Home Greek News Πολιτικό Κόμμα-Μεγάλη Ελλάδα Πόντος Πατρίς

Πολιτικό Κόμμα-Μεγάλη Ελλάδα Πόντος Πατρίς

by _
0 comment 128 views

Πολιτικό Κόμμα-Μεγάλη Ελλάδα Πόντος Πατρίς

-του Θεόφιλου Κυριακίδη

Σε μία εποχή που παρουσιάζει σήμερα όλο και περισσότερο έλλειμμα δημοκρατίας, με τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα να μαστίζουν και να ταλανίζουν κυριολεκτικά τον Ελληνικό Λαό, η δράση και η ενεργοποίηση του πολίτη για συμμετοχή στα κοινά είναι μονόδρομος…

Πρωταρχικός στόχος και σκοπός μας είναι όλοι μαζί, από κοινού να χτίσουμε και να οικοδομήσουμε ένα Κράτος Δικαίου στο οποίο θα επικρατεί και θα πρυτανεύει η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, η ισοκρατία, η δικαιοσύνη, η ισονομία, η διαφάνεια, η αξιοκρατία.

Ευελπιστούμε και θέλουμε η κίνησή μας αυτή να αποτελέσει το κίνητρο και το όραμα για δημιουργία, ανεξαρτησία, ανάπτυξη, ευημερία, αξιοπρέπεια.

Ο λαός είναι κυρίαρχος και από αυτόν πρέπει να πηγάζει κάθε μορφή εξουσίας.

Έχουμε χρέος στις επόμενες γενιές Ελλήνων και πρέπει να λογοδοτήσουμε σε αυτές για τις υποθέσεις που χειριστήκαμε και τον τρόπο με τον οποίο τις επιλύσαμε καθώς αυτές θα επηρεάσουν άμεσα το μέλλον και τις ζωές τους.

Όλοι μαζί με τις από κοινού αποφάσεις και πράξεις μας, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά με την προσωπική και ατομική του δράση χαράσσουμε το μέλλον της πατρίδας μας. Το πολιτικό σκηνικό και σύστημα πρέπει να αλλάξουν άρδην. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το μέλλον μας και το καθορίζουμε συμμετέχοντας, συμβάλλοντας, αποφασίζοντας και διεκδικώντας.

Όλοι μαζί κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα και θέτουμε κοινούς στόχους για αλλαγή, ανανέωση, αναδιαπραγμάτευση, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου. Αφουγκραζόμαστε τη νέα εποχή, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις.Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη αυτή. Είναι ευθύνη του καθενός από εμάς.

Η οργάνωση και η δράση του κόμματος εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Βασική και θεμελιώδης αποστολή μας είναι η μείωση της κοινωνικής ανισότητας, η πάταξη και η καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, η αντιμετώπιση της βίαιης φτωχοποίησης και του ξεπουλήματος που αντιμετωπίζει ο λαός μας. Μαζί θα παλέψουμε και θα αγωνιστούμε για όλα τα φλέγοντα και μείζονα προβλήματα τα οποία μαστίζουν τη σημερινή κοινωνία μας. Είναι χρέος και ευθύνη όλων μας.

Αφορμώμενοι από όλους αυτούς τους λόγους και την εν γένει απογοητευτική και φθίνουσα πορεία της Χώρας, παίρνουμε την πρωτοβουλία και προβαίνουμε στη συγκρότηση και ίδρυση ενός Κόμματος‐Κινήματος, με την ονομασία «Μεγάλη Ελλάδα Πόντος Πατρίς» μέσα από την κοινωνία, για την ίδια την κοινωνία με στόχο την απελευθέρωση της χώρας και του λαού από τα μνημονιακά και ξένα δεσμά που σφίγγουν ασφυκτικά τον Έλληνα πολίτη αδυνατώντας αυτός να αναπνεύσει.

Η συμβολή και συνδρομή των Ελλήνων του Πόντου στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και στην επανάσταση του 1821, αλλά και η προσφορά των Ελλήνων της Ανατολής (Ανατολικής Θράκης, Μικράς Ιδρυτική Δήλωση του Κόμματος «Μεγάλη Ελλάδα Πόντος Πατρίς» Ασίας), αλλά και των Μακεδόνων, καθώς και η συνεισφορά τους στην μετέπειτα παραδοσιακή και πολιτισμική κληρονομιά μας υπήρξε καθοριστικής σημασίας και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.
Όλοι οι απανταχού της Γης Έλληνες από την Αυστραλία, Λατινική Αμερική, Αφρική μέχρι και την Ευρώπη, σύσσωμοι και ενωμένοι προχωράμε μπροστά.

Λαμβάνουμε αποφάσεις σε κρίσιμα θέματα και ζητήματα αφού προηγηθεί πρώτα διαβούλευση. Ο παραγωγικός διάλογος με σκοπό την ανταλλαγή γνωμών και απόψεων για την επίλυση των θεμάτων κατέχει πρωταρχική θέση στον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσής μας. Θέλουμε ευρύτατη και άμεση συμμετοχή και ενημέρωση όλων των πολιτών μέσω του ελεύθερου διαδικτύου στηρίζοντας και πιστεύοντας στην αρχή «Η Δημοκρατία στην πράξη».

Εκμεταλλευόμενοι τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της Πατρίδος μας, τον φυσικό και ορυκτό μας πλούτο, προάγοντας τον Ελληνικό μας Πολιτισμό και διαφημίζοντας στο εξωτερικό το Ελληνικό πνεύμα και ιδεώδες, προχωράμε μπροστά και αλλάζουμε σελίδα.

Δίνουμε προτεραιότητα στα ασθενέστερα και αδύναμα οικονομικά στρώματα, προστατεύουμε και ενισχύουμε τον Αγρότη και τον Πρωτογενή παραγωγικό τομέα, αντιμετωπίζουμε την ανεργία και δίνουμε ευκαιρίες εργασίας στη νέα γενιά. Με τον πολίτη και την κοινωνία στο επίκεντρο και τη νεολαία μας στη πρώτη γραμμή πετυχαίνουμε βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής μας και καλυτερεύουμε τη ζωή μας.

Δίνουμε έμφαση και βαρύτητα σε νευραλγικούς και καίριους τομείς όπως στην Παιδεία, την Ιστορία, τον Πολιτισμό, την Υγεία, τη Δικαιοσύνη, την Οικονομία, τα Εργασιακά Δικαιώματά μας, την Κοινωνική Ασφάλιση, τον Τουρισμό, τη Φορολογία, την Επιχειρηματικότητα και τις νέες Επενδύσεις, τον Αθλητισμό, την Άμυνα της Χώρας και την Εξωτερική Πολιτική, τη διαφύλαξη και προστασία του φυσικού μας Περιβάλλοντος, την κατοχύρωση και προστασία των αναφαίρετων και αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων μας.

Βασική μας προσδοκία, αξίωση και επιδίωξη είναι η δικαστική και παραδειγματική τιμωρία όσον καταχρώνται ή έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα, εκμεταλλευόμενοι ειδικά τις όποιες δημόσιες θέσεις ή δημοσία αξιώματα που κατέχουν.

Ειδικότερα, λαμβάνουμε μέτρα με στόχο τη μείωση της Φορολογίας και του Φ.Π.Α. σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και εταιρίες, δίνουμε κίνητρα και δημιουργούμε ευκαιρίες για προσέλκυση νέων επενδύσεων με σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, εισροής κεφαλαίων στα κρατικά ταμεία και εν γένει ανάπτυξη και οικοδόμηση της Χώρας. Στηρίζουμε και ενισχύουμε τις ατομικές επιχειρήσεις, τις μικρές‐οικογενειακές εταιρίες και επαναφέρουμε και επανιδρύουμε στην Πατρίδα μας όλες τις Βιοτεχνίες, Βιομηχανίες και Εργοστάσια που είτε μετεγκαταστάθηκαν στο εξωτερικό είτε έκλεισαν οριστικά. Βασική μας θέση είναι ότι οι βασικές λειτουργικές και παραγωγικές ανάγκες του Κράτους σε εξοπλισμούς, αυτοκίνητα, μέσα μεταφοράς, στρατιωτικά οχήματα και άλλα πρέπει να παράγονται από το ίδιο με στόχο την αυτονομία, ανεξαρτησία, μείωση των εισαγωγών, αύξηση αντίστοιχα των εξαγωγών και την οικονομική ενδυνάμωση της Χώρας.

Αποσκοπούμε στην ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού καθεστώτος και του σημερινού κατεστημένου που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και διάλυση της χώρας και διεκδικούμε δημοκρατικά τη διακυβέρνηση αυτής.

Στόχος μας είναι να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και δημοσιοποίηση των χρηματοδοτήσεων που θα δεχόμαστε είτε κρατικών είτε των διάφορων ενισχύσεων από μέλη, υποστηρικτές και φίλους του κόμματος.

Έχοντας απόλυτη επίγνωση, συνείδηση και συναίσθηση ότι ξεκινάμε έναν αγώνα ενάντια στα συμφέροντα και τις διακρίσεις, ενάντια σε χρηματοοικονομικούς εκβιασμούς και παιχνίδια εις βάρος του Ελληνικού Λαού, αντιδρούμε, αντιστεκόμαστε, υπερασπιζόμαστε τα κεκτημένα δικαιώματά μας, δίχως να υποκύπτουμε σε πιέσεις ή ιδιοτελείς εξυπηρετήσεις. Εμείς οι ίδιοι ορίζουμε και καθορίζουμε την τύχη μας και την ποιότητα της ζωή μας. Ακολουθώντας το απαύγασμα και το απόσταγμα της αρχαίας ελληνικής σοφίας που συνοψίζεται και συγκεντρώνεται στην αρχαία ελληνική φράση «Ισχύς εν τη ενώσει», όλοι μαζί ενωμένοι, σαν μια γροθιά, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

Ευαισθητοποιούμαστε, συνειδητοποιούμε, συστρατευόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στον αποφασιστικό αγώνα και στην ανυποχώρητη μάχη για ελευθερία και ανεξαρτησία. Οφείλουμε να παλέψουμε στον αγώνα αυτόν για να κερδίσουμε στο τέλος οπλισμένοι με επιμονή, πείσμα, θάρρος και αισιοδοξία. Είναι μία πρόκληση‐ πρόσκληση για όλους εμάς.

Αγωνιζόμαστε για την ολοκληρωτική αναδιοργάνωση του κράτους, τη διαγραφή του παράνομου και επονείδιστου δημοσίου χρέους, την επαναθεμελίωση αξιών και ιδεών, την άρση των αδικιών και των ανισοτήτων, την εξάλειψη διακρίσεων, την εγγύηση συνθηκών ελευθερίας και σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, ώστε να μπει φρένο στην οικονομική και φορολογική εξουθένωση του Ελληνικού Λαού.

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr