Home Greek News Προκάλεσε το θάνατο 9 πολιτών εκ των οποίων 4 παιδιά, 7 τραυματίες και σημαντικές υλικές καταστροφές η επίθεση του…ΤΡΑΜΠ στη ΣΥΡΙΑ!!!

Προκάλεσε το θάνατο 9 πολιτών εκ των οποίων 4 παιδιά, 7 τραυματίες και σημαντικές υλικές καταστροφές η επίθεση του…ΤΡΑΜΠ στη ΣΥΡΙΑ!!!

by _
0 comment 179 views

-απο το dimpenews.com

Η συριακή προεδρία κατήγγειλε ότι «ότι όλη αυτή η αμερικανική επιχείρηση δεν είναι πραά μια ηλίθια ενέργεια και ανεύθυνη κι αποκαλύπτει την κοντόφθαλμη οπτική της  (…) και την τύφλωσή της σε πολιτικοστρατιωτικά σχέδια.»

Σύμφωνα με το sana « η αμερικανική επίθεση προκάλεσε το θάνατο 9 πολιτών εκ των οποίων 4 παιδιά, 7 τραυματίες και σημαντικές υλικές καταστροφές σε σπίτια των χωριών Al-Chaayrate, Al-Hamrate και Al-Manzoul », κοντά στη βάση. Η Συρία καλεί σε έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την καταδίκη της μονομερούς αμερικανικής επίθεσης.

Ο ρώσος δημοσιογράφος  Evgueni Podljubni, της τηλεόρασης Rossiya 24,πιστοποίησε ότι πολλά αεροσκάφη παρέμειναν άθικτα στα αμπρί τους από το βομβαρδισμό.

Εθνικό συμβούλιο Ασφαλείας συγκάλεσε ο Πούτιν για να δει πως θα διατηρήσει μια αεροπορική παρουσία στη Συρία. Οι συμμετέχοντες δήλωσαν προβληματισμένοι από τις προφανείς αρνητικές συνέπειες στη μάχη της παγκόσμιας τρομοκρατίας που απορρέουν από αυτή την επιθετική δράση » του στρατού του Τραμπ.Το ρωσικό Υπ.Άμυνας ανακοίνωσε ότι το χτύπημα κατά της Shayrat « είχε σχεδιαστεί εδώ και πολύ καιρό»,και το συμβάν στο Khan Cheikhoun δεν ήταν παρά το πλαίσιο.

Premières images de la base syrienne d'Al-Chaayrate après les frappes américaines (VIDEO)

Νωρίτερα ο στρατός μίλησε κι για 6 νεκρούς στρατιώτες.Συνολικά 15 νεκροί και 7 τραυματίες.

« Το συριακό καθεστώς φέρει ολοκληρωτικά την ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη.Το ΝΑΤΟ καταδίκασε απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων από τη Συρία « , ανέφερε ο ΓΓ του Οργανισμού ο Jens Stoltenberg, σ΄ανακοινωθέν.

Από τους  »κατά λάθος » βομβαρδισμούς κατά τους συριακού στρατού στη Deir Ezzor που σκότωσαν περί τους 100 σύριους στρατιώτες κι έδωσαν τη δυνατότητα στην ISIS ν΄ανακάμψει και ν΄αποκόψει το αεροδρόμιο από την πόλη στους εσκεμμένους βομβαρδισμούς του Τραμπ στον άξονα της Παλμύρας στην al-Chaayrate προς ενίσχυση των θέσεων της εκεί ISIS στην ίδια περιφέρεια που βομβάρδισε θέσεις συριακού στρατού το Ισραήλ πριν μερικές μέρες.Η αμερικανική διοίκηση έχει συνέχεια….

Η επίθεση αυτή πιστοποιεί ότι και η προηγούμενη αιματηρή επίθεση στη Deir Ezzor ήταν εσκεμμένη και συνειδητή.

»Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν μια κατάφωρη επίθεση στις 3H42 κατά μιας αεροπορικής βάσης στο κέντρο της χώρας με πυραύλους προκαλώντας 6 νεκρούς και σημαντικές υλικές ζημιές » ανέφερε το ανακοινωθέν του συριακού ΓΕΣ που μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση σύμφωνα με το SANA.To OSDH έκανε λόγο για 4 στρατιώτες σύριους που σκοτώθηκαν από την επίθεση των αμερικανών με 59 πυραύλους Tomahawk κατά αεροπορικής βάσης στην επαρχίας της Χομς τις πρώτες ώρες της Πέμπτης.

L’image contient peut-être : ciel, plein air et nature

To Πεντάγωνο διευκρίνισε ότι πρόκειται για «στοχευμένο χτύπημα» που δεν σημαίνει την αρχή μιας αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία.Σύμφωνα με το Πεντάγωνο οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τη Μόσχα πριν από τα χτυπήματα κάτι που διέψευσε ο Victor Ozerov. .

Η Washington ανακοίνωσε πως στόχευε «αεροπλάνα,  abris βομβαρδιστικών, ζώνες αποθήκευσης πετρελαίου και στρατιωτικού υλικού, αποθήκες πυρομαχικών, συστήματα αεράμυνας και radars».

Η Μόσχα ανέστειλε το memorandum με ΗΠΑ για την πρόληψη επιεσοδίων και ασφάλειας πτήσεων κατά τις επιχειρήσεις στη Συρία ανέφερε η Μαρία Ζακχάροβα,Ο ρώσος πρέσβης με τη σειρά του είχε προειδοποιήσει για αρνητικές συνέπειες σε περίπτωση αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης.Η Μόσχα ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση. »Αυτή η επίθεση θα μπορούσε να ειδωθεί ως μια επιθετική δράση των ΗΠΑ κατά κράτους του ΟΗΕ » δήλωσε ο Victor Ozerov επικεφαλής της επιτροπής άμυνας το ρώσικου κοινοβουλίου σύμφωνα με το RIA.Ανέφερε ότι η βάση της Λαττάκεια είναι προστατευμένη με S-300 και S-400.

L’image contient peut-être : plein air et nature

H Eθνική Συριακή Συμμαχία  CNS χαιρέτισε την αμερικανική επίθεση.

Η επίθεση υποστηρίχθηκε από τη Σ Αραβία όσο και από το Ισραήλ που  »ελπίζει ότι αυτό το μήνυμα αποφασιστικότητας έναντι στις απεχθείς ενέργειες του καθεστώτος Άσαντ θ΄ακουστεί όχι μόνο στη Δαμασκό αλλά και στην Τεχεράνη και στην Pyonyang και αλλού » σύμφωνα με τον Νετανιάχου.

H Μέρκελ τόνισε ότι την  »ολοκληρωτική ευθύνη » για τ’ αμερικανικά χτυπήματα  και συνναίνεσε αβίαστα κι ανεξέταστα ότι επλήγη αεροπορική βάση που χρησιμοποιήθηκε για την διατεινόμενη επίθεση με χημικά.

L’image contient peut-être : nuage, ciel, océan, plage, plein air et nature

Η Κίνα κάλεσε σε μια μη επιδείνωση της κατάστασης.Ο πρόεδρος Χi Jin Ping είχε προσωπικά ενημερωθεί από τον Τραμπ για επικείμενη επίθεση.

Ο τούρκος αντιπρόεδρος Νuman Kurtulmas έκρινε ως θετική την επίθεση και ως μια θέση καθαρή κατά της βαρβαρότητας.Το είπε σε δηλώσεις του στο FOX TV πρέπει να τιμωρηθεί ολοκληρωτικά σε διεθνές επίπεδο.

Οφείλουμε να θέσουμε το συντομότερο τέλος στη βαρβαρότητα.του καθεστώτος Άσαντ είπε περιχαρής.

Aucun texte alternatif disponible.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη πληροφορία η συριακή αεράμυνα κατέρριψε 36 από τους 59 πυραύλους πριν βρουν το στόχο τους.

Πηγή: dimpenews.com

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr