ως χώρα βυθισμένη στη διαφθορά που το οργανωμένο έγκλημα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο Κοσσυφοπέδιο και στην Αλβανία, όπως και σε άλλες βαλκανικές χώρες χρειάζεται σήμερα περισσότερη δημοκρατία από ποτέ, το κράτος δικαίου και η λειτουργία των θεσμών που χρειάζεται η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, είχε υποστηρίξει ο Ελβετός εισαγγελέας .

Και είχε λόγους να είναι ιδιαιτέρως αυστηρός, επειδή αποκάλυψε ότι στην Ελβετία «Οι αλβανικές συμμορίες ελέγχουν τα καρτέλ ηρωίνης στη χώρα. Το δίκτυο των λαθρεμπόρων αποτελείται κυρίως από Αλβανούς, από την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο με τη μαφία να είναι πολύ δραστήρια», είχε πει.

Αυτά όλα σημαίνουν, πως καμιά διαπραγμάτευση και καμιά συμφωνία με τον αλβανικό πολιτικό κόσμο δεν πρόκειται να στεφθεί υπό επιτυχίας, πολλώ μάλλον και λόγω της επιρροής που ασκεί ο Ερντογάν στην πολιτική σκηνή.

Μακεδών

voria.gr | via: http://www.triklopodia.gr/ανενοχλητοι-ακραιοι-αλβανοι-καινε-ελ/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr