Home Greek News Υπόθεση Βατοπεδίου: Η αθώωση και τα μελανά πολιτικά παιχνίδια με τη λίμνη Βιστωνίδας

Υπόθεση Βατοπεδίου: Η αθώωση και τα μελανά πολιτικά παιχνίδια με τη λίμνη Βιστωνίδας

by _
0 comment 109 views

Υπόθεση Βατοπεδίου: Η αθώωση και τα μελανά πολιτικά παιχνίδια με τη λίμνη Βιστωνίδας

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Ποιοι και γιατί επιθυμούν από το παρασκήνιο να υφαρπάξουν την περιουσία της Μονής Βατοπεδίου; – Σκληρό πολιτικό πόκερ με συγκεκριμένα συμφέροντα που κινουν τα νήματα από το παρασκήνιο.

Στο ποινικό μέρος της υπόθεσης που αφορούσε την αποκαλούμενη υπόθεση Βατοπεδίου, αποδείχθηκε ότι πίσω από τα ονόματα όσων κατηγορήθηκαν, στήθηκε ένα θολό και ύπουλο πολιτικό παιχνίδι.

Οι δικαστές υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως Βασιλικής Κρίνα, έκριναν πως δεν στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα της φυσικής ή ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις που κατά περίπτωση αποδόθηκαν στους 14 εμπλεκομένους για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων της με ακίνητα του Δημοσίου.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Η σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κλείνει ένα μεγάλο κύκλο των δικαστικών διενέξεων.

Κι όπως τόνισε με γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής :«Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή… Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι».

Το μελανό σημείο της υπόθεσης όμως βρίσκεται αλλού.

Στην αρχή της ανάγνωσης της απόφασης, το δικαστήριο απεφάνθη ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις αυτής, ανήκουν στο Δημόσιο, αν και ολοκληρωτικά η υπόθεση αυτή θα κριθεί στα αστικά δικαστήρια το επόμενο Φθινόπωρο.

Εδώ λοιπόν βρίσκεται το «ζουμί» της υπόθεσης το οποίο αποτυπώνεται με εύλογα ερωτήματα:
Ποιοι και γιατί επιθυμούν τη μεταβίβαση της λίμνης Βιστωνίδας και της ευρύτερης περιοχής στο δημόσιο;

Διότι έχει αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι ότι συγκεκριμένοι κύκλοι επιθυμούν να βάλουν χέρι στην περιουσία της Μονής Βατοπεδίου, ξεκινώντας από την υπόθεση της λίμνης.

Άλλωστε, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η περιοχή της λίμνης Βιστωνίδας έχει σημαντική εθνική και γεωστρατηγική σημασία.

Ας μην ξεχνάμε ότι είναι λιμνοθάλασσα της Ελλάδας, στα σύνορα μεταξύ Νομού Ξάνθης και Ροδόπης.
Μιλάμε δηλαδή για μια περιοχή που ήδη εδώ και χρόνια βρίσκεται στο… μάτι του κυκλώνα με περίεργα παιχνίδια που παίζονται από την άλλη πλευρά του Αιγαίου!
• Το ερώτημα είναι «ποιοι και γιατί πιέζουν να υφαρπάξουν την περιουσία της Μονής Βατοπεδίου;» σε μια περίοδο που η Μονή αποτελεί ένα από τα τελευταία προπύργια της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.
• Ποιοι «ποντικοί» έχουν δουλέψει στο παρασκήνιο και εξακολουθούν να παίζουν «βρώμικα» πολιτικά παιχνίδια μεταπηδώντας από στρατόπεδο σε στρατόπεδο πουλώντας δήθεν προστασία και λύσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων;

Η δήλωση του Κώστα Καραμανλή επί της σημερινής αποφάσεως δεν ήταν καθόλου τυχαία: «Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία».

Ποια είναι αυτά τα συμφέροντα;

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι αυτά τα υπόγεια συμφέροντα προέρχονται και από το ΠΑΣΟΚ και από το χώρο της ΝΔ…

Ναι καλά διαβάσατε.

Και από το χώρο της ΝΔ.

Και μιλάμε βεβαίως για αυτούς που πολέμησαν μετά μανίας τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να μεταπηδούν σε διάφορα στρατόπεδα πουλώντας εκδούλευση σε όλο το πολιτικό φάσμα.
Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/779028/ypothesi-vatopedioy-h-athoosi-kai-ta-melana-politika-paixnidia-me-ti-limni-vistonidas#ixzz4bzSL35hq

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr