Home Greek News ΣΑΛΟΣ! Ο Ερντογάν ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ την ΙΣΤΟΡΙΑ μαζί με το Χόλιγουντ…

ΣΑΛΟΣ! Ο Ερντογάν ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ την ΙΣΤΟΡΙΑ μαζί με το Χόλιγουντ…

by _
0 comment 103 views

Προπαγάνδα υπέρ της με σύμμαχο το Χόλιγουντ φαίνεται πως κάνει η Τουρκία, μέσω μηνυμάτων σε ταινίες ή χρησιμοποιώντας ακόμα και διάσημους ηθοποιούς….

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ταινία «Ο Οθωμανός Υπολοχαγός» («The Ottoman Lieutenant»), που έκανε πριν λίγες μέρες πρεμιέρα στις ΗΠΑ. Η ταινία αναφέρεται σε μια ιστορία αγάπης ανάμεσα στο 1914 και το 1915 και την ίδια περίοδο συμβαίνει και η γενοκτονία των Αρμενίων, η οποία στην ταινία παρουσιάζεται σαν ένα απλό συμβάν. Να σημειωθεί ότι το φιλμ είναι τουρκικής συμπαραγωγής.

Ήδη, οι κοινότητες Ελλήνων και Αρμενίων της Αμερικής έχουν διαμαρτυρηθεί και έχουν καλέσει το κοινό να μποϊκοτάρει την ταινία.

Το μήνυμα μπορεί να προβάλλεται με τρόπο ήπιο και διακριτικό. Ο στόχος είναι, ωστόσο, σαφής. Πρόκειται για κατάφωρη άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Είναι μια προσπάθεια να κουκουλωθεί και να ξαναγραφτεί η Ιστορία» δηλώνει στο «Έθνος της Κυριακής» ο Ράφι Ορφάλι, πρόεδρος της Αρμενικής Νεολαίας Δυτικών ΗΠΑ και συμπληρώνει: «Υπό το πρόσχημα της ουδετερότητα και της ψυχαγωγίας, η τουρκική προπαγάνδα περνά στα μίντια και στην ποπ κουλτούρα. Τροφοδοτεί αυτό το νέο αφήγημα περί αμοιβαιότητας και κοινών βασάνων μεταξύ Αρμενίων και Τούρκων. Μπορείτε να φανταστείτε μια ταινία να παρουσιάζει θετικά τη ναζιστική Γερμανία, χωρίς να υπογραμμίζει το γεγονός ότι επρόκειτο για εγκληματικό καθεστώς;».

Ωστόσο, ακόμα και μεμονωμένοι αστέρες του Χόλιγουντ φαίνεται ότι προωθούν την Τουρκία.

Ο λόγος για τη Νικόλ Κίντμαν που πρωταγωνιστεί σε διαφημίσεις για τον τουρκικό τουρισμό αλλά και τον οσκαρικός Μόργκαν Φρίμαν που πρωταγωνιστεί στη διαφημιστική καμπάνια των κρατικών τουρκικών αερογραμμών «TurkishAirlines».

http://voicenews.gr/index.php/diethni/91793-salos-o-erntogan-ksanagrafei-tin-istoria-mazi-me-to-xoligount.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr