Home Greek News ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΔΙΑΡΡΟΗ…;;;

ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΔΙΑΡΡΟΗ…;;;

by _
0 comment 122 views

Εγκληματικοί χειρισμοί και γκάφα των Ελληνικών Υπηρεσιών ή μήπως κάτι άλλο…;;;

Κάποιοι το χαρακτήρισαν επιτυχία και δεν δίστασαν να πανηγυρίσουν για την αποκάλυψη των δραστηριοτήτων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών εντός του ελληνικού εδάφους. Δυστυχώς, πολύ λίγοι ήταν εκείνοι που προβληματίστηκαν με την «μεγάλη αποκάλυψη» των δραστηριοτήτων του επιχειρησιακού στρατηγείου της Τουρκίας στην Ελλάδα (βλ. τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής), το οποίο στοχεύει Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και τους επιβάλει ταξιδιωτικές (ή και άλλες) κυρώσεις επειδή οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες τους έχουν χαρακτηρίσει ως «γκιουλενικούς».

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναρωτηθούμε για το γεγονός, αυτό καθαυτό. Δηλαδή, για την αποκάλυψη του άκρως απόρρητου εγγράφου του κλιμακίου της ΜΙΤ που στεγάζεται στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, στο οποίο συγκεκριμένοι Έλληνες μουσουλμάνοι χαρακτηρίζονται ως «γκιουλενικοί» και με βάση το οποίο τους απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκία!

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι: Υπήρξε διαρροή του συγκεκριμένου εγγράφου προς τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ή… η συγκεκριμένη διαρροή έγινε τεχνηέντως από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες;

Στην πρώτη περίπτωση και εάν, πράγματι, το συγκεκριμένο διαπιστευμένο ως άκρως απόρρητο έγγραφο, διέρρευσε μέσα από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, έφτασε στο υπουργείο Εξωτερικών μέσω πηγών της ΕΥΠ και στη συνέχεια δημοσιοποιήθηκε τόσο το πρωτότυπο έγγραφο (στην τουρκική γλώσσα) όσο και η επίσημη μετάφρασή του στα Ελληνικά από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, βρισκόμαστε σε μια περίπτωση αποκάλυψης ή καταστροφής της πηγής διαρροής του συγκεκριμένου εγγράφου. Κι αυτό, επειδή η δημοσιοποίησή του είτε οδηγεί προς το άτομο που το διέρρευσε είτε οδηγεί στην άμεση αύξηση των μέτρων προφύλαξης εγγράφων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.

Κάθε σοβαρή μυστική υπηρεσία φροντίζει είτε να δημιουργεί στεγανά στις δραστηριότητές της είτε να καλύπτει στον μέγιστο βαθμό τις πηγές πληροφόρησής της. Διερωτόμαστε, λοιπόν, εάν η ΕΥΠ (που είναι προφανώς αρμόδια στο συγκεκριμένο θέμα) επέλεξε να αποκαλύψει τις τουρκικές δραστηριότητες εντός της Θράκης για να επιτύχει ένα «επικοινωνιακό» χτύπημα στην Τουρκία, αδιαφορώντας για τη διατήρηση των πηγών διαρροής μέσα από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής ή εάν έγιναν λανθασμένοι χειρισμοί από τους υπευθύνους… Εάν συνέβη κάτι τέτοιο, και η ΕΥΠ έδρασε με γνώμονα βραχυπρόθεσμα επικοινωνιακά αποτελέσματα, εις βάρος της διατήρησης μιας σοβαρής πηγής ικανής υψηλότατων επιδόσεων διαρροών σε βάθος χρόνου, τότε -μετά λύπης μας- διαπιστώνουμε πως κακώς δεν υπήρξε ούτε μια παραίτηση στην ΕΥΠ, αφού το γεγονός αυτό καθαυτό σημαίνει αποτυχία του ρόλου και του τρόπου δράσης της, που είναι η δημιουργία και η εξασφάλιση ροής πληροφοριών από χώρους και χώρες «στόχους». Εάν και πάλι είχαμε λάθος χειρισμό τότε λυπούμαστε αλλά…

Στην άλλη περίπτωση, της έντεχνης διαρροής του εγγράφου από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, επισημαίνονται δύο παράγοντες. Αρχικά, η ΜΙΤ ανακάλυψε και γνωρίζει τις επαφές κάποιου υπαλλήλου του προξενείου με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, και -προφανέστατα- διοχετεύει προς την ελληνική πλευρά οτιδήποτε η Τουρκία επιθυμεί (παραπλανητικές πληροφορίες, κοινώς ΨΕΠ). Δεν θεωρείται απίθανο, επειδή η ΜΙΤ είναι μια πολύ καλά οργανωμένη και στελεχωμένη μυστική υπηρεσία, η πηγή πληροφόρησης της ΕΥΠ να δημιουργήθηκε από την ΜΙΤ, η οποία μπόρεσε να ξεγελάσει (σε βάθος πόσου χρόνου;) το αρμόδιο τμήμα της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Εάν, λοιπόν, η διαρροή έγινε από την ίδια την ΜΙΤ, τότε πρέπει να ερευνηθούν οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν, ή -καλύτερα- τα οφέλη στα οποία προσδοκούσε η Τουρκική μυστική υπηρεσία, τα στελέχη της οποίας προφανώς κατέγραψαν με απόλυτη ακρίβεια τον περαιτέρω χειρισμό (δηλαδή την δημοσιοποίηση) του «απόρρητου» τουρκικού εγγράφου, μέσω του οποίου στοχεύονται ως «γκιουλενικοί» Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες, στους οποίους και απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκία…

Τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει, όμως αυτή η απαγόρευση, πέρα από τον κοινωνικό αποκλεισμό, την κατασυκοφάντηση, τον θρησκευτικό απομονωτισμό και πιθανότατα επαγγελματικά προβλήματα για τους συγκεκριμένους Έλληνες μουσουλμάνους που τους απαγορεύτηκε η είσοδος στην γειτονική Τουρκία; Μήπως είναι η απαγόρευση περαιτέρω οικονομικής εκμετάλλευσης προσωπικής τους περιουσίας μέσα στην Τουρκία. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε πως αρκετοί -όχι όλοι- από τους μουσουλμάνους της Ελληνικής Θράκης, επί σειράς δεκαετιών επένδυσαν σημαντικό τμήμα των οικονομιών τους από την εργασία τους στην πλούσια, κάποτε, Ελλάδα, στην «ανάπτυξη» της φτωχής «μητέρας πατρίδας».

Όμως, η απαγόρευση και η ουσιαστική οικονομική απειλή στρέφεται αποκλειστικά στους συγκεκριμένους «στοχευμένους» μουσουλμάνους ή «ανοίγει» και σε όλους τους υπόλοιπους μουσουλμάνους της Ελληνικής Θράκης, στους οποίους με τον πλέον επίσημο (και μεταφρασμένο από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών) τρόπο περνάει το μήνυμα πως «όποιος καταγράφεται από τη ΜΙΤ ως “γκιουλενιστής” δεν θα μπορεί να επισκέπτεται για οποιονδήποτε λόγο την Τουρκία»!!!

Δηλαδή, η δημοσιοποίηση της «διαρροής» από το τουρκικό προξενείο, εξυπηρετεί στον μέγιστο βαθμό τα σχέδια τρομοκράτησης των μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην μπορούν να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται την όποια προσωπική περιουσία διαθέτουν στην Τουρκία. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, η απειλή αφορά και τους “γκιουλενιστές” που πιθανότατα έχουν διαφύγει κρυφά από την Τουρκία στην Ελληνική Θράκη και βρίσκονται κρυπτόμενοι υπό την προστασία συγγενών ή φίλων τους στην Ελλάδα.

Εάν κάποιος τολμούσε να βαθμολογήσει αντικειμενικά την «έμπνευση» των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών (βλ. ΕΥΠ) και του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, στο να διαρρεύσουν το περιεχόμενο του συγκεκριμένου «απόρρητου» εγγράφου, πολύ δύσκολα θα έβαζε θετικό αριθμό, αφού το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης διαρροής καλύπτει στον απόλυτο βαθμό τις επιδιώξεις της Τουρκίας. Επιδιώξεις άμεσα σχετιζόμενες με την χειραγώγηση των μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης (οι οποίοι επι σειράς δεκαετιών απολάμβαναν την «χρηματική μέριμνα» του Γκιουλέν). Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως -σύμφωνα με την εφημερίδα “Χουριέτ»- πριν μερικούς μήνες ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και ενημέρωσε τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά, για την ύπαρξη ομάδας “γκιουλενιστών” στην Θράκη, η οποία ετοίμαζε χτύπημα προβοκάτσιας το οποίο θα «φόρτωνε» στους «τούρκους» της Θράκης… Μετά από την μετάδοση αυτής της «είδησης» σταμάτησαν οι δηλώσεις διαφόρων στην Ελληνική Θράκη, αφού αντιλήφθηκαν την έμμεση αλλά σαφή απειλή της Τουρκίας, η οποία μέσω του συγκεκριμένου τούρκου υπουργού τους διεμήνυε πως εάν δεν αποδεχτούν τον Ερντογάν και το νέο τουρκικό καθεστώς, μια προβοκάτσια θα τους βάλει απέναντι στις αρμόδιες ελληνικές κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες «δικαίως» θα περάσουν σε άλλη αντιμετώπιση «πιθανών θυλάκων ανωμαλίας»… Η συγκεκριμένη διαρροή από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής (πότε άλλοτε υπήρξε διαρροή από το «μαγαζί» της Ιώνων;) ήρθε να επιβεβαιώσει και να ενισχύσει την απειλή περί προβοκάτσιας. Ή, να στήσει την προβοκάτσια σε «αγαστή συνεργασία» με τις ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες (βλ. ΕΥΠ και Υπ.Εξ.), οι οποίες σε κάθε περίπτωση κινήθηκαν σε ερασιτεχνικά επίπεδα. Εκτός και εάν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποφάσισε να διευκολύνει την Τουρκία στο «μάντρωμα» των μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης.

Υ.Γ. Για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την υπόθεση σας παραθέτομε και τα ακόλουθα links από τα πολύ καλά ιστολόγια επί Εθνικών Θεμάτων “Militaire.gr”, “Voria.gr” και “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους”.

http://www.militaire.gr/το-τουρκικό-προξενείο-της-κομοτηνής-φ/

http://voria.gr/article/prografes-gkiouleniston-stin-thraki

https://kostasxan.blogspot.gr/2017/02/blog-post_97.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr