Home Greek News Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 101 ετών ο David Rockefeller

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 101 ετών ο David Rockefeller

by _
0 comment 125 views

Η είδηση του θανάτου του δισεκατομμυριούχου «πατριάρχη» της οικογένειας Rockefeller έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Rockefeller Foundation.

skai.gr
Δημοσίευση: 20/03/2017 – 17:32 Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2017 – 17:32

Η είδηση του θανάτου του δισεκατομμυριούχου «πατριάρχη» της οικογένειας Rockefeller έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Rockefeller Foundation.

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση το ίδρυμα σημειώνει πως ο 101 ετών David Rockefeller έφυγε στον ύπνο του σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη.

Ο David Rockefeller περιγράφεται στην ανακοίνωση του Ιδρύματος ως « μία από τις πλέον εμβληματικές μορφές στον χώρο της φιλανθρωπίας και των οικονομικών, με πολλούς να τον αναγνωρίζουν ως τον τελευταίο των μεγάλων της αμερικανικής οικονομίας».

Ο David Rockefeller έχει χαρακτηριστεί ως ο τραπεζίτης των τραπεζιτών με το φιλανθρωπικό του έργο να είναι τεράστιο. Σημειώνεται πως καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ο David Rockefeller έχει προχωρήσει σε δωρεές που ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει ιδρύσει πέρα από το Ίδρυμα Rockefeller και το Πανεπιστήμιο Rockefeller ενώ έχει υπάρξει μεγάλος χορηγός και του Πανεπιστημίου του University και του ομώνυμου Μουσείου Τέχνης.

Ο David Rockefeller υπήρξε το νεότερο από τα 6 παιδιά της οικογένειας Rockefeller. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Harvard το 1936 και ήταν κάτοχος διδακτορικού τίτλου στα οικονομικά το 1940. Ο David Rockefeller ανέλαβε χρέη Προέδρου της Chase Manhattan το 1961 και οχτώ χρόνια αργότερα έγινε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Παραιτήθηκε από τη θέση του στην εταιρεία το 1981 μετά από 35 χρόνια καριέρας.

Ο Rockefeller υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος και συχνά στις ομιλίες του σημείωνε πως «το συγκεκριμένο οικονομικό σύστημα έδωσε περισσότερα πλεονεκτήματα σε περισσότερους ανθρώπους από κάθε άλλο στην ιστορία. Το ζήτημα είναι να εξασφαλίσουμε πως το συγκεκριμένο σύστημα λειτουργεί με τον πιο δίκαιο και αποδοτικό τρόπο».

Η περιουσία του Rockefeller υπολογίζεται σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/341956/efuge-apo-ti-zoi-se-ilikia-101-eton-o-david-rockefeller/#ixzz4btQKg6Kr
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr