Η εικόνα ενός Σύρου φωτογράφου που έχει πέσει στα γόνατα και σπαράζει από τη φρίκη γύρω του (φωτό, βίντεο)

Η σκηνές που ακολούθησαν δεν περιγράφονται. 126 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τα 68 παιδιά, μετά την επίθεση καμικάζι. Τα λεωφορεία ήταν γεμάτα με κατοίκους φιλοκυβερνητικών, πολιορκημένων χωριών που επρόκειτο να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές στο πλαίσιο μιας συμφωνίας της Δαμασκού με τους αντάρτες για την απομάκρυνση των αμάχων…

-απο το pronews.gr

Η εικόνα ενός Σύρου φωτογράφου, ο οποίος έχει πέσει στα γόνατα και σπαράζει από τη φρίκη, συγκίνησε τον πλανήτη ενώ ο ίδιος ο φωτογράφος έλαβε μηνύματα στήριξης.

Ο φωτογράφος βοήθησε καταρχήν να απομακρυνθούν παιδιά από τη σκηνή του μακελειού. Φωτογραφίες τον δείχνουν να τρέχει, κρατώντας ένα παιδί στα χέρια, ανάμεσα στα ερείπια.

Στη συνέχεια, κατάκοπος και ανήμπορος, καταρρέεει. Ενας δημοσιογράφος που βρισκόταν δίπλα του τράβηξε αυτή τη σκηνή. Ο φωτογράφος Abd Alkader Habak είναι στα γόνατα και κλαίει από απόγνωση. Γύρω του το τοπίο είναι χαοτικό, φλόγες βγαίνουν ακόμη από τα αυτοκίνητα, το έδαφος είναι γεμάτο αντικείμενα από την έκρηξη και δίπλα στον φωτογράφο κείτεται το σώμα ενός παιδιού.

https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10154754599691939/

 

https://www.facebook.com/ajplusenglish/videos/942950049179836/

 

Πηγή:

http://www.pronews.gr/portal/20170417/defencenet/enoples-sygkroyseis/61/i-eikona-enos-syroy-fotografoy-poy-ehei-pesei-sta-gonata