Home Greek News ΚΡΟΑΤΙΑ: Έπεσε η κυβέρνηση του Αντρέι Πλένκοβιτς!

ΚΡΟΑΤΙΑ: Έπεσε η κυβέρνηση του Αντρέι Πλένκοβιτς!

by _
0 comment 131 views

Την αποχώρηση του κυβερνητικού του εταίρου, του κόμματος Bridge of Independent Lists (Most), ανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Κροατίας…

Σε αγωνιώδες διάγγελμά του ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς και ηγέτης του βασικού κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, Croatian Democratic Union (HDZ), ανακοίνωσε τη διάλυση της κυβέρνησής του, καθώς και την άμεση έναρξη της αναζήτησης νέου εταίρου, ώστε να ανακτηθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή και να κυβερνηθεί η χώρα.

Αυτή είναι η δεύτερη κυβέρνηση του HDZ-Most που κατέρρευσε από τις γενικές εκλογές του Νοεμβρίου 2015. Η πτώση της κυβέρνησης βυθίζει τη χώρα στην πολιτική αβεβαιότητα και αστάθεια, σε μία περίοδο που οι εντάσεις -ιδιαίτερα- στην περιοχή των Βαλκανίων αυξάνονται και οι συμμαχίες επαναπροσδιορίζονται, ενώ το Προσφυγικό και η τρομοκρατία βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθούν και μαζί τους τα ακροδεξιά μορφώματα και οι ιδέες που οδήγησαν τον κόσμο σε πολέμους και διαχωρισμούς.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Έπεσε η κυβέρνηση του Αντρέι Πλένκοβιτς

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr