Home Greek News Σε χαζούς απευθύνεται η Ολγα Γεροβασίλη;

Σε χαζούς απευθύνεται η Ολγα Γεροβασίλη;

by _
0 comment 120 views

Σε χαζούς απευθύνεται η Ολγα Γεροβασίλη;

Μία απάντηση που δεν έδωσε η Ολγα Γεροβασίλη προς επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι δεν σέβεται ιδιαίτερα τη νοημοσύνη μας

25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017, 23:10

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης σχετικά με την κοινοβουλευτική «αντιδικία» της Υπουργού Όλγας Γεροβασίλη με τον Ανδρέα Λοβέρδο και δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που διαβάζω.

Ένα ιστορικό της υπόθεσης: ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση, το γραφείο της υπουργού έδωσε ημερομηνία απάντησης την 24η Φεβρουαρίου, αλλά κάποια στιγμή πριν φτάσει αυτή η ημέρα, το γραφείο της υπουργού ενημέρωσε το γραφείο του κ. Λοβέρδου ότι η υπουργός θα απουσιάζει στις 24 του μηνός και συμφώνησαν, από κοινού, να επανακατατεθεί η ερώτηση.

Ως εδώ, όλα καλά, τίποτε το περίεργο, αυτό μπορεί να συμβεί στις επίκαιρες ερωτήσεις, δηλαδή σε αυτές που κατατίθενται και απαντώνται στη Βουλή από τους υπουργούς, και όχι γραπτώς, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ερωτήσεις.

Με έκπληξη, όμως, ο Ανδρέας Λοβέρδος (και όλοι οι βουλευτές, κοινοβουλευτικοί συντάκτες, αλλά και το κοινό μέσω της τηλεοπτικής κάλυψης) είδε την Όλγα Γεροβασίλη στη Βουλή στις 24 Φεβρουαρίου να χειροκροτεί τον πρωθυπουργό. Μόλις εκείνος τελείωσε την απάντησή του σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη, άρχισε η διαδικασία απάντησης των υπουργών σε επίκαιρες ερωτήσεις. Ο προεδρεύων Δημήτρης Κρεμαστινός ανακοίνωσε ότι η ερώτηση του κ. Λοβέρδου προς την κυρία Γεροβασίλη δε θα συζητηθεί, «λόγω απουσίας της κυρίας Γεροβασίλη στο εξωτερικό». Όπως ήταν απολύτως φυσικό, ο Ανδρέας Λοβέρδος εξερράγη.

Η απάντηση του υπουργείου, δια του γραφείου Τύπου του, ήταν η παρακάτω:
«Σχετικά με τους ισχυρισμούς του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, στη Βουλή περί απουσίας της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, από τη διαδικασία συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τον Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, να επιτίθεται σήμερα στη Βουλή κατά της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, για «δήθεν απουσία» της από τη διαδικασία συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης που είχε κατατεθεί.

Η Επίκαιρη Ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 506/20.2.2017 κατατέθηκε στις 20/2/2017 και υποβλήθηκε στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στις 21/2/2017, ενώ ήταν γνωστό ότι η Υπουργός θα απουσιάζει σε επίσημο ταξίδι στη Γεωργία, όπου θα είχε επίσημες συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Δικαιοσύνης της Γεωργίας, αρμόδια για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης. Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε επιστροφή της Υπουργού στις 24/2/2017, ο οποίος εκτάκτως μεταβλήθηκε για το βράδυ της Πέμπτης, 23/2/2017.

Το γεγονός της απουσίας της Υπουργού στο εξωτερικό έγινε γνωστό σε επικοινωνία που είχε το γραφείο της Υπουργού κ. Γεροβασίλη με το γραφείο του κ. Λοβέρδου και συμφωνήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση να μην συζητηθεί την Παρασκευή 24/02/2017 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας συμφωνήθηκε να υπάρξει νεώτερη συνεννόηση την επόμενη Παρασκευή μεταξύ των γραφείων της κ. Γεροβασίλη και του κ. Λοβέρδου, ώστε να επανακατατεθεί η Επίκαιρη Ερώτηση σε νεώτερο χρόνο, δεδομένου ότι, όπως ειπώθηκε από το γραφείο του κ. Λοβέρδου, ο ίδιος θα απουσίαζε σε ταξίδι στο εξωτερικό την επόμενη εβδομάδα.

Η οξεία αντίδραση για κάτι που ήδη γνώριζε και τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Λοβέρδο προκαλούν πραγματικά έκπληξη και δεν αποτελούν παρά απόπειρα φτηνού εντυπωσιασμού και, μάλιστα, μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.»

Η πρώτη αντίδραση είναι να αναρωτηθώ εάν ο άνθρωπος που τη συνέταξε είναι χαζός. Δε συνηθίζω να εκφράζομαι με τέτοια επίθετα δημοσίως, αλλά δε βρίσκω άλλο που να ταιριάζει. Ντιπ χαζός είσαι, άνθρωπε μου; Από τη μια εγκαλείς τον Ανδρέα Λοβέρδο επειδή κατέθεσε ερώτηση «ενώ ήταν γνωστό ότι η Υπουργός θα απουσιάζει σε επίσημο ταξίδι στη Γεωργία», (κάτι που ουδόλως αφορά το Λοβέρδο ή οποιονδήποτε βουλευτή καταθέτει επίκαιρη ερώτηση) κι από την άλλη παραδέχεσαι ότι η αρχική συζήτηση «είχε προγραμματιστεί» για τις 24 Φεβρουαρίου;

Ποιος προγραμμάτισε, άνθρωπε μου, τη συζήτηση για τις 24 Φεβρουαρίου; Μόνη της προγραμματίστηκε η ερώτηση να απαντηθεί στις 24 Φεβρουαρίου; Το γραφείο της Υπουργού Όλγας Γεροβασίλη το προγραμμάτισε! Οι άνθρωποι της Γεροβασίλη το προγραμμάτισαν, οι δικοί σου άνθρωποι το προγραμμάτισαν.

Δεν πρόκειται, όμως, περί χαζομάρας. Δεν τη συνέταξε χαζός την ανακοίνωση. Τη συνέταξε άνθρωπος ο οποίος εμάς περνά για χαζούς, όλους μας. Παραείναι χονδροειδής, όμως, η υποτίμηση της νοημοσύνης μας, της νοημοσύνης όλων μας, κι ως γνωστόν αυτό δε θα βγει σε καλό σε κανέναν.
Ιδίως σε εκείνον που την υποτιμά.

Σε χαζούς απευθύνεται η Ολγα Γεροβασίλη;

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr