Home Greek News Σκληρή απάντηση Άσαντ για την πυραυλική επίθεση!

Σκληρή απάντηση Άσαντ για την πυραυλική επίθεση!

by _
0 comment 127 views

Επί τροχάδην… Νίκος Κλειτσίκας
nikosklitsikas.gr

Η Συρία έδωσε σκληρή απάντηση στην επίθεση που δέχθηκε από τις ΗΠΑ, αλλά και στη…
δύση που συντάχθηκε με τον Τραμπ. Η απάντηση δόθηκε στο πεδίο της μάχης εναντίον της τρομοκρατίας: Απελευθερώθηκε η Χριστιανική πόλη της Μααρντες!

Ο Αραβικός στρατός της Συρίας ανακοίνωσε επίσημα την απελευθέρωση –όχι επανακατάληψη– της Μααρντες, δυτικά της Χαμα, όπου η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της είναι Χριστιανοί και βρισκόταν όμηροι των τζιχαντιστών.
Η απελευθέρωση της πόλης, με μικρό πληθυσμό (περίπου 7.000) έχει μεγάλη στρατηγική σημασία για τη σύγκρουση με τους τρομοκράτες, αλλά κυρίως έχει τεράστια συμβολική σημασία, μιας και θεωρείται Χριστιανική πόλη και πλησιάζει η Ανάσταση και το Πάσχα.

Με την απελευθέρωση της Μααρντες, οι δυνάμεις της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας πλησιάζουν έτσι την Ιντλίμπ στα 90 χιλιόμετρα. Έτσι γίνεται κατανοητή η σχεδιασμένη προβοκάτσια των χημικών (Επεσε και το τελευταίο φύλλο συκής για τη δημοσιογραφία και τις σχέσεις της με τις μυστικές υπηρεσίες!), αφού αποτελεί πόλη που εντάσσεται στους σχεδιασμούς της δύσης για διχοτόμηση, ή τριχοτόμηση της χώρας, όπως συχνά πυκνά ισχυρίζεται κι ο κ. Μάζης, μόνιμος θαμώνας στα τηλεπαράθυρα των ΜΜΕ.
Τώρα απομένουν μόνον δύο μεγάλες πόλεις που ακόμη βρίσκονται υπό την κατοχή των τρομοκρατών: Ιντλίμπ και η Καλλινίκη (Ποια είναι η “Καλλινίκη” (Ράκα), που “ανακάλυψαν” οι δημοσιογράφοι;).
Ο κλοιός σφίγγει και οι μισθοφόροι τζιχαντιστές χάνουν καθημερινά έδαφος. Όσες κι είναι οι επόμενες προβοκάτσιες της δύσης, που έχει την ανοικτή συμπαράσταση της Τουρκίας, του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας, δεν θα σταθούν εμπόδιο σ’ έναν στρατό που μπήκε στον 7ο χρόνο πολέμου με την τρομοκρατία κι έχει αποκτήσει τεράστια επιχειρησιακή εμπειρία, δεν εμφανίζει κόπωση και με σαφή, εμφανή δείγματα αμείωτου πατριωτικού ενθουσιασμού (Επίσκοπος Χαλεπίου: «Ποια επίθεση με χημικά όπλα;»).

press-gr.com

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr