Home Greek News Ρήξη Καραμανλή – «καραμανλικών»… μέσω Αυγής

Ρήξη Καραμανλή – «καραμανλικών»… μέσω Αυγής

by _
0 comment 144 views

Του Γιάννης Κ. Τρουπή

Πώς να ένιωσε άραγε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος όταν σήμερα το πρωί πήρε στα χέρια του την Αυγή;

«Θαύμα θαύμα» γράφει στον τίτλο της η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για προσπάθεια στελεχών της ΝΔ να μετατρέψουν τη χθεσινή αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση Βατοπεδίου σε «κολυμπήθρα του Σιλωάμ».

Την ίδια ώρα στα περίπτερα της χώρας βρίσκεται δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου μέσω της «ελευθερίας του τύπου», η οποία υμνεί τον πρώην πρωθυπουργό, τον οποίο μάλιστα τοποθετεί στο ίδιο κάδρο με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Μέχρι τώρα δεν έχω σχολιάσει ποτέ δικαστική απόφαση ή ενέργεια ακόμα και αν διαφωνώ. Επίσης έχω αποφύγει ομολογώ με μεγάλη προσπάθεια να αναφερθώ στον Κώστα Καραμανλή. Σήμερα όμως θα κάνω μια εξαίρεση και θα μιλήσω όχι ως υπουργός ή πολιτικός αλλά ως απλός πολίτης. Έχω πει πολλές φορές ότι τους λαοπρόβλητους ηγέτες τους τα ντόπια και ξένα συμφέροντα οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα… Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής επειδή δεν είναι παιδιά του εργαστηριακού σωλήνα της διαπλοκής είναι απρόσβλητοι στους ιούς της» ανέφερε ο υπουργός.

Λίγη ώρα αργότερα η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την κατάσταση ακόμα πιο περίπλοκη, βάζοντας σαφείς διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Καραμανλή: «Η αθώωση από το δικαστήριο για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για την υπόθεση Βατοπεδίου δεν μπορεί να παραγράψει τις πολιτικές ευθύνες της ΝΔ για το συγκεκριμένο σκάνδαλο», αναφέρει η ανακοίνωση, στοχεύοντας στον πρώην πρωθυπουργό.

Έχει κανείς την εντύπωση πλέον ότι οι διαχωριστικές γραμμές δεν έχουν έρθει για να μείνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ; Το ερώτημα λοιπόν τίθεται με τρόπο επιτακτικό: Γνώριζε η Αυγή την τοποθέτηση του κ. Παπαγγελόπουλου; Ή ακόμα καλύτερα, γνώριζε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζει η Αυγή και αμέσως μετά ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση εναντίον του Κώστα Καραμανλή; Άραγε πώς να ένιωσε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός όταν διάβασε το κομμάτι της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ και λίγο αργότερα ενημερώθηκε για τη δήλωση του στενού του φίλου και σημερινού υπουργού της κυβέρνησης;

Η χθεσινή απόφαση αναμφίβολα προκάλεσε τη μεγάλη δικαίωση του Κώστα Καραμανλή. Παράλληλα όμως, δημιούργησε και αναπόφευκτες αντιδράσεις στους λεγόμενους «καραμανλικούς», τους οποίους και έσπρωξε μπροστά σε ένα σκληρό δίλημμα, το οποίο τουλάχιστον ορισμένοι, όχι όλοι, θα πρέπει να απαντήσουν. Μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου «καραμανλικό» και να συνεργάζεσαι με τον ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση, σύμφωνα με το σημερινό κεντρικό θέμα της Αυγής και βεβαίως μετά και την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, είναι πως όχι. Άρα κάτι δεν κολλάει για να το πούμε πιο απλά. Ή ακόμα καλυτερα: Όλοι πλέον πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους κυρίως ως προς αυτά που λένε.

Το ίδιο «υπαρξιακό» πρόβλημα θα πρέπει να έχει και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Ο κ. Καμμένος που το τελευταίο διάστημα έχει κινηθεί πολλάκις προς το λεγόμενο «καραμανλικό» μπλοκ. Ποια λοιπόν είναι σήμερα η θέση του; Συντάσσεται με την Αυγή ή δηλώνει ακόμα «καραμανλικός» και είναι έτοιμος να βγει απέναντι στην κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ; Μην ξεχνάμε ότι ο Πάνος Καμμένος είναι κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που δια της επισήμου οδού πλέον βρίσκεται απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό.

Τα ερωτήματα απαιτούν απαντήσεις και μάλιστα άμεσα…

http://www.liberal.gr/arthro/124772/politiki/2017/rixi-karamanli—isonkaramanlikonsin-meso-augis.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter+-+22-03-2017+18%3A05%3A03

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr