Home Greek News Οι οφειλές προς το δημόσιο αυξήθηκαν κατά 1,6 δις ευρώ, μόνο τον Ιανουάριο και όχι μόνο!…

Οι οφειλές προς το δημόσιο αυξήθηκαν κατά 1,6 δις ευρώ, μόνο τον Ιανουάριο και όχι μόνο!…

by _
0 comment 111 views

Έκλεισε το ραντεβού Ευκλείδη- Σκάρλετ Γιόχανσον

Αυτό είναι το μόνο καλό «νέο» που βρήκα και δεν είναι ακριβώς νέο. Είναι… φακ νιους…

Ο πραγματικός τίτλος του άρθρου είναι… μάντης κακών. Απλώς δε μπορώ, είναι η δική μου φύση που δεν είμαι μάντης, να αφήσω ασχολίαστη την επίδειξη κυνισμού από τον υπουργό Οικονομικών. Ο οποίος αντί να σκύψει το κεφάλι για τις αποτυχίες του στην πραγματική οικονομία και τις διαπραγματεύσεις θέλει να βγει και «ερωτικό» ραντεβού.

Για να «διδάξει» τους πολίτες ότι δεν πετυχαίνουμε πάντα τους στόχους μας. Ότι δεν πρέπει να έχουμε φιλοδοξίες παραπάνω από όσες μας επιτρέπει το πλαίσιο αναφοράς μας. Τι να κάνουμε; Γεννηθήκαμε φτωχοί και άσχημοι! Και στην Ελλάδα, όχι στο Χόλιγουντ. Θα αποφύγω τον χαρακτηρισμό, αλλά δεν μου κολλάει με την αριστερά των ονείρων αυτή η στάση ζωής.

Και την ίδια ώρα κάνει ότι δεν βλέπει τα κακά που συμβαίνουν γύρω του. Κανείς φυσιολογικός άνθρωπος δεν θέλει είναι εκείνος που λέει στους άλλους τα κακά νέα, αλλά φοβάμαι ότι δεν έχω άλλα να σας πω:

1. Οι οφειλές προς το δημόσιο αυξήθηκαν κατά 1,6 δις ευρώ, μόνο τον Ιανουάριο.
2. Οι τράπεζες άφησαν τις εισπρακτικές εταιρείες και τώρα στους κόκκινους δανειολήπτες, που σηκώνουν τα τηλέφωνα, τους τηλεφωνούν κατευθείαν δικηγόροι.
3. Ο ΕΦΚΑ βρίσκεται σε φάση συνεχών αλλαγών με τα έσοδα να μην αγγίζουν ούτε το 1/3 του στόχου.
4. Η ανεργία αυξάνεται.
5. Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα πέφτουν.
6. Οι απλήρωτοι κάθε μήνα είναι και περισσότεροι.
7. Οι οικογένειες κόβουν πλέον και από την διατροφή τους.
8. Οι μαθητές λιποθυμούν από την αφαγία.
9. Άνθρωποι αυτοκτονούν υπό το βάρος των χρεών,
10. Σπίτια ρημάζουν με τα «πωλείται» στις προσόψεις τους να μην έχουν πλέον κανέναν αποδέκτη.
11. Η μόδα είναι η… αποποίηση κληρονομιάς.
12. Οι νέοι ψάχνουν διεξόδους στο εξωτερικό. Όπου δεν τους περιμένει δα και ο παράδεισος.
13. Οι σχέσεις μεταξύ όλων γίνονται καθημερινά και πιο δύσκολες. Καθημερινά βλέπω περιστατικά όπου ένας με μηχανή τσακώνεται με έναν άλλο με ΙΧ. Απλά για την προτεραιότητα. Γιατί εδώ σε αυτόν τον τόπο οι περισσότεροι νομίζουν ότι οι άλλοι οφείλουν να τους ανοίγουν τον δρόμο.
14. Και… εναλλακτικούς να αγνοούν τους κανόνες, που νομίζουν ότι είναι για τους άλλους, τους πολλούς. Ποδηλάτες, παραδείγματος χάριν, που δεν ξέρουν την έννοια του κόκκινου σηματοδότη.
15. Και η εγκληματικότητα τραβά την ανηφόρα.

Συμπέρασμα σήμερα δεν έχει. Εγώ δε θα πάω για ποτό με την Σκάρλετ, αλλά πρέπει να πάω να πληρώσω την ΔΕΗ, που… 16… συνεχίζεται η λίστα της ντροπής για τον κ. Τσακαλώτο και την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ… είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Και έχει και 17, έχει και 18… αλλά δεν έχει νόημα. Αφήστε που θα μας κατηγορήσουν και για… λαϊκισμό.

http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/663311/ekleise-to-radevou-eukleidi-skarlet-giohanson/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr