Home Greek News Το BBC διόρθωσε χάρτη με τα κατεχόμενα ως επαρχία της Τουρκίας

Το BBC διόρθωσε χάρτη με τα κατεχόμενα ως επαρχία της Τουρκίας

by _
0 comment 142 views

ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, BBC WORLD

Αποτελεσματικές ήταν οι έντονες διαμαρτυρίες της παροικίας στην Αγγλία κατά του BBC που σε ντοκιμαντέρ του για την Τουρκία, παρουσίασε το κατεχόμενο Τμήμα της Κύπρου ως τμήμα της Τουρκικής επικράτειας.

Οι διαμαρτυρίες μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης του «Λόμπι για την Κύπρο» και Κυπρίων προσφύγων, οδήγησε σε απολογίες από πλευράς BBC και του παρουσιαστή Σιμόν Ρίηβ, όπως και από πλευράς του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού SBS της Αυστραλίας. Επίσης, λήφθηκαν τα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα στο δεύτερο μέρος ντοκιμαντέρ για την Τουρκία με τίτλο «η Τουρκία με τον Σιμόν Ρίηβ».

Στο πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ, δόθηκε μέσω χάρτη που προβλήθηκε η λανθασμένη εντύπωση ότι το τμήμα της κατεχόμενης Κύπρου είναι μέρος της Τουρκίας. Μετά τις καταγγελίες το BBC προχώρησε σε άμεση διόρθωση του χάρτη στο δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ, όπως και από το τηλεοπτικό κανάλι της Αυστραλίας που το αναμεταδίδει.

Ο χάρτης τροποποιήθηκε έγκαιρα και στο δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο την Κυριακή 2 Απρίλη 2017.


Lobby for Cyprus spokesman Theo Theodorou commented:

“It causes Greek Cypriot refugees deep distress when mainstream media outlets publish misleading information about Turkey’s invasion and occupation of Cyprus. Through the use of Twitter, Lobby for Cyprus was able to quickly highlight the BBC’s error and the deep offence it caused to the Cypriot community. Whilst we are grateful to Simon Reeve, the BBC and SBS Australia for their quick response in amending this oversight, it is important to emphasise that this is not an isolated incident. Editorial checks need to be tightened to ensure that such errors are avoided in future.”

https://tanea-diaspora.net/2017/04/15/το-bbc-διόρθωσε-χάρτη-με-τα-κατεχόμενα-ως/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr