Home Greek News Συνελήφθησαν μέλη κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών στην Κρήτη

Συνελήφθησαν μέλη κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών στην Κρήτη

by _
0 comment 103 views

ΣΧΟΛΙΟ “ΙΣΧΥΣ”:

” Ώ Ελλάς (ΚΡΗΤΗ), ηρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;”
ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΩΣ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΣΥΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΟΣ, ΕΧΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ. ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ.

13 συλλήψεις διακινητών λαθρεμπόρων και 131 παράτυπων μεταναστών – Αναμένονται “εκπλήξεις” αναφορικά με τα άτομα που έχουν ή πρόκειται να συλληφθούν Τις τελευταίες δυο ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη με στόχο την εξάρθρωση κυκλώματος που διακινεί παράτυπους μετανάστες κυρίως στα νότια παράλια της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Τσούτσουρα. Η δίωξη οργανωμένου εγκλήματος συνεργαζόμενη και με άλλες δυνάμεις των σωμάτων ασφαλείας, ασχολείται πολύ καιρό με την υπόθεση στοχεύοντας κυρίως στους εγκεφάλους του κυκλώματος. Συγκεκριμένα στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομική δύναμη του νησιού, οι λιμενικές αρχές του Ηρακλείου και η Ομάδα Ειδικών Αποστολών της ΕΛ.ΑΣ, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες διωκτικές αρχές της πρωτεύουσας καθώς αντίστοιχη επιχείρηση έγινε και στην Αθηνα. Σύμφωνα με τον απερχόμενο Λιμενάρχη Ηρακλείου και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος κ. Δημήτρη Σαϊτάκη ήδη έχουν γίνει συλλήψεις 13 διακινητών λαθρεμπόρων και περίπου 131 παράτυπων μεταναστών, οι αριθμοί αυτοί όμως είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν άτά τη διάρκεια της ημέρας.

“Πρόκειται για μια επιτυχία”, τόνισε ο κ. Σαϊτακης, “που ήρθε ματά την άψογη συνεργασία λιμενικού και αστυνομίας. Μια υπόθεση που δουλεύαμε αρκετές μέρες τώρα”. Μάλιστα πριν από λίγο στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου έφτασαν με την κλούβα οι πρώτοι συλληφθέντες. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κ. Γιώργος Πικράκης έδωσε συγχαρητήρια στους συναδέλφους του αλλά και στους άνδρες του λιμενικού σώματος για τα αποτελέσματα της επιχείρησης. Όπως χαρακτηριστικά είπε: “Οι σημερινές συλλήψεις ήταν αποτέλεσμα ερευνών που διήρκησαν αρκετές ημέρες. Συγχαρητήρια τόσο στους αστυνομικούς όσο και στους λιμενικούς, οι οποίοι αρκετές ημέρες μακριά από τις ικογένειές τους, εργάζοντας ώστε να έχουμε αυτήν την επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση”.

http://flashnews.gr/

Άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΟΕΑ) του Λιμενικού συνέλαβαν πριν από λίγο στο Ηράκλειο, τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος, έναν Σύρο 29 ετών, τη σύζυγό του, και άλλους τρεις άνδρες. Οι τελευταίοι είχαν σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα, καθώς ο ένας είχε τον ρόλο του υπεύθυνου σίτισης των λαθρομεταναστών και οι άλλοι δύο, ρόλο φυλάκων. Οι άνδρες της αστυνομίας και του λιμενικού, που συμμετείχαν στην τεράστια επιχείρηση από τα χαράματα, δεν πίστευαν στα μάτια τους, βλέποντας, να ζουν σε σπηλιές, ανάμεσα σε Τσούτσουρα και Μαριδάκι, στη νότια Κρήτη, περίπου 60 λαθρομετανάστες.Την ίδια ώρα, συνάδελφοί τους, αντίκριζαν σε μάντρα στο Δεμάτι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, άλλους περίπου 70. Ολοι τους κρυμμένοι, εκτελώντας αυστηρές οδηγίες από τους δουλεμπόρους. Ανάμεσα τους, και περίπου 20 παιδιά, από βρέφη έως 12 ετών. Ολοι μεταφέρονται στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου.

http://www.ekriti.gr/

Πρόκειται συνολικά για 131 άτομα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ανάμεσά τους και 13 διακινητές ενώ επιβεβαιώνεται η πληροφορία περί εμπλοκής στο κύκλωμα και ενός εν ενεργεία αστυνομικού που υπηρετεί σε Α.Τ της ενδοχώρας. Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το κύκλωμα διακινούσε λαθρομετανάστες, οι οποίοι έφταναν στην Αθήνα από την Αίγυπτο και την Τουρκία και στη συνέχεια οι διακινητές τους έφερναν στην Κρήτη με τα πλοία της γραμμής. Μετά την άφιξή τους στο Ηράκλειο, οι Αιγύπτιοι, Πακιστανοί, Σύροι και Κούρδοι- έμεναν σε σπίτι σε περιοχή του Ηρακλείου και ακολούθως οι διακινητές, σταδιακά, τους μετέφεραν σε σπηλιές και σπίτια στην περιοχή του Τσούτσουρα, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα. Να σημειωθεί ότι η αστυνομία επεκτείνει την έρευνα και στην Αθήνα, αναζητώντας άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα.

https://isxys.blogspot.com/2017/03/blog-post_3.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr