Home Greek News Τρύπα άνω των 40 εκατ. στα ΕΛΤΑ μετά την αποζημίωση της καθολικής υπηρεσίας

Τρύπα άνω των 40 εκατ. στα ΕΛΤΑ μετά την αποζημίωση της καθολικής υπηρεσίας

by _
0 comment 119 views

Η εταιρία γυρνά σε αρνητική καθαρή θέση και προκύπτει υποχρέωση κεφαλαιακής ενίσχυσης.  Μπορεί τα 45 εκ Ευρώ αποζημίωση καθολικής υπηρεσίας που προβλέπει η τροπολογία Παππά να έρχονται να δώσουν μια βαθιά ανάσα ρευστότητας στα ΕΛΤΑ αλλά την ίδια στιγμή προκαλούν σοβαρά προβλήματα στη χρηματοοικονομική εικόνα του Οργανισμού.

Και αυτό διότι στις οικονομικές καταστάσεις του 2015 (του 2016 δεν έχουν δημοσιευτεί) έχει αναγραφεί στις απαιτήσεις κονδύλι 150 εκ Ευρώ με αποτέλεσμα τα ίδια κεφάλαια να εμφανίζονται αυξημένα κατά 107,082 εκ Ευρώ (150,820 εκ Ευρώ περίπου απαίτηση από Καθολική Υπηρεσία μείον  43,738 χιλιάδες περίπου που αφορά την αναβαλλόμενη φορολογική υποχρέωση που αντιστοιχεί στην απαίτηση αυτή.

Πλέον το ποσό που εισρέει 45 εκ Ευρώ και η φορολογική απαίτηση μειώνεται σε 15 εκ Ευρω.

Έτσι προκύπτει μια απομείωση στα ίδια κεφάλαια της τάξεως των 75-80 εκ Ευρώ που θα πρέπει να εμφανιστεί στις οικονομικές καταστάσεις του 2016.

Με βάση τα στοιχεία του 2015 τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας γίνονται αρνητικά κατά 40 και πλέον εκατομμύρια Ευρώ και για να εμφανιστούν θετικά το 2016 θα πρέπει τα λειτουργικά κέρδη να τοεκτοξευτούν πράγμα που δεν προκύπτει από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.

Αντιθέτως  το  μηνιαίο ταμειακό έλλειμμα ξεπερνάει τα 4 εκατ. ευρώ, ενώ κατά  το εννεάμηνο του 2016, το (αρνητικό) περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας εκτοξεύθηκε, για πρώτη φορά τουλάχιστον από το 2014, σε -12,3%,.

Η αρνητική καθαρή θέση των ΕΛΤΑ είναι προφανές ότι με βάση τον εταιρικό νόμο δημιουργεί την ανάγκη για κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρίας και στην ουσία δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που θα οδηγήσουν στην πώλησή της σε πολύ χαμηλό τίμημα.
Τουλάχιστον σε αυτή τη φάση η προσπάθεια της διοίκησης εστιάζεται στην αναδιάρθρωση της εταιρίας ώστε να επιτύχει κερδοφόρα πορεία και να καλύψει το χαμένο έδαφος.


Νίκος Καρούτζος
[email protected]


 

ΣΧΟΛΙΟ της στήλης:

Εμεις αυτό που «ΔΕΝ»  μπορούμε να καταλάβουμε με τα ΕΛΤΑ είναι τούτο:

Γιατί οι εργαζόμενοι στην εν λόγω εταιρεία που αποδεδειγμένα έχουν βάλει «χέρι»  στο ταμείο – σε δημόσιο χρήμα δηλ.- κι έχουν στιγματιστεί,  δεν απολύονται απ’ την υπηρεσία τους,  αλλά  κατά  99% σχεδόν  εξακολουθούν να εργάζονται και να πληρώνονται ακόμα απ’ αυτήν και μάλιστα  σε θέσεις κλειδιά, που προκαλούν???

Οι περιπτώσεις ανά την Επικράτεια βρίθουν, αλλά και στην Κρήτη και δη στο Ηράκλειο δεν είναι ολίγες. Κι  ας μην προκληθούμε, διότι το αρχείο είναι πλούσιο…   Για αναγνώστες μη τακτικούς που θέλουν να διαβάσουν σχετικά δημοσιεύματα,    Ε  Δ  Ω.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr