Αυτό είναι το νέο εθνοκτόνο Μνημόνιο που υπογράφει ο Τσίπρας και θα εφαρμόσει ο Μητσοτάκης

Γραπτή δέσμευση Συριζαίων ότι η ΝΔ θα εφαρμόσει όλα τα επώδυνα μέτρα!

Ένα νέο τσουνάμι επώδυνων και ασφυκτικών για την οικονομία και τους πολίτες μέτρων περιλαμβάνει το καταστροφικό Μνημόνιο που θα ψηφίσει ο Σύριζα μέχρι τις 22 Μαΐου. Η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” παρουσιάζει τα τέσσερα κείμενα των μνημονίων, συνολικής έκτασης 128 σελίδων, οι όροι των οποίων θα περιληφθούν στα νομοσχέδια που αναμένεται να ψηφιστούν στη Βουλή για να κλείσει η συμφωνία με Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Τα κείμενα βρίσκονται στη μορφή του τελικού σχεδίου (έχουν σχεδόν συμφωνηθεί) και δεν προβλέπεται να αλλάξουν σημαντικά, παρότι κάποια σημεία τους αποτελούν ίσως ακόμη αντικείμενο διαπραγματεύσεων στο «Hilton». Τα κείμενα είναι τα εξής:

*Το Μνημόνιο Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Πολιτικών (MEFP) του ΔΝΤ και το τεχνικό μνημόνιο που το συνοδεύει (TMU).

*Το συμπληρωματικό μνημόνιο της ευρωπαϊκής πλευράς (SMoU) και αντίστοιχα το τεχνικό του σκέλος (TMU). Τα νέα μνημόνια περιλαμβάνουν τα πάντα: Τα νέα δημοσιονομικά μέτρα της τριετίας 2018-2020 (επιδόματα – συντάξεις – αφoρολόγητο), τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, τα εργασιακά και τις αλλαγές στις αγορές προϊόντων, την πολιτική για τις τράπεζες, τις ιδιωτικοποιήσεις και την ενέργεια. Υπάρχει επίσης η λίστα με τα αντίμετρα και ο τρόπος με τον οποίο θα ενεργοποιούνται. Τα βασικά σημεία, με πρώτα αυτά που τώρα έρχονται στο φως, είναι τα εξής:

1. Μέτρα 450 εκατ. ευρώ από το 2018 με περικοπές επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών και επιπλέον μείωση του επιδόματος θέρμανσης κατά 58 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, προβλέπεται η κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες, κάτι που θα αυξήσει το φορολογικό βάρος κατά 121 εκατ. ευρώ.

2. Δημόσιο: μείωση συμβασιούχων κατά 1.028 άτομα. Με αίτημα του ΔΝΤ επιβάλλεται «ταβάνι» στον αριθμό των συμβασιούχων. Ο αριθμός τους όχι απλώς δεν επιτρέπεται να αυξηθεί, αλλά πρέπει να μειωθεί από 49.448 τον Δεκέμβριο του 2016 σε 49.104 τον ίδιο μήνα του 2017 και σε 48.420 τον Δεκέμβριο του 2019. Παράλληλα το μνημόνιο του ΔΝΤ απαιτεί νομοθεσία για την προάσπιση της διαφάνειας, την αξιολόγηση και την κινητικότητα, καθώς και την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων (άρα νέες περικοπές) για τα ειδικά μισθολόγια.

3. Αντίμετρα μόνο με πλεόνασμα 3,7%! Σε αντίθεση με ό,τι γνωρίζαμε ως τώρα, το τεχνικό κείμενο του ΔΝΤ αναφέρει ότι τα αντίμετρα θα εφαρμόζονται όχι όταν η κυβέρνηση πετύχει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, αλλά μόνο αν υπάρχει ένα περιθώριο 0,2% πάνω από το 3,5%. Αρα ο πήχης ανεβαίνει αυτομάτως στο 3,7%.

Δέσμευση για εφαρμογή των μέτρων από την ΝΔ

Η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” προχωρά σε μια ακόμη αποκάλυψη, η οποία “ξεβρακώνει” το υποτακτικό συνταγματικό τόξο. Όπως αναφέρει:

“Στην σελίδα 3 του μνημονίου του ΔΝΤ (MEFP) υπάρχει μια αναφορά στην Νέα Δημοκρατία που προκαλεί ερωτηματικά. Πρόκειται ουσιαστικά για μια υποσημείωση αναφορικά με το μέτρο μείωσης του αφορολόγητου που προγραμματίζεται να εφαρμοστεί το 2020.

Στην υποσημείωση η κυβέρνηση, η οποία συνομολογεί το μνημόνιο με το ΔΝΤ, εμφανίζεται να υπόσχεται ότι η ΝΔ θα εφαρμόσει τα μέτρα!

Θα παράσχουμε διαβεβαιώσεις στο προσωπικό του ΔΝΤ ότι η ΝΔ υποστηρίζει την προτεινόμενη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι η νομοθεσία θα εφαρμοστεί σε μορφή και χρονοδιάγραμμα το οποίο είναι σύμφωνο με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας στα έγγραφα του προγράμματος“.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΟΥ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ”!

Διαβάστε επίσης: Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στο Kontra Channel: Ο Τσίπρας θα ψηφίσει επώδυνα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ και ο Μητσοτάκης θα τα εφαρμόσει – ΒΙΝΤΕΟ
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/auto-einai-to-neo-mnhmonio#ixzz4fkesoWwu