Home Greek News Ο Ντάισελμπλουμ «κόβει» την… φούρια της Αθήνας για κλείσιμο-εξπρές της αξιολόγησης

Ο Ντάισελμπλουμ «κόβει» την… φούρια της Αθήνας για κλείσιμο-εξπρές της αξιολόγησης

by _
0 comment 97 views

Ζητάει «μεγάλες μεταρρυθμίσεις σε συνταξιοδοτικό, εργασιακά και φορολογία», ενώ εξηγεί πως η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα ρευστότητας και, συνεπώς, δεν υπάρχει η αίσθηση του «υπερ-επείγοντος» για το κλείσιμο της αξιολόγησης…

Δεν… βιάζονται οι θεσμοί για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, όπως προκύπτει από τις σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, πριν από τη συνεδρίαση του Ecofin. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, δεν υπάρχει η αίσθηση του «υπερ-επείγοντος» για την Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχει και πρόβλημα ρευστότητας.

Ο ίδιος είπε ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά, σε τεχνικό επίπεδο, για το φορολογικό, την αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό στην Ελλάδα, καθώς πρόκειται για μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Ερωτηθείς για το πότε θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Ελλάδα, είπε ότι «αυτό είναι θέμα των θεσμών. Υποθέτω ότι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες. Δεν είμαι το αφεντικό τους», αρνούμενος να προσδιορίσει με χρονική ακρίβεια την ημερομηνία της επιστροφής των θεσμών στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ο επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε ότι θα γίνει πολλή τεχνική δουλειά στην Αθήνα.

«Όσο τα πράγματα είναι σε τροχιά η εμπιστοσύνη είναι σημαντική» συμπλήρωσε, αφήνοντας να εννοηθεί παράλληλα, ότι η διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης δεν θα είναι σύντομη, όπως η ελληνική κυβερνητική πλευρά αφήνει να εννοηθεί ότι θα συμβεί, μετά την επιστροφή του Κουαρτέτου στην Αθήνα.

Σε ερώτηση, τέλος, για το πώς η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί, είπε ότι «είναι στο χέρι της της κυβέρνησης πώς θέλει να επανεπενδύσει τον δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί».

Ξεκαθάρισε όμως ότι «αυτό θα είναι αντικείμενο συζήτησης με τους θεσμούς και θα επιστρέψουν με ένα τύπου επενδυτικό πακέτο, ένα θετικό πακέτο, αλλά δεν είμαι εγώ που θα αποφασίσω πώς θα ξοδέψουν αυτά τα λεφτά».

Πηγή:

http://www.protothema.gr/economy/article/656222/o-daiselbloum-kovei-tin-fouria-tis-athinas-gia-kleisimo-expres-tis-axiologisis/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr