Home Greek News H Νένα Χρονοπούλου ξεφτιλίζει και στριμώχνει τον Τσίπρα με αγωγή και δικαστικό αγώνα σε βάρος του

H Νένα Χρονοπούλου ξεφτιλίζει και στριμώχνει τον Τσίπρα με αγωγή και δικαστικό αγώνα σε βάρος του

by _
0 comment 93 views

Σαν χείμαρρος η Νένα Χρονοπούλου «ορμά» κατά του Αλέξη Τσίπρα για τα ντροπιαστικά, όπως τα χαρακτηρίζει, σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις οριζόντιες περικοπές στις ειδικές δαπάνες των παιδιών ΑμεΑ, ενώ αποκαλύπτει ότι θα κινηθεί νομικά κατά του ΕΟΠΥΥ! Η ηθοποιός και μητέρα ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες δηλώνει αποφασισμένη να παλέψει ακόμη πιο σκληρά για τα δικαιώματα του 12χρονου «αγγέλου» της!…

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Μετά το συγκλονιστικό post με τίτλο «Ο Τσίπρας ρίχνει στον Καιάδα τα παιδιά μας» η συγγραφέας μιλά στην «Espresso» και ανακοινώνει την απόφασή της να κινηθεί νομικά εναντίον του ΕΟΠΥΥ με συμπαραστάτες εκατοντάδες γονείς παιδιών, σαν τον λατρεμένο της Χρήστο, τον μονάκριβο γιο της.

«Είμαι μητέρα ενός παιδιού ΑμεΑ, νοικοκυρά, ως οφείλω, τακτική μέχρι ψύχωσης, οργανωτική και αποτελεσματική με αποδείξεις (και μάλιστα πρόσφατες) αλλά και αγωνίστρια, γιατί η ίδια η ζωή μου το επέβαλε. Ο,τι λέω το εννοώ και το κάνω πράξη υπεύθυνα και συνειδητά και όταν ακούω τον εθνικό ύμνο δακρύζω, γιατί είμαι Ελληνίδα χριστιανή ορθόδοξη» λέει με πείσμα και συνεχίζει:

Ευθύνες

«Αλέξη Τσίπρα, θα πάρεις επιτέλους την ευθύνη για το “παιδομάζωμα” των παιδιών ΑμεΑ; Θα πάρεις επιτέλους την ευθύνη για να δώσεις σε εμάς τους γονείς μία έντιμη απάντηση; Πόσο “φτηνά” πούλησες την υγεία και την ελπίδα των παιδιών μας; Τα ντροπιαστικά σχέδια της κυβέρνησής σου ήταν καλά “κουκουλωμένα” μέχρι και την 23η Δεκεμβρίου 2016, που έγινε η περιβόητη ψηφοφορία». Οπως λέει η ίδια, «αποκάλυψα το ύπουλο σχέδιό σας μέσα από το nena.gr ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου. Το θέμα ξέφυγε κι έγινε σαν τη Λερναία Υδρα. Ενα κεφάλι έκοβες, χίλια πεταγόντουσαν. Κι ακόμα να τα συμμαζέψεις γιατί παραμένεις πρόχειρος και τσαπατσούλης. Η κυβέρνησή σου θα πραγματοποιήσει την “οριζόντια μείωση” βάζοντας βαθιά το χέρι σου στην τσέπη της υγείας των παιδιών ΑμεΑ και αυτό σας πονάει πολύ, γιατί υποτίθεται πως η “πρώτη φορά αριστερά” θα ήταν μία φιλεύσπλαχνη κυβέρνηση με το πρόσωπο στραμμένο προς τον πονεμένο λαό. Αλλά συνέβη το αντίθετο».

Αναφορικά με τον ΕΟΠΥΥ, η Νένα Χρονοπούλου υποστηρίζει ότι, αν ο οργανισμός αποφασίσει να πληρώνει απευθείας τα θεραπευτήρια και όχι τους γονείς, η κίνηση αυτή θα αποτελεί καταστρατήγηση των συνταγματικών δικαιωμάτων του ασφαλισμένου και θα είναι υπόλογος απέναντι σε όλες τις οικογένειες με παιδιά ΑμεΑ.

Δικαιώματα

«Εμείς δεν θα αφήσουμε αυτό το ισχυρό κομμάτι των δικαιωμάτων μας στα χέρια όλων αυτών που έχουν σκοπό να μας εξοντώσουν, γι’ αυτό κι έχουμε σκοπό να κινηθούμε νομικά εναντίον του ΕΟΠΥΥ και τότε θα μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Ποιους νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;» διερωτάται η ηθοποιός, χωρίς να κρύψει την αγανάκτησή της: «Αυτός που θέλει να προστατεύσει τα ανάπηρα παιδιά δημιουργεί και τις ανάλογες προϋποθέσεις».

«Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά τσαπατσουλίστικα και βιαστικά θέλησε να περάσει το “κούρεμα” της δαπάνης κάτω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τόσο απάνθρωπα και αδίστακτα. Και να θέλαμε να μείνουμε “κοιμισμένοι”, τα έκτροπα που έγιναν αποκάλυψαν όλο το μεγαλείο της οντότητάς τους. Υποχρεώστε με νομοθεσία όλα τα θεραπευτήρια να αποκτήσουν επιτέλους άδεια ίδρυσης και λειτουργίας και οι θεραπευτές που πιάνουν στα χέρια τους τα παιδιά μας να έχουν απαραίτητα προϋπηρεσία».

Αυστηρό μήνυμα στους επικριτές της

Η σύζυγος του Τάσου Μητρόπουλου δεν αντέχει την αδικία και τις ταμπέλες, όπως σχολιάζει με αφορμή όσα κυκλοφόρησαν ότι είναι… βαμμένη συριζαία και κολλητή φίλη του Λάκη Λαζόπουλου. «Δημόσια και ξεδιάντροπα υψηλά ιστάμενο πρόσωπο σωματείoυ ΑμεΑ ξεστόμισε για εμένα ψεύδη από τον “θρόνο” συλλόγου, θέση για την οποία καλοπληρώνεται, αλλά λίγοι το γνωρίζουν. Αντιλαμβάνεστε πόσους ψυχικά ευάλωτους γονείς μπορεί να επηρεάσει με την ψευτοπροπαγάνδα που ασκεί εναντίον μου; Γνωρίζω καλά την ταυτότητα αυτού του εμπαθούς “κάποιου” αλλά και τον ρόλο που κατέχει στο βρόμικο παρασκήνιο, που εγώ αρνούμαι χρόνια να συμμετέχω» λέει με νόημα η πρωταγωνίστρια. Και ξεκαθαρίζει: «Δεν ήμουν ποτέ φίλη ούτε και συνεργάτις του κ. Λαζόπουλου, αν και δεν καταλαβαίνω πώς κάτι τέτοιο θα ήταν μεμπτό».

Η Νένα Χρονοπούλου στέλνει αυστηρό μήνυμα προς τους επικριτές της: «Κρίμα, “κάποιε”, που η δική σου ανάγκη για ΕΣΠΑ διαβάλλει προσπάθειες ολόκληρης ζωής. Μη φοβάσαι για την καρέκλα που απέκτησες (…) Χάρισμά σου (…) Οι Νένες είμαστε μπαρουτοκαπνισμένες και όχι βολεμένες. Και είμαστε πολλές».

Πέντε ερωτήματα

Πέντε κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς παιδιών ΑμεΑ διατυπώνει μέσω της «Espresso» η Νένα Χρονοπούλου, εκφράζοντας την ανησυχία της για τη «σύμβαση» μεταξύ ΕΟΠΥΥ και κράτους. «Ολοι εμείς που πληρώνουμε τον ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να εισπράττουμε το ποσό και να το αποδίδουμε στο θεραπευτήριο. Ειδάλλως, δεν θα γνωρίζουμε πόσο πληρώνει η Πολιτεία τους θεραπευτές που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας. Γιατί θα πρέπει να δημιουργείται μια τόσο οδυνηρή αναστάτωση στις οικογένειες παιδιών ΑμεΑ, λες και λίγα δεινά έχουν;» αναρωτιέται και θέτει τα ερωτήματά της:
■ Εάν κάποιο θεραπευτήριο δεν δεχτεί σύμβαση, γιατί να μην έχει ο γονιός δικαίωμα να επιλέξει θεραπευτή;
■ Γιατί, εφόσον πληρώνει τις εισφορές που του αναλογούν, να χάσει «οικονομικά του δικαιώματα» που είναι πληρωμένα χρόνια πριν στον ΕΟΠΥΥ; Γιατί αυτό πρόκειται να συμβεί εάν ο γονιός αποφασίσει να απευθυνθεί σε μη συμβαλλόμενο θεραπευτήριο.
■ Πώς αποφασίζει η κυβέρνηση να «αφαιρέσει» δικαιώματα που έχουμε αποκτήσει βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για εισφορές Υγείας; ■ Πώς θα λύσει το πρόβλημα με τις κατ’ οίκον θεραπείες και τους θεραπευτές με μπλοκάκι;
■ Τελικά η οριζόντια μείωση προσυμφωνημένη για την υπογραφή του 2ου Μνημονίου;aetos-

http://www.oxafies.com/2017/03/h.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2Foxafies+%28Ο+ΧΑΦΙΕΣ%29

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr