Home Greek News Ευκλείδη χάσαμε, χειρότερα από τον ΠΑΟΚ

Ευκλείδη χάσαμε, χειρότερα από τον ΠΑΟΚ

by _
0 comment 102 views

Ο ΠΑΟΚ, η ομάδα του Τσακαλώτου, έφαγε τρία μέσα στην Τούμπα από μια μικρομεσαία ομάδα της Γερμανίας. Φαντασθείτε πόσα θα φάει η ομάδα Β’ Εθνικής Τσίπρα – Καμμένου – Τσακαλώτου από τα «βουβάλια» Μέρκελ – Σόιμπλε – Λαγκάρντ

Καμιά φορά η σημειολογία είναι αξεπέραστη. Πέμπτη βράδυ ο υπουργός Οικονομικών πήγε στη Θεσσαλονίκη, για να παρακολουθήσει τον ΠΑΟΚ, την αγαπημένη του ομάδα. Τι το ήθελε; Τραγωδία. Ο ΠΑΟΚ έφαγε τρία γκολ μέσα στην «φλεγόμενη» Τούμπα από μια μεσαία ομάδα της Γερμανίας, την Σάλκε. Ευτυχώς, ο Τσακαλώτος δεν έχει τη φήμη του μεγάλου γκαντέμη (κι ας τον βάφτισε έτσι ο Τσίπρας στη Βουλή!), ώστε να κάνουν αγιασμό την άλλη φορά που θα πάει στο γήπεδο.

Ποια είναι η σημειολογία; Λίγες ώρες μετά την ποδοσφαιρική τραγωδία της Τούμπας κυκλοφορεί η πληροφορία ότι οι δύο κυρίες που κάνουν κουμάντο στο ελληνικό ζήτημα, Μέρκελ και Λαγκάρντ, τα έχουν βρει σε όλα, παρά τα περί του αντιθέτου φημολογούμενα (εδώ). Αν συμβαίνει αυτό, φαντασθείτε πόσα θα φάει η ομάδα (ούτε καν μικρομεσαία, Β’ Εθνικής) Τσίπρα-Καμμένου-Τσακαλώτου απέναντι στα «βουβάλια».

Η πιθανή συμφωνία των δύο κυριών, προκειμένου να διευκολυνθεί η μία στον προεκλογικό της αγώνα, αποδεικνύει πόσο κακό είναι να γίνει η Ελλάδα επίμαχο ζήτημα αυτού του προεκλογικού αγώνα. Οσοι πόνταραν -και ακόμα ποντάρουν- στις αντιθέσεις μεταξύ των γερμανικών κομμάτων καλύτερα να αναθεωρήσουν την τακτική τους. Αν η Μέρκελ με τον Σόιμπλε από τη μία πλευρά και ο Σουλτς με τον Γκάμπριελ από την άλλη συνεχίσουν να τσακώνονται για την Ελλάδα, εμείς τίποτα καλό δεν έχουμε να περιμένουμε. Διότι, μέσα την προεκλογική πόλωση, αυτοί που πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις, δεν θα πάρουν τις καλύτερες για εμάς. Αλλωστε, η προοπτική να αποκτήσει η Γερμανία άλλη κυβέρνηση, πιο φιλική για την Ελλάδα, είναι μακρινή. Αν ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ σκοπεύουν να περιμένουν μέχρι το φθινόπωρο, ζήτω που καήκαμε, που θα έλεγε κι ο Τσακαλώτος.

Ο ίδιος ξέρει ότι έχουμε ήδη καεί, όποια συμφωνία κι αν αποδεχθεί στο τέλος. Γι’ αυτό και ψάχνουν μανιωδώς το περιτύλιγμά της. Θα μειωθούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο, όπως ΔΕΝ είχαν υποσχεθεί, αλλά θα μειωθούν και κάποιοι συντελεστές, φορολογικοί και του ΦΠΑ. Μόνο που οι πρώτες μειώσεις θα είναι μόνιμες και αμετάκλητες, ενώ οι φορολογικοί συντελεστές ανεβοκατεβαίνουν εύκολα.

Το περιτύλιγμα, λοιπόν, που ψάχνουν είναι ήδη φθαρμένο. Δεν περνάει. Γι’ αυτό και, όταν το νέο βαρύ πακέτο θα φτάσει στη Βουλή, οι δυστυχείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα τα ψηφίσουν επικαλούμενοι την «υπερήφανη» διαπραγμάτευση.

Γι’ αυτό η ήττα που μας περιμένει είναι πολύ χειρότερη από αυτή που είδε ο Τσακαλώτος στην Τούμπα. Κι αν δεν θέλει να εξελιχθεί σε συντριβή, ας πει στον «προπονητή» Αλέξη να αλλάξει τακτική. Οσες κορώνες κι αν πετάξει δεν σώζεται. Με όσες «φανέλες των δανειστών» κι αν ντύσει τον Κυριάκο, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Διότι η δική του φανέλα, της «αντίστασης» και της «υπερήφανης» διαπραγμάτευσης, είναι πλέον καταξεσκισμένη και οι αντίπαλοι το ξέρουν.

Όπως θα ‘λεγε κι ο Βαμβακούλας, που αρέσει στον Τσίπρα, «δεν κερδάμε», σύντροφοι. Οσες φορές κι αν πάει ο Τσακαλώτος (όχι στη σουίτα της Τούμπας, αλλά) στο Eurogroup.

Λινκ της πηγής:

Ευκλείδη χάσαμε, χειρότερα από τον ΠΑΟΚ

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr