Home Greek News Τσαβούσογλου: Οι Τουρκοκύπριοι πραγματικοί ιδιοκτήτες της Κύπρου

Τσαβούσογλου: Οι Τουρκοκύπριοι πραγματικοί ιδιοκτήτες της Κύπρου

by _
0 comment 113 views

“Την ελπίδα” η ελληνοκυπριακή πλευρά “να κάνει αυτό που της αναλογεί για να μην χαθεί η ευκαιρία στο Κυπριακό αυτή τη φορά”, εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ομιλία του στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα.

Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι έχουν χαθεί πολλές ευκαιρίες στο Κυπριακό και υποστήριξε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις οι οποίες άρχισαν τον Φεβρουάριο του 2014 χωρίς να λάβει υπόψη τι θέλει η Τουρκία.

Ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά ακόμη έχει το όραμα της ένωσης με την Ελλάδα και δεν αποδέχεται ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι πραγματικοί ιδιοκτήτες του νησιού. Ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου δεν φτάνει από μόνη της η λύση του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι συνεχίζει να είναι πολύ σοβαρό το κενό ασφάλειας που δημιουργεί το συριακό.

http://www.capital.gr/diethni/3199691/tsabousoglou-oi-tourkokuprioi-pragmatikoi-idioktites-tis-kuprou

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr