Home Greek News Επέμβαση της CIA στις Προεδρικές Εκλογές της Γαλλίας το 2012 Αποκαλύπτει η Wikileaks! Αναφορές και για την…ΕΛΛΑΔΑ!

Επέμβαση της CIA στις Προεδρικές Εκλογές της Γαλλίας το 2012 Αποκαλύπτει η Wikileaks! Αναφορές και για την…ΕΛΛΑΔΑ!

by _
0 comment 179 views

Επέμβαση της CIA στις Προεδρικές Εκλογές της Γαλλίας το 2012 Αποκαλύπτει η Wikileaks με ΄Εγγραφα της Υπηρεσίας.

ΣΧΟΛΙΟ “ΙΣΧΥΣ”: ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΛΕΕΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΡΩΣΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΤΩΡΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Σε πολύμηνη κατασκοπευτική επιχείρηση στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012 οι εντολές προς τους πράκτορες της CIA περιλάμβαναν την έρευνα για τη στάση και τις απόψεις των υποψηφίων και των κομμάτων τους για την ελληνική κρίση χρέους, για τον ρόλο της Γαλλίας και της Γερμανίας στη διαχείριση της κρίσης, για το πόσο ευάλωτες ήταν οι γαλλικές τράπεζες και η γαλλική κυβέρνηση από την ελληνική κρίση και ποιες ήταν οι προτάσεις και οι εισηγήσεις (των υποψηφίων στις εκλογές) για την αντιμετώπιση «της κρίσης της ζώνης του ευρώ». Το ελληνικό θέμα αποτελεί βέβαια παρωνυχίδα μιας παραγράφου στις εφτά σελίδες τριών άκρως απόρρητων εγγράφων εντολών προς τους πράκτορες (“ΗUΜΙΝΤ”) και χειριστές του συστήματος υποκλοπών επικοινωνίας (“SIGINT”) της Αμερικανικής Υπηρεσίας -που τώρα διεξάγει επιχείρηση ανατροπής του Προέδρου Τραμπ, με τον αναπόδεικτο ισχυρισμό ρωσικής ανάμειξης (με ηλεκτρονικές υποκλοπές) στην εκλογή του… Τα τρία άκρως απόρρητα έγγραφα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Wikileaks είναι η πρώτη δόση της νέας φουρνιάς που είχε υποσχεθεί ο ΄Ασσανζ για το 2017, μετά την εκρηκτική εισφορά του οργανισμού αποκαλύψεων από τα ένοχα απόρρητα της Χίλλαρυ Κλίντον και του περιβάλλοντός της, που συγκαλύφθηκαν μεν στον καθεστωτικό τύπο με κραυγές περί ρωσικών υποκλοπών, αλλά της στέρησαν την οργανωμένη εκλογή.

Η κατασκοπευτική επιχείρηση της CIA στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας διήρκεσε από τις 21 Νοεμβρίου 2011 ως τις 29 Σεπτεμβρίου 2012 και συνεχίσθηκε μετά τις εκλογές του Απριλίου-Μαΐου 2012 και μέχρι τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Η CIA εκτιμούσε ότι ο τότε πρόεδρος Σαρκοζί του κόμματος UMP δεν είχε εξασφαλισμένη την επανεκλογή του και ειδικές εντολές προς τους πράκτορες της περιλάμβαναν να εξακριβώσουν τις προσωπικές σκέψεις του Σαρκοζί «για τους άλλους υποψηφίους» και ποιες ήταν οι σχέσεις του με τους συμβούλους του. Η μυστική υπηρεσία έδωσε, όπως αναφέρεται, ειδικές εντολές για το κόμμα του Σαρκοζί, μεταξύ άλλων την απόκτηση «των στρατηγικών εκλογικών σχεδίων του κόμματος» και την συλλογή των ιδιαίτερων σκέψεων παραγόντων του κόμματος για την εκλογική στρατηγική του Σαρκοζί. Στο αποκαλυφθέντα έγγραφα περιλαμβάνεται εντολή αναφερόμενη στα «Μη Κυβερνητική Πολιτικά Κόμματα και τα Εκλογικά Σχέδια των Υποψηφίων», η οποία στόχευε τους Φρανσουά Ολάντ, Μαρίν Λε Πεν, Μαρτίν Ωμπρύ και Ντομινίκ Στρως Καν, τον τότε, ακόμη επικεφαλή του ΔΝΤ.

Οι εντολές προς τους πράκτορες ήταν να πληροφορηθούν και ενημερώσουν:

-«Ποια ήταν η εκλογική στρατηγική των κομμάτων της αντιπολίτευσης,
– ποια η εσωτερική δυναμική των κομμάτων και οι ανερχόμενοι μελλοντικοί ηγέτες,
– προσπάθειες επηρεασμού και εφαρμογής συγκεκριμένων πολιτικών αποφάσεων,
– υποστήριξη από τοπικούς κρατικούς παράγοντες,
– κυβερνητικές ή επιχειρηματικές ελίτ,
– τις απόψεις τους για τις ΗΠΑ, τις προσπάθειές τους για προσέγγιση με άλλες χώρες, όπως Γερμανία, Βρετανία, Λιβύη, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Συρία κλπ

– επίσης συλλογή πληροφοριών για τις πηγές χρηματοδότησης των υποψηφίων και των κομμάτων.

Κατά την Wikileaks, oι εντολές κατασκοπείας που δημοσίευσε χθες είναι χαρακτηρισμένες και προορισμένες για αμερικανικά μάτια μόνο (NOFORN), λόγω «ευαισθησιών μεταξύ φίλων». Οι εντολές αναφέρουν η συγκομιδή πληροφοριών προορίζεται να «υποστηρίξει» τις ενέργειες της CIA, της Αμυντικής Μυστικής Υπηρεσίας (DIA) και του τμήματος Μυστικών Πληροφοριών και Ερεύνης του Στέητ Ντηπάρτμεντ.

Τα νέο-αποκαλυφθέντα έγγραφα είναι τα εξής (με σβησμένες τις εντολές προς το τμήμα SIGINT, των υποκλοπών επικοινωνίας):

https://wikileaks.org/cia-france-elections-2012/

CIA espionage orders for the 2012 French presidential election

Πηγή:

https://isxys.blogspot.com/2017/02/cia-2012-wikileaks.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr