Home Greek News Σκοτώνονται μεταξύ τους οι τζιχαντιστές στην Συρία! Σφοδρές μάχες μεταξύ τρομοκρατικών οργανώσεων στην Δαμασκό, δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Σκοτώνονται μεταξύ τους οι τζιχαντιστές στην Συρία! Σφοδρές μάχες μεταξύ τρομοκρατικών οργανώσεων στην Δαμασκό, δεκάδες νεκροί και τραυματίες

by _
0 comment 87 views

Σκοτώνονται μεταξύ τους οι τζιχαντιστές στην Συρία! Σφοδρές μάχες μεταξύ τρομοκρατικών οργανώσεων στην Δαμασκό, δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Σε σφοδρές συγκρούσεις ενεπλάκησαν ισλαμιστές και τζιχαντιστές κοντά στη Δαμασκό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 40 και άλλοι 70 να τραυματιστούν, όπως γνωστοποίησε το «αντιπολιτευόμενο» Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Συγκρούσεις άρχισαν το πρωί της Παρασκευής ανάμεσα στην (οργάνωση ανταρτών) Τζάις αλ Ισλάμ από τη μια και τη (τζιχαντιστική οργάνωση) Φάταχ αλ Σαμ που έχει συμμαχήσει με (αντάρτες της οργάνωσης) Φαΐλακ αρ Ραχμάν από την άλλη», σύμφωνα με τη ΜΚΟ. «Υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί στις τάξεις της Τζάις αλ Ισλάμ και 23 στις τάξεις των αντιπάλων τους, ενώ δύο άμαχοι σκοτώθηκαν» επίσης, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά τις πληροφορίες του οποίου τραυματίστηκαν άλλοι τουλάχιστον 70 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, η Τζάις αλ Ισλάμ (Στρατός του Ισλάμ), μια ισχυρή οργάνωση σαλαφιστικής ιδεολογίας η οποία υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, επιτέθηκε σε θέσεις του Μετώπου Κατάκτησης του Λεβάντε (Φάταχ αλ Σαμ, ο πρώην βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία) και στους ισλαμιστές της Φαΐλακ αρ Ραχμάν, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Κατάρ και την Τουρκία.

Οι εχθροπραξίες εκτυλίχθηκαν σε πολλές κοινότητες ανατολικά της Δαμασκού, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει την αιτία τους. Ο Στρατός του Ισλάμ κατηγόρησε σε μια ανακοίνωσή του το Μέτωπο Κατάκτησης του Λεβάντε ότι «επιδίδεται μόνιμα σε κλιμάκωση αποκλείοντας δρόμους (και) επιτιθέμενο στις ενισχύσεις του».

Σύμφωνα με τη σαλαφιστική οργάνωση, η πιο πρόσφατη επίθεση του Μετώπου έγινε το βράδυ της Πέμπτης, όταν μέλη του συνέλαβαν άνδρες που πήγαιναν προς το Καμπούν για να ενισχύσουν τις δυνάμεις του Στρατού του Ισλάμ που μάχονται με τις δυνάμεις του Άσαντ εκεί.

«Για αυτό ανταποδώσαμε», ανέφερε η Τζάις αλ Ισλάμ. Η οργάνωση Φαΐλακ αρ Ραχμάν διέψευσε αυτές τις κατηγορίες. Τον Μάιο του 2016, μάχες ανάμεσα στις ίδιες οργανώσεις στη Συρία είχαν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 500 ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/suria-skotwnontai-metaju-tous-oi-tzichantistes-sfodres-maches-metaju-tromok#ixzz4fjiWOUf8

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr