Home Greek News Αυτό προανήγγειλε ο Τσίπρας – Λίγοι το πρόσεξαν, ελάχιστοι το κατάλαβαν

Αυτό προανήγγειλε ο Τσίπρας – Λίγοι το πρόσεξαν, ελάχιστοι το κατάλαβαν

by _
0 comment 130 views

-απο το σάιτ paradrasi.gr

Διαβάστε το μόνο στο el.gr

Την Τρίτη σε κεντρικό δελτίο πασίγνωστου τηλεοπτικού σταθμού πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη του πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, η οποία, όπως αναμενόταν προκάλεσε ποικίλα σχόλια από δημοσιογράφους, αναλυτές, πολιτικούς και πολίτες.

Ωστόσο, λίγοι πρόσεξαν την πραγματικά μεγάλη είδηση που βγήκε από την συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Καταρχάς ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ψηφισθούν το επόμενο διάστημα στην Βουλή. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, πρόσθεσε, πάντως, ότι αν δεν τηρηθεί η συμφωνία από την πλευρά των δανειστών σε σχέση με το χρέος «μια κυρίαρχη κυβέρνηση μπορεί να πάρει πίσω κάτι που ψήφισε».

Αυτό σε πολλούς θύμισε την προεκλογική δέσμευση της Αριστεράς για «νταούλια και ζουρνάδες» που θα βαρούν οι κυβερνώντες και θα χορεύουν οι διεθνείς αγορές. Η κατάληξη γνωστή σε όλους (κλείσιμο τραπεζών, capital controls, τρίτο Μνημόνιο, τέταρτο καθ’ οδόν κτλ.).

Ο Αλέξης Τσίπρας, και εδώ βρίσκεται η μεγάλη είδηση, τόνισε ότι τα μέτρα που θα ψηφισθούν θα εφαρμοσθούν παράλληλα με τα αντίμετρα.

Ποια είναι άραγε τα αντίμετρα που ανέφερε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη;

«Τα αντίμετρα δεν είναι σωστό να τα υποβαθμίζουμε. Είναι 2% του ΑΕΠ, όσο ακριβώς και η επιβάρυνση και έχουν να κάνουν με την ανυπαρξία του κοινωνικού κράτος και έχουν να κάνουν με φορολογικές ελαφρύνσεις, μείωση εισφοράς αλληλεγγύης, επιδοματικά που έχουν να κάνουν με στήριξη του ανύπαρκτου κοινωνικού κράτους. Επίδομα ενοικίου, επίδομα από το πρώτο παιδί, παιδικοί σταθμοί σε όλη την χώρα, μείωση του ΕΝΦΙΑ», μας απαντά ο κ. Τσίπρας.

Αντιλαμβάνεστε το ρεζουμέ των παραπάνω λόγων του πρωθυπουργού;

Ελάχιστη μείωση των ήδη παραφουσκωμένων φόρων και χαρατσιών και αντικατάσταση τν κινήτρων για εργασία, ιδιωτική πρωτοβουλία και απόκτηση ή διατήρηση περιουσίας με επιδόματα!

Επίδομα ενοικίου σε όσους χάνουν τα σπίτια τους και οικογενειακά επιδόματα σε όσους χάνουν την δουλειά τους και φυσικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όλους.

Ταυτόχρονα δωρεάν παιδικοί σταθμοί, όπου όλα τα παιδιά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, θα πηγαίνουν από την ηλικία των 3 ετών.

Η Ατζέντα 2030 σε πλήρη εφαρμογή!

Όλοι θα περιμένουν από το κράτος τόσο για τους ίδιους όσο και για τα παιδιά τους.

Η όποια οικονομική ευημερία αντικαθίσταται από επιδόματα φτώχειας, ολοήμερα σχολεία εκπαίδευσης των μαθητών από βρεφική ηλικία και συσσίτια.

Αυτά είναι τα αντίμετρα!

https://paradrasi.gr/2017/04/26/afto-proaningile-o-tsipras-ligi-prosexan-elachisti-katalavan/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr