Home Greek News Eνοχη σιωπή για την εξόντωση Καραμανλή

Eνοχη σιωπή για την εξόντωση Καραμανλή

by _
0 comment 137 views

Θαμμένη τέσσερις μήνες η υπόθεση! Η επιχείρηση «Πυθία» και το σχέδιο δολοφονίας

Υποπτο πινγκ-πονγκ μεταξύ των δικαστικών Αρχών για την έκδοση βουλεύματος, παρά την πρόταση της εισαγγελέως Μ. Βαΐτση να καθίσουν στο εδώλιο τέσσερις κατηγορούμενοι

Ποιοι θέλουν να σώσουν (;) τον πράκτορα των ΗΠΑ William Bazil, δύο υπαλλήλους της ΕΥΠ και τον (γνωστό «πράσινο») Μιχ. Καρχιμάκη

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο

Η Θέση μας: Η επέλαση του Ισλάμ

Διαβάστε online την «δημοκρατία» ,εδώ

Διαβάστε επίσης:

►Ανθρακες ο θησαυρός για τα πολυδιαφημισμένα «αντίμετρα»

►Τσίπρας σε μετωπική με Σημίτη-εκσυγχρονιστές (και… ΝΔ)!

►Κυριακή των Βαΐων και των δακρύων

►Στο εδώλιο πάλι κύκλωμα που «φούσκωνε» τις τιμές ακινήτων

►Οι άθεοι ετοιμάζουν και φέτος τη Μ. Παρασκευή τη γραφική γιορτή κρεατοφαγίας

►«Αρωμα» σκανδάλου στο υπ. Παιδείας για το ΕΣΠΑ

►Με κατάθλιψη 600.000 Ελληνες λόγω Μνημονίων

►Πάσχα στό Αγιον Ορος

Περίεργη κωλυσιεργία από τη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση της σκοτεινής υπόθεσης που στόχευε στην αποσταθεροποίηση της χώρας

Λίγες μέρες μετά την πανηγυρική δικαίωση της κυβέρνησης Καραμανλή για την υπόθεση του Βατοπαιδίου αποκαλύπτεται ότι η δικογραφία που αφορά το σχέδιο «Πυθία» για την αποσταθεροποίηση της χώρας εκείνη την εποχή, μέσω της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού και των υποκλοπών, παραμένει επί της ουσίας στα αζήτητα εδώ και πάνω από τέσσερις μήνες.

Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιοι και γιατί κωλυσιεργούν εντός των τειχών της Δικαιοσύνης ως προς την πλήρη διερεύνηση ενός σκανδάλου που στόχευε στην καρδιά της Ελληνικής Δημοκρατίας και δη σε βάρος μιας εκλεγμένης κυβέρνησης… Ολο αυτό το διάστημα επικρατεί ένοχη σιωπή. Ετσι, αν και υπάρχει από τον Οκτώβριο του 2016 εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη τεσσάρων ατόμων, άγνωστο παραμένει το δικαστικό όργανο που θα κληθεί να εκδώσει το σχετικό βούλευμα και θα υιοθετεί ή θα απορρίπτει την πρόταση.

Η παραπομπή

Οταν το Δικαστικό Συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει σχετικά με την παραπομπή ή μη σε δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση, δήλωσε αναρμόδιο, αναπέμποντας τον φάκελο στο Συμβούλιο Εφετών με την αιτιολογία ότι εκείνο είναι το αρμόδιο όργανο.
Το πινγκ-πονγκ συνεχίστηκε με την πρόταση του εισαγγελέα Παναγιώτη Πούλιου, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει πρόταση-κρίση για το ζήτημα αρμοδιότητας που είχε ανακύψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να κηρυχθεί αναρμόδιο του Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου και να επιστρέψει η υπόθεση πάλι στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ως το μόνο αρμόδιο δικαστικό όργανο για να κρίνει τη δικογραφία. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον εν αναμονή του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο θα αποφανθεί σχετικά με το αν τελικά μπορεί το ίδιο να παραπέμψει τους κατηγορουμένους σε δίκη ή αυτό θα πρέπει να κριθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάκριση ολοκληρώθηκε από τον ανακριτή Διαφθοράς Δημήτρη Φούκα από το καλοκαίρι του 2015 και τον Οκτώβριο του 2016 η εισαγγελέας Πρωτοδικών Μαρία-Σοφία Βαΐτση ζήτησε να παραπεμφθούν σε δίκη τέσσερα άτομα. Πρόκειται για τον πρώην Αμερικανό πράκτορα William Bazil, δύο υπαλλήλους της ΕΥΠ για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας κατ’ εξακολούθηση με ηθικό αυτουργό τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Καρχιμάκης φέρεται ότι κατείχε έγγραφα εμπιστευτικού χαρακτήρα, που απευθύνονταν στον πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς, και είχαν ληφθεί από τον ίδιο με μη νόμιμο τρόπο. Εκείνος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του και έκανε λόγο για εμπλοκή του στην υπόθεση χωρίς κανένα στοιχείο.

Το χρονικό

Το «σκηνικό» της υπόθεσης των υποκλοπών περιέγραψε αναλυτικά στο πόρισμά του ο ανακριτής Διαφθοράς Δημήτρης Φούκας: «Στην Αθήνα από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και τον Μάρτιο του 2005 ο William B., Αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της Ελληνικής Δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών. Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου ήταν εκείνη που είχε αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου. Από την άρση απορρήτου μίας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy».

http://www.dimokratianews.gr/content/73811/enohi-siopi-gia-tin-exontosi-karamanli

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr