Home Greek News Ο φυγόποινος και μέλος του ΚΚΕ Νίκος Μπελογιάννης είχε εκπαιδευτεί στην πρώην ΄΄ΕΣΣΔ΄΄ σε θέματα κατασκοπείας, προπαγάνδας και δολιοφθορών!

Ο φυγόποινος και μέλος του ΚΚΕ Νίκος Μπελογιάννης είχε εκπαιδευτεί στην πρώην ΄΄ΕΣΣΔ΄΄ σε θέματα κατασκοπείας, προπαγάνδας και δολιοφθορών!

by _
0 comment 37 views

……ΣΠΑΝΙΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ…..΄΄ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΣ΄΄ που εκδόθηκε από την Γενική Ασφάλεια Πατρών και αφορούσε…

τον φυγόποινο Νίκο Μπελογιάννη και Πολιτικό Επίτροπο του ΚΚΕ, ο οποίος είχε εκπαιδευτεί στην πρώην ΄΄ΕΣΣΔ΄΄ σε θέματα κατασκοπείας, προπαγάνδας και δολιοφθορών, και ο οποίος ήταν υπεύθυνος και ηθικός αυτουργός για εκατοντάδες εγκλήματα που διεπράχθησαν από τον ΕΛΑΣ και ΔΣΕ κατά την περίοδο 1944-1949 στον Μελιγαλά, Καλαμάτα, Νάουσα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, και ο οποίος μετά το τέλος του συμμοριτοπολέμου το 1949 αφού διέφυγε σε χώρες του παραπετάσματος, επανήλθε μυστικά στην Ελλάδα το 1950 μέσω Αργεντινής με το ψευδώνυμο Ερρίκος Πανόζ προκειμένου να ξεκινήσει νέο αντάρτικο και εγκληματικές ενέργειες, όπου και συνελήφθη με τους συνεργάτες του κατόπιν προδοσίας του ίδιου του ΚΚΕ (κατόπιν πρόσφατης ομολογίας και του υιού του Νίκου (έχει το όνομα του πατέρα του) Μπελογιάννη την 27-3-2017 προκειμένου το ΚΚΕ να κατασκευάσει έναν νέο ήρωα στα μάτια του απλού κόσμου), και την εν συνεχεία εκτέλεσή του το 1952 μετά από σχετική δικαστική απόφαση της τότε ευνομούμενης πολιτείας.
Πηγή:

— at Βλαχογιάννειο Μουσείο.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr