Home Greek News Ο Τραμπ, οι Ρώσοι και η έρευνα (γραφήματα)

Ο Τραμπ, οι Ρώσοι και η έρευνα (γραφήματα)

by _
0 comment 112 views

By on

Η διεθνής επικαιρότητα έχει επικεντρώσει στη Συρία, τη Βόρειο Κορέα και την Τουρκία, αφήνοντας τον Ντόναλντ Τραμπ να… “αναπνεύσει” στις ΗΠΑ, με τις έρευνες όμως για τις σχέσεις ανθρώπων του στενού του περιβάλλοντος με Ρώσους πράκτορες, διπλωμάτες και ανθρώπους του Κρεμλίνου να συνεχίζονται.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μέσα σε 48 ώρες άλλαξε στρατηγική σε μια σειρά από κορυφαία θέματα, εμπλεκόμενος με τη Συρία, “ξεθάβοντας το τσεκούρι του πολέμου” με τη Ρωσία και ανεβάζοντας τους τόνους απέναντι στη Βόρειο Κορέα.

 

Διαβάστε ακόμη: Πολύ αίμα στον στενό κύκλο του Τραμπ

Την ίδια στιγμή οι έρευνες έχουν φτάσει κυριολεκτικά στην πόρτα του σπιτιού του, καθώς ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, Μάικ Φλίν ζητά ασυλία για να καταθέσει, οι Δημοκρατικοί ζητούν αναστολή της πρόσβασης του γαμπρού του σε διαβαθμισμένα έγγραφα και ο πρώην διευθυντής της εκστρατείας του, Πολ Μάναφορτ, διαπιστεύεται στις ΗΠΑ ως ξένος πράκτορας.

Ταυτόχρονα ο Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνει από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας τον πρώτο τη τάξη σύμβουλό του, Στηβ Μπάνον και την αναπληρώτρια διευθύντρια του οργάνου. Λίγο νωρίτερα την παραίτησή της είχε υποβάλλει η αναπληρώτρια προσωπάρχης του Λευκού Οίκου.

Παράλληλα, εξελίξεις υπάρχουν και στο μέτωπο των καταγγελιών του Ντόναλντ Τραμπ για παρακολούθησή του από τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών με εντολή του Μπαράκ Ομπάμα. Αν και κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται, το CNN αποκάλυψε ότι οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαβίβασαν στη CIA και το FBI καταγεγραμμένες συνομιλίες ανθρώπων του Ντόναλντ Τραμπ με Ρώσους, ενώ παρακολουθούσαν τους… Ρώσους.

Τον Ιανουάριο, οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών συμπέραναν ομοφώνως ότι, όχι μόνο η Ρωσία έκανε πειρατεία στα emails στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά ότι το έκανε κυρίως για να ευνοηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ ως προεδρικός υποψήφιος.

Εκτοτε οι εικασίες για στενές σχέσεις ανάμεσα στο επιτελείο Τραμπ και τη Μόσχα έχουν ρίξει τη σκιά τους πάνω από την Ουάσινγκτον.

Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη θα φωτίσει την προέλευση της διαρροής που αποκάλυψε ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ είπε ψέματα για τις επαφές του με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον πριν από την ορκωμοσία. Ο Τραμπ δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει τις αποκαλύψεις και αναγκάστηκε να καρατομήσει τον Μάικλ Φλιν, μόλις δύο εβδομάδες μετά την είσόδό του στον Λευκό Οίκο.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr