Home Greek News 298.000 θέσεις εργασίας δημιούργησε τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση Ν.Τραμπ στις ΗΠΑ

298.000 θέσεις εργασίας δημιούργησε τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση Ν.Τραμπ στις ΗΠΑ

by _
0 comment 99 views

ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

-του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε η θητεία της κυβέρνησης Ν.Τραμπ αφού ο αριθμός των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 298 χιλιάδες τον Φεβρουάριο προκαλώντας αμηχανία στους απανταχού εχθρούς του Αμερικανού προέδρου στην Υφήλιο, από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μ.Ομπάμα και τους Χ.Κλίντον και Τ.Σόρος μέχρι τα «mainstream» αμερικανικά, διεθνή αλλά και εγχώρια ΜΜΕ.

O 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από τότε που ανέλαβε την εξουσία, μείωσε τον δείκτη ανεργίας στη χώρα μόνο και μόνο από τις προσδοκίες που δημιούργησε.

Οι 298 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας αφορούν τον ιδιωτικό τομέα , σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της «ADP» αν και οι ειδικοί της οικονομίας υπολόγιζαν ότι οι θέσεις που θα δημιουργηθούν δεν θα ξεπερνούσαν τις 100 χιλιάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ADP είναι κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαχείρισης ανθρώπινων πόρων στις ΗΠΑ.

Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», πρόκειται για την καλύτερη επίδοση από τον Απρίλιο του 2014 και την τρίτη καλύτερη από την κρίση του 2008.

Οι θέσεις εργασίας στον κλάδο των κατασκευών και των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 66.000, ενώ οι θέσεις στους κλάδους της εκπαίδευσης και της υγείας κατά 40.000. Την ίδια ώρα, στον κλάδο της μεταποίησης προστέθηκαν 32.000 νέες θέσεις εργασίας.

Αύριο αναμένεται να δημοσιευτούν και τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, στα οποία περιλαμβάνεται ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας. Σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο Ν.Τραμπ στο Twitter, ο δείκτης ανεργίας αναμένεται να μειωθεί κατά 4,7%.

To σοκ για τους υπερασπιστές την Παγκοσμιοποίησης και τους πολέμιους των εθνών-κρατών και των εθνικών πολιτικών ήταν πολύ μεγάλο. Εάν ο πρόεδρος Τραμπ πετύχει στο έργο του, τότε ο μέσος άνθρωπος θα πιστέψει ότι αυτού τους είδους οι πολιτικές και η επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια θα φέρουν τάξη και ευμερία στην ζωή του.

Mόλις λίγες ώρες νωρίτερα ο πρόεδρος Ν.Τραμπ είχε πει για τα «fake news mainstream» ΜΜΕ να μην τα πιστέυει ο κόσμος ότι υπάρχουν καβγάδες εντός του Λευκού Οίκου «καθώς είμαστε αγαπημένοι και κάνουμε σπουδαία πράγματα» προφανώς είχε απόλυτο δίκιο

ΠΗΓΗ:

http://www.pronews.gr/portal/20170309/world/diethnis-politiki/39/298000-theseis-ergasias-ton-fevroyario-efere-o-n-tramp-stin

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr