Home Greek News ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

by _
0 comment 178 views

ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
ΠΗΓΗ

Η φρίκη προξενεί δικαιολογημένη αντίδραση, υποστήριξε με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
«Καμία ανοχή σε εκείνους που δολοφονούν παιδιά με χημικά όπλα στη Συρία», δήλωσε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «η φρίκη προξενεί δικαιολογημένη αντίδραση».

Νωρίτερα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε πως «ορθώς δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της διασποράς και χρήσης χημικών όπλων, τόσο από τις Η.Π.Α. όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
«Οι εικόνες των δολοφονημένων, από χημικά όπλα, παιδιών στη Συρία είναι εφιαλτικές. Συγκλονίζουν κάθε ανθρώπινη συνείδηση», επεσήμανε ο κ. Κουμουτσάκος και συνέχισε:

«Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παρακολουθεί και να παραμένει απαθής. Άλλωστε, υπάρχει πλήρες πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο που απαγορεύει ρητά τη χρήση των χημικών όπλων. Η Σύμβαση για την Απαγόρευση της Ανάπτυξης, της Παραγωγής, της Αποθήκευσης και της Χρήσης των Χημικών Όπλων και την Καταστροφή τους, είναι σε ισχύ από το 1997».
«Τόσο από τις Η.Π.Α. όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, ορθώς δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της διασποράς και χρήσης χημικών όπλων.Χρήσης που, όπως στην περίπτωση της Ιντλίμπ, έχει απάνθρωπα αποτελέσματα και δικαιολογεί την άμεση αντίδραση της διεθνούς κοινότητας», τόνισε.

«Σε αυτό το θεσμικό και πολιτικό οπλοστάσιο πρέπει να στηρίζεται η στάση όλων, για να μην ξαναδούμε τέτοιες αποτρόπαιες εικόνες, αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.
Όσον αφορά τη θέση της Ελλάδος ο τομεάρχης της ΝΔ τονίζει πως «σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, που – στο ήδη πολυσύνθετο Συριακό ζήτημα – δεδομένα και γεωπολιτικές ισορροπίες φαίνεται να αλλάζουν, έχει ιδιαίτερη σημασία να αξιολογήσουμε το τι μπορεί να σημαίνουν οι εξελίξεις και για την Ελλάδα.
Η χώρα μας οφείλει να είναι ουσιαστικός παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτή πρέπει να είναι η πυξίδα μας. Με ψυχραιμία, εγρήγορση και ετοιμότητα», κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

http://grothia.gr/ekselikseis/europi-ellada/55718/xeftilas-mitsotakis-dikeologimeni-epemvasi-ton-ipa-sti-syria-2/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr