Home Greek News «Κυπριακό: Στην κόψη του ξυραφιού.»

«Κυπριακό: Στην κόψη του ξυραφιού.»

by _
0 comment 97 views

Παράνομη & Άκυρη η Πενταμερής Διάσκεψη της Γενεύης – Κατάφωρη παραβίαση των Γενικών Αρχών Δικαίου του Καταστατικού Χάρτη του Ο.Η.Ε.

Αθανασία Φωτιάδη

Xyra 1aΗ συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου μας από την Τουρκία, η κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι επικίνδυνες εξελίξεις που διαδραματίζονται εν όψει της συνδιάσκεψης της Γενεύης στις 12/01/2017 μας επιβάλλουν το ηθικό καθήκον να αναδείξουμε τις πτυχές αυτού του κορυφαίου εθνικού μας ζητήματος που έχει συγκλονίσει τον Ελληνισμό και έχει σημαδέψει την σύγχρονη ιστορία του.

Η εισβολή και κατοχή παραμένουν και είναι ανοιχτά ζητήματα Διεθνούς Δικαίου. Το Κυπριακό Ζήτημα αναδεικνύει παγκοσμίως ότι η Αναγκαστική εκτέλεση δεν προβλέπεται και δεν υπάρχει στα ζητήματα δικαστικής δικαιοδοτικής κρίσης όσο αφορά τις αποφάσεις του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας. Εν προκειμένω τα ταπεινωτικά αποτελέσματα ενός πολέμου που κατάφωρα παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο θα νομιμοποιηθούν με την δήθεν ειρηνική διευθέτηση των διαφορών που επιχειρείται στην παρωδία διάσκεψη της Γενεύης. Και είναι στην κυριολεξία έτσι τα πράγματα αφού η 4η Συνθήκη της Γενεύης το 1949, που συνάφθηκε στην πόλη αυτή τιμωρεί και απαγορεύει την διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.

Είναι αναξιόπιστος και αφερέγγυος αυτός ο παγκόσμιος οργανισμός που σέρνει στην σανίδα του Προκρούστη την Κ.Δ. και παράλληλα την ξευτιλίζει. Τι άλλωστε μπορεί να σημαίνει το ενημερωτικό δελτίο για την διάσκεψη που στέλνει σε όλα τα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όπου ο Π.Τ.Δ. της μόνης διεθνώς αναγνωρισμένης Κ.Δ. βρίσκεται 2ος και καταϊδρωμένος συμμετέχων μέλος ως εκπρόσωπος της Ελληνικής κοινότητας μετά τον Ακιντζί; Η διολίσθηση βέβαια αυτή φέρνει στην επιφάνεια την διαχρονική έλλειψη εθνικής στρατηγικής και τον ετεροκαθορισμό της Ελληνικής πλευράς που θεωρεί ότι γενικά κάποιος ξένος παράγοντας θα επέμβει σαν από μηχανής θεός (Ρωσία – ΗΠΑ – Γερμανία) και θα τον σώσει από την δύσκολη θέση που έχει περιέλθει. Και αν δεν εμφανισθεί ο από μηχανής θεός πάλι οι τρίτοι θα ευθύνονται και οι διεθνείς αρνητικές συγκυρίες. Η τακτική των διαρκών παραχωρήσεων ευθύνονται κυρίως που έφθασαν τα πράγματα εδώ, αλλά και αυτός ο απύθμενος ενδοτισμός και η υποτέλεια που εκφράζονται ευθαρσώς όπως αυτή του ανεκδιήγητου Στέφανου Στεφάνου του ΑΚΕΛ που οραματίζεται ότι το μόρφωμα-κράτος που θα δημιουργηθεί δεν χρειάζεται στρατό, γι’ αυτό θα πρέπει να καταργηθεί η Εθνική Φρουρά, δηλ. το θέμα της ασφάλειας θα του λύσει το ΝΑΤΟ ή η Τουρκία; Τέτοιους κυβερνώντες διαθέτουμε που πιστεύουν ότι μπορούμε να επιβιώσουμε ως κράτος και ως έθνος χωρίς στρατό. Θέλω να αναφέρω ότι κατά την περίοδο των αντικατοχικών εκδηλώσεων την δεκαετία του ’80 οι γυναίκες που πρωτοστατούσαν στον αγώνα έθεταν επιτακτικά το ζήτημα της Παλλαϊκής Άμυνας και της στράτευσής τους στον τακτικό στρατό της Κύπρου. Τίθεται επομένως επί τάπητος η αλλαγή πορείας με δημιουργία Εθνικής Πολιτικής και Στρατηγικής σε όλα τα εθνικά μας ζητήματα και ειδικά στο Κυπριακό και κατ’ επέκταση στο Αιγαίο. Επειγόντως πρέπει να επιδιώξουμε την επανατοποθέτηση για μια λύση απελευθέρωσης της Κύπρου μας και αυτό χρειάζεται επίμονη εκπαιδευτική διαδικασία.

Πρέπει να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε πως θα ανατρέψουμε το αναχρονιστικό και αποικιακό Σύνταγμα που έδωσε μια κολοβή ανεξαρτησία με εγγυήτριες δυνάμεις: Τουρκία – ο κατακτητής, Αγγλία – κατακτητής και Ελλάδα – ως άλλοθι των κατακτητών.

Είναι επιτακτική ανάγκη να επιδιώξουμε αυτή την επανεκκίνηση για αναθεώρηση Συνταγματική που θα εδραιώνει την κυριαρχία και το ακατάλυτο μιας ενιαίας νόμιμης ως κυβέρνησης για όλη την επικράτεια, να την κάνουμε σεβαστή τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Αυτό άλλωστε επιβάλλει κάθε επαναστατική πράξη που στην προκειμένη περίπτωση είναι η τήρηση της νομιμότητας και εδραίωση του Κράτους Δικαίου, γιατί εν τέλει η απελευθέρωση της Κύπρου μας στηρίζεται στο φρόνημα του λαού που το 2004 εξέφρασε την σταθερή του προσήλωση του σε μια ενιαία, ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα. Αυτό πρέπει να προσδιορίζει τον αγώνα μας έχοντας προτάξει δύο αμάχητα τεκμήρια: 1ον) ότι η Κ.Δ. είναι κράτος κυρίαρχο και ακατάλυτο, 2ον) οποιαδήποτε συμφωνία για λύση που θα αντίκεινται στις Γενικές Αρχές Δικαίου δηλ. στην προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Θεμελιωδών Αρχών θα είναι άκυρη, αυτό ισχύει και για την περίπτωση που θα παραμείνουν οι εγγυήσεις, παρεμβατικά δικαιώματα και ο κατοχικός στρατός ακόμη και με χρονοδιαγράμματα. Είναι επιτακτική η άμεση κατάργηση των εγγυήσεων και παρεμβατικών δικαιωμάτων καθώς και η άμεση αποχώρηση του κατοχικού τουρκικού στρατού. Πιο συγκεκριμένα: συμφωνία με λύση που θα περιέχει διχοτόμηση ή Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ή οποιαδήποτε μορφή Ομοσπονδίας απορρίπτεται: Ειδικότερα η ‘’λύση’’με την μορφή Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας είναι μόρφωμα παγκοσμίου πρωτοτυπίας και είναι χαρακτηριστική η αναφορά της λέξεως Διζωνική που σημαίνει δύο ζώνες αποτελούμενες από το κατακτημένο τμήμα που βρίσκεται στον Βορρά και το ελεύθερο που βρίσκεται στον Νότο, με τελικό στόχο την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και δημιουργία δύο χωριστών κρατών. Επίσης η ομοσπονδία τύπου καντονίων ή άλλης μορφής, δεν μπορεί να δημιουργηθεί ούτε αυτή η διεθνώς θεωρούμενη κανονική μορφή ομοσπονδίας στην Κύπρο, γιατί δεν συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις που θέτει και ο ίδιος ο ΟΗΕ:

1η Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη συνεχούς ιστορικού εδάφους που να ανήκει σε ιστορικό λαό.

2η Απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη αυτόχθονος λαού εγκατεστημένου αιώνες πριν στο έδαφος αυτό.

Και οι δύο αυτές προϋποθέσεις δεν υφίστανται στην περίπτωση των κατ’ ευφημισμόν τουρκο/κυπρίων, οι οποίοι είναι κατ’ ουσίαν Κύπριοι μουσουλμάνοι και αποτελούν ανέκαθεν θρησκευτική μειονότητα προερχόμενη από τους εξισλαμισμούς των Ελλήνων της Κύπρου και ως εκ τούτου δεν είχαν και δεν έχουν την ιδιότητα και τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηρισθούν ένας διαφορετικός αυτόχθονας λαός (όπως π.χ. οι Κούρδοι στην Τουρκία), γιατί αφενός υπήρξαν πάντοτε μειονότητα (18% του συνολικού πληθυσμού στην Κύπρο) και αφετέρου δεν υφίσταται εγκατάσταση αυτών επί συγκεκριμένου εδάφους. Εδώ παραπέμπω για την ιστορική τεκμηρίωση στον μεγάλο δάσκαλο Κώστα Κύρρη Τουρκολόγο, Βυζαντινολόγο, Ιστορικό όπου εναργέστατα αναδεικνύει την διαδρομή του Ελληνισμού στο νησί.

Συνοψίζοντας θέλω να επισημάνω ότι η συνδιάσκεψη στην Γενεύη με την προσπάθεια εγκαθίδρυσης πενταμερούς ήτοι Τουρκία – Ελλάδα – Αγγλία ως εγγυήτριες και Τουρκο/κύπριοι – Ελληνο/κύπριοι καθιστά επίσημο το πάγιο αίτημα της Τουρκίας με την σφραγίδα του ΟΗΕ και ξεπλένει τους κατακτητές από το άρθρο 2 παρ. 4 του καταστατικού χάρτη ενώ ξευτιλίζει το ρόλο του, βάσει του άρθρου 1, ότι πρώτος σκοπός του είναι η διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας. Εξάλλου ο σκοτεινός ρόλος του ΟΗΕ μέσω του Γενικού Γραμματέα του Μπάν Κι-μουν και του ειδικού απεσταλμένου του για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Άϊντα προδιαγράφθηκε στο Νταβός τον Ιανουάριο του 2016 όπου ουσιαστικά ξεκίνησε η νομιμοποίηση της πενταμερούς. Η παράνομη αυτή πράξη του ΟΗΕ αντιβαίνει στο άρθρο 2 παρ. 4 του καταστατικού του χάρτη περί απαγορεύσεως κτήσεως εδάφους με χρήση βίας <<Όλα τα μέλη θα απέχουν στις διεθνείς τους σχέσεις από την απειλή ή χρήση βίας εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας ή πολιτικής ανεξαρτησίας οποιουδήποτε Κράτους, ή καθ’ οποιονδήποτε τρόπο ασύμβατης προς τους σκοπούς των Ηνωμένων Εθνών>> επίσης καταστρατηγεί το άρθρο 1 παρ. 2,καθώς και τα άρθρα 55, 56 που θεμελιώνουν το δικαίωμα της Αυτοδιάθεσης των λαών και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών. Φορέας του δικαιώματος της Αυτοδιάθεσης είναι οι αποικιοκρατούμενοι λαοί και οι λαοί υπό στρατιωτική κατοχή, λαοί υπό ρατσιστικό καθεστώς και εν γένει εκμετάλλευση. Βασιζόμενοι στα ανωτέρω και έχοντας υπόψιν μας τη διακήρυξη της Βιέννης (1993) στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα όπου δεν αναγνωρίζεται εξ ορισμού δικαίωμα αυτοδιάθεσης σε εθνικές ομάδες ή μειονότητες που αποτελούν τμήμα του πληθυσμού ενός κράτους, πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία ως ενιαίο κυρίαρχο κράτος με απόδοση των κατεχομένων εδαφών από την Τουρκία να θωρακίσει τα δικαιώματα όλων των πολιτών της:ήτοι της πλειοψηφίας των Ελληνο/κυπρίων της μειοψηφίας των Τουρκο/κυπρίων, Μαρωνιτών, Λατίνων και άλλων διαφορετικά η ‘’μετεξέλιξη’’ της όπως την επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του Αγγλοσαξονικού παράγοντα μέσω της νομιμοποίησης από τον ΟΗΕ θα επιφέρει την οριστική κατάλυση του κυρίαρχου κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επισημαίνω ότι τυχόν παράδοση της Κύπρου μας στην Γενεύη αποτελεί συνέχεια του πραξικοπήματος που οργάνωσε το στρατιωτικό καθεστώς των Αθηνών που προκάλεσε την στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας. Οι συνευρέσεις και συμφωνίες των κυβερνώντων Ελλάδας – Κύπρου με τους κατακτητές για την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ποινικά κολάσιμες και αποτελούν πράξεις τέλεσης ενός εγκλήματος κακουργηματικού βαθμού. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι θωρακισμένη ως κυρίαρχο κράτος με το πλαίσιο των Γενικών Αρχών Δικαίου όπως π.χ. της Κυρίαρχης Ισότητας, του Απαραβίαστου των Συνόρων, τον σεβασμό των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών και όποιος τολμήσει να παραβιάσει τα ανωτέρω ενδεικτικά αναφερόμενα έρχεται σε απευθείας σύγκρουση με τα θεμέλια της Δημοκρατίας και της έννομης τάξης.

Η επιδίωξη αποσύνδεσης του Κυπριακού από το Δίκαιο και την απονομή Δικαιοσύνης με απώτερο σκοπό την ρύθμισή του έξω από κάθε νομιμότητα και επομένως η μετατόπισή του στη σφαίρα της βαρβαρότητας όπως συστηματικά μεθοδεύονται όλα αυτά με την σφραγίδα των ΟΗΕδων από το Νταβός μέχρι την Γενεύη εγκαθιδρύοντας την παράνομη και άκυρη Πενταμερή Διάσκεψη προδικάζουν την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός λαός σύσσωμος σε Ελλάδα και Κύπρο πρέπει να αντισταθεί σθεναρά για να αποτρέψει τα τετελεσμένα έχοντας στην ψυχή του βαθιά ριζωμένη την πεποίθηση ότι η ελευθερία της Ελλάδος περνάει μέσα από την Κύπρο και η ελευθερία της Κύπρου μέσα από την Ελλάδα.

  • Η Αθανασία Φωτιάδη είναι νομικός, μέλος της Σ. Επ. της Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ. και του Δ.Σ. του Σ.Σ. Δικηγόρων Ελλάδος.

http://agora-dialogue.com/2017/01/09/κυπριακό-γενεύη-2017/

«Κυπριακό: Στην κόψη του ξυραφιού.»

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr