Home Greek News Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «“Ψευδοθαύμα” κατά τον Κοραή το Άγιο Φως»

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «“Ψευδοθαύμα” κατά τον Κοραή το Άγιο Φως»

by _
0 comment 128 views

Δε λένε να σταματήσουν τις προκλήσεις τις άγιες ημέρες που διανύουμε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζουν τις αναφορές στο και προκαλούν την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Την… σκυτάλη έλαβε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη και τόνισε ότι κατά τον Αδαμάντιο Κοραή το Άγιο Φως αποτελεί «ψευδοθαύμα».

«Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι απεκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Ατακτα, το αποκαλεί «ψευδοθαύμα» που πιστεύουν «ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι’ αισχροκέρδειαν»» αναφέρει η κ. Βάκη σε συνέντευξή της στην Ημερησία.

Η ίδια είχε καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή τον Μάιο του 2015 από κοινού με τον κ. Μπαλαούρα.

«Η ερώτηση εντάσσεται στον γενικότερο προβληματισμό ως προς το θέμα των σχέσεων της Εκκλησίας με το Κράτος. Στην κοινοβουλευτική ερώτηση εκφράζονται επιφυλάξεις ως προς τη σκοπιμότητα, ενώ ερωτώνται οι συναρμόδιοι υπουργοί και ως προς τις οικονομικές διαστάσεις της συμμετοχής του κράτους σε αυτή τη διαδικασία» τονίζει.

Φαίνεται πως ο σεβασμός είναι άγνωστη λέξη σε ορισμένους…

http://www.vimaorthodoxias.gr/eipan/vouleftis-siriza-psevdothavma-kata-ton-korai-to-agio-fos/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr