Home Greek News Grexit, Αποχώρηση του ΔΝΤ, Κούρεμα καταθέσεων, Εκλογές: ΕΔΩ τα αναλύουμε ΟΛΑ!

Grexit, Αποχώρηση του ΔΝΤ, Κούρεμα καταθέσεων, Εκλογές: ΕΔΩ τα αναλύουμε ΟΛΑ!

by _
0 comment 287 views

Εξατάζουμε εδώ για το αν το επομενο διαστημα παμε για κούρεμα καταθέσεων, αποχώρηση του ΔΝΤ, σενάριο Grexit και εκλογές μέχρι το φθινόπωρο…

-του Ιωαν. Κουντούρη | Λος Άντζελες | 19.04, 13 Φεβ. 2017 | JohnKountouris.com

α) Η πιθανότης να γίνει Grexit  –

Σε ένα άρθρο του express.co.uk με τίτλο «Leaving is NOT an option: Germany clings onto Greece in desperate bid to save Eurozone»,  δηλ., Η Εγκατάλειψη του ΕΖ δεν είναι μια επιλογή: η Γερμανία μένει προσκολλημένη με την Ελλάδα σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σώσει την Ευρωζώνη,  λέει ο αρθρογράφος πως η Γερμανία έχει κάνει μια στροφή 180 μοιρών όσον αφορά την στάση της για το σενάριο Grext. Ήτοι, μέχρι πρόσφατα, ήταν η Γερμανία που έλεγε πως η Ελλάδα θα αναγκαζόταν να εγκαταλείψει την Ευροζώνη εαν χρειαζόταν να πάρει ένα κούρεμα του χρέους της. Συγκεκριμένα, γράφει η express.co.uk:

Η ψήφος εμπιστοσύνης σηματοδοτεί μια μεταστροφή από τις πρόσφατες παρατηρήσεις του κ Σόιμπλε, στην οποία προειδοποίησε ότι ο μόνος τρόπος τα δάνεια της Ελλάδας μπορούν να αποσβεστούν είναι να εγκαταλείψει την ευρωζώνη η ίδια.

Φοβήθηκαν ξαφνικά οι Γερμανοί στην πιθανότητα η Ελλάδα να φύγει απο τουλάχιστον την ΕΖ! Γιατί άραγε?? Μήπως έχει τίποτε να κάμνει με τις επικείμενες γερμανικές εκλογές?? Προς τι ολη αυτή η «επιείκεια» του Σόιμπλε προς την Ελλάδα?? Οι Γερμανοί ξέρουν ΚΑΛΛΙΣΤΑ πως τα μνημόνια στην Ελλάδα τα έφτιαξαν ΟΧΙ με αφορμήν την τότε δήθεν «χρεοκοπημένη» χρηματοοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα —μιας και δεν υπήρχε!– αλλά επειδή χρειάζονταν ένα «πακέτο διάσωσης» οι Γαλλικές και…ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και ΕΚΕΙ πήγαν τα χρήματα απο το εκάστοτε μνημόνιο!

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως, μετά τις επαφές του κ Κυριάκου Μητσητάκη με τον κ Σόιμπλε, ξαφνικά, έχει μια «αλλαγή καρδιάς» ο Γερμανός υπ. Οικονομικών! Χμμμ.  Διαβάζουμε απο το ίδιο άρθο:

Ο υπουργός Οικονομικών κ Σόιμπλε είπε στον Έλληνα ηγέτη της αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι θέλει να κρατήσει την ευρωζώνη μαζί, με την Ελλάδα ως μέρος της.

Ίσως ο Γερμανοί θεωρούν τον κ Μητσοτάκη ως πιο κατάλληλο απο τον Τσίπρα για την ηγεσία της χώρας?? Ίσως αυτό έχει τίποτε να κάμνει με την υπόθεση…SIEMENS?? Εκεί πάει το μυαλό μου…

Αλλά νομίζω πως ο μεγαλύτερος δείκτης προς ένα Grexit είναι ο ίδιος ο Ελληνικός λαός που τους τελαυταίους μήνες κρύβει τα λεφτά του κάτω απο στρώμα σαν παρα ποτέ. Σύμφωνα με το crashonline.gr:

Μείωση των τραπεζικών καταθέσεων παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο, αναχαιτίζοντας πρώτη φορά, έπειτα από αρκετούς μήνες, την ανοδική τάση που είχε καταγραφεί το 2016…

Όπως καταγράφει σε ρεπορτάζ η «Καθημερινή», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τις τράπεζες στα τέλη Ιανουαρίου και τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου, έχει χαθεί το ένα τέταρτο περίπου της αύξησης που υπήρξε το 2016 και οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών καταγράφουν μείωση κατά 1 δισ. ευρώ περίπου

Να σημειωθεί ότι στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 4,3 δισ. ευρώ σε σχέση με τα τέλη του 2015 και διαμορφώθηκαν στα 121,4 δισ. ευρώ.

β) Αποχώρηση του ΔΝΤ  –

Τώρα, μιας και η Γερμανία θέλει ξαφνικά να κρατήσει την Ελλάδα στην ΕΖ, διαβάζουμε τώρα απο το Reuters πως το ΔΝΤ λέει στην Ελλαδα ότι, σε αυτήν φάση, δεν θα υπάρχουν για σας «ειδικές συμφωνίες» που να σας ευνοούν μιας και έχει ήδη πάρει τρία πακέτα διάσωσης. Μα…κατ’εμε, έχει ήδη φύγει το ΔΝΤ απο το Ελληνικό πρόγραμμα, μιας και δεν έχει πάρει λεφτά η Ελλάδα απο το Ταμείο εδώ και 3 χρόνια! Το μόνο που μας κάνουν τώρα είναι…ΦΑΣΑΡΙΕΣ! Διαβάστε ΠΟΛΥ ΠΡΟΕΣΚΤΙΚΑ το άρθρο μου με τίτλο «ΟΛΑ όσα ΠΡΕΠΕΙ να μάθετε για τη δόλια ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ των ΡΟΤΣΙΛΝΤ, το ΔΝΤ, που στίβει όλη την Ελλάδα και όχι μόνο!» (πατήστε εδώ) και εκεί θα μάθετε ΟΛΗ την ΑΛΗΘΕΙΑ για αυτήν την…ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΕΙΡΕΙΑ ΤΩΝ…ΡΟΤΣΙΛΝΤ που συνεργάζεται λαθραία μαζί με το ΥΠ.ΟΙΚ των ΗΠΑ!

Αλλά για να καταλάβετε πόσο ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ και ΑΠΑΤΗΛΟ είναι το ΔΝΤ, διαβάζουμε απο το σημερινό άρθρο του Reuters τα εξής:

Το ΔΝΤ δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στην τρέχουσα διάσωσης στην Ελλάδα, και λέει ότι δεν θα μετέχει μέχρι να έχει τις διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να βγει από το φαύλο κύκλο του χρέους της.

Η αλήθεια για όλα αυτά ειναι ΑΛΛΙΩΣ! Σε ένα άρθρο του Ιωάν. Παπαζήση αναφέρεται σε ένα άρθρο της εφημερίδος “The Telepgraph” με τίτλο «Η Daily Telegraph: «Το ΔΝΤ έσωσε τις τράπεζες καταστρέφοντας την Ελλάδα»», διαβάζουμε τα εξής εκπλητικά:

«Το προπατορικό αμάρτημα του ΔΝΤ στην Ελλάδα ήταν ότι άφησε τον Ντομινίκ Στρος-Καν να επιβληθεί στον οργανισμό για να σώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ όταν ξέσπασε η κρίση, καταδικάζοντας σε καταστροφή την Ελλάδα. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκεται σε δεινή θέση. Η κατάσταση έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο στην Ελλάδα, όπου η ίδια η αξιοπιστία και η μελλοντική επιβίωση του ΔΝΤ διακυβεύονται. Οι Έλληνες κατηγορούν το ΔΝΤ ότι συμφώνησε σε ένα καθεστώς επιβεβλημένης λιτότητας από την ΟΝΕ, το οποίο παραβιάζει τον ίδιο τον κανονισμό του ΔΝΤ και βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με την πενταετή ανάλυση του εξαιρετικού ερευνητικού του τμήματος και του επικεφαλής οικονομολόγου του Ολιβέ Μπλανσάρ...Ο άνθρωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα, Πόουλ Τόμσεν, έχει πιέσει για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας με ένα ύποπτο πάθος, το οποίο σοκάρει ακόμη και τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι -συγκριτικά- ηταν ηπιοι. Αυτό θα ήταν (κατά κάποιον τρόπο) δικαιολογημένο αν ήταν διαθέσιμη η άλλη πλευρά της συνηθισμένης διαπραγμάτευσης του ΔΝΤ: απομείωση του χρέους και υποτίμηση. Ετσι συνήθως λειτουργούν τα προγράμματα του ΔΝΤ: επιβάλλουν αυστηρές μεταρρυθμίσεις, αλλά ταυτόχρονα ξεχνούν το χρέος και αποκαθιστούν τις καταρρακωμένες χώρες στην εξωτερική βιωσιμότητα. Είναι μία πολύ επιτυχημένη συνταγή…,Το προπατορικό αμάρτημα του ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι ότι επέτρεψε στον αστό, Παριζιάνο Ντομινίκ Στρος-Καν να επιβληθεί στον οργανισμό για να στηρίξει την νομισματική ένωση της Ευρώπης και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα όταν ξέσπασε η κρίση το 2010».

«Η αποστολή του ΔΝΤ είναι να σώζει τις χώρες. ‘Οχι τα νομίσματα ή τις τράπεζες και στα σίγουρα δεν θα πρέπει να κάνει βρωμοδουλειές για μία πλούσια νομισματική ένωση, η οποία είναι απολύτως ικανή να τα βγάλει μόνη της πέρα με τις υποθέσεις της αλλά αρνείται να το πράξει για πολιτικούς λόγους.Ωστόσο, διαρροές από τις συναντήσεις του ΔΝΤ αποκάλυψαν ότι όλα τα μέλη των αναδυόμενων οικονομιών (και η Ελβετία) ήταν αντίθετα με τους όρους του πρώτου δανείου βοήθειας προς την Ελλάδα. Διαμαρτυρήθηκαν ότι σχεδιάστηκε (το πακέτο) για να σώσει το ευρώ και όχι την Ελλάδα.Το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι προσεκτικό. Εχει γίνει η επιτομή της κακοδιοίκησης»

Σύμφωνα με το real.gr σχετικά με την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα που έχει τρία χρόνια να γίνει:

Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) και διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες. Ήταν η πρώτη συνεδρίαση Εκτελεστικού Συμβουλίου για την Ελλάδα από τον Μάιο του 2013.

Κατά αξιωματούχο του ΔΝΤ το κλίμα ήταν «εποικοδομητικό» και όλοι οι Εκτελεστικοί Διευθυντές τοποθετήθηκαν για τα πορίσματα των δύο εκθέσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν τέθηκε προς συζήτηση το θέμα της επιστροφής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα και δεν σχολιάστηκαν οι επικριτικές επιστολές Τσακαλώτου – Στουρνάρα σχετικά με τις προβλέψεις του επιτελείου Τόμσεν για την ελληνική οικονομία που παρουσίασε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη δήλωση του Γερούν Ντάϊσελμπλουμ, εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ απο την Ελλάδα, θα το ακολουθεί η ίδια η …ΟΛΛΑΝΔΙΑ!

Μην ξενάμε και τις αναφορές πως η κυβέρνηση Τράμπ συμβουλεύται πλέον απο το επιτελείο του Πολ Τόμπσεν για πλήρη απόσυρση του ΔΝΤ απο την Ελλάδα! Το σενάριο εκτιλλίσεται ως εξής: Κ. Τράμπ, δεν αξίζει πλέον τη βοήθειά μας η φτωχή και ελεινή Ελλάδα. Οπότε καλό θα ήταν να φύγει μια και καλή το Ταμείο απο το ελληνικό πρόγραμμα και πείτε τους και μας ξεπληρώσουν οι Ελληνες τα 18 δις ευρώ που τους δώσαμε! (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Αφού ο μεγαλύτερος μέτοχος του Ταμείου είναι οι ίδιες οι ΗΠΑ, να προσέχετε τις εντος των ημερών/εβδομάδων δηλώσεις του ΥΠ.ΟΙΚ. των ΗΠΑ –που είναι η πραγματικά δύναμη πίσω απο τη ΔΝΤ (πατήστε εδώ)- να δούμε τι θα γίνει τελικά την συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

γ) Κούρεμα καταθέσεων-

Επιστρέφουμε στο ίδιο άρθρο του crashonline.gr που αναφέραμε παραπάνω γιατί το σενάριο προς ένα Grexit είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σενάριο να γίνει τελικά ένα…ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ, για ευνόητους λόγους βέβαια:

Η αιτία είναι η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος λόγω της παράτασης της αβεβαιότητας σε σχέση με τη δεύτερη αξιολόγηση, αλλά και η επαναφορά από στελέχη της κυβέρνησης της συζήτησης περί δραχμής, που υπονομεύει την εμπιστοσύνη των καταθετών. Η ανησυχία των καταθετών συνδέεται ευθέως και με τον φόβο ενός bail in εάν οι τράπεζες δεν καταφέρουν να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια και χρειαστεί να ανακεφαλαιοποιηθούν εκ νέου· η δημιουργία τέτοιου κλίματος απειλεί τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Σε άρθρο του Makeleio.gr στην 1η Φεβ. φέτος με τίλτο «Ραγδαίες Οικονομικές Εξελίξεις! ΚΟΥΡΕΜΑ καταθέσεων και ΕΥΡΩΔΡΑΧΜΗ» διαβάζουμε:

Την Ευρωδραχμή.

Το ΔΝΤ βρίσκεται ήδη εκτός προγράμματος μετά και την ομολογία Τσακαλώτου ότι η Ελλάδα δεν έκανε το 70% όλων όσων όφειλε να κάνει.Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης πρόσφατης επιστολής Τσακαλώτου θα αποδειχθεί εξίσου επιβλαβές με τις πρωτοβουλίες του ΓΑΠ το 2009 και το 2010 ο οποίος μάς έβαλε στο μνημόνιο.

Αυτή η παραδοχή έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες το άλλοθι στους επιτελείς του Τραμπ να ζητήσουν από το ΔΝΤ να παραμείνει εκτός προγράμματος. Αυτό αυτόματα σημαίνει και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ….

Μόνο που αυτή τη στιγμή στο Λευκό Οίκο βρίσκεται ο Τραμπ και το ΔΝΤ δεν έχει περιθώρια να χορέψει στους ρυθμούς της ελληνικής κυβέρνησης. Αρχισε ήδη η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο της χώρας από το ευρώ με προσωπική ευθύνη του μοιραίου Τσακαλώτου αλλά και του Τσίπρα εάν όλα αυτά έγιναν κατόπιν οδηγιών του. Επίσης όπως γράφουμε σε προηγούμενες αναρτήσεις σας, το κούρεμα των καταθέσεων βρίσκεται προ των πυλών.

Στο μεταξύ για το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αποτελεί προυπόθεση η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα τόσο με χρήματα όσο και με τεχνογνωσία. Αυτό πλέον δεν υφήσταται και ήδη κουδουνίζουν οι Ευρωδραχμές και το κούρεμα των καταθέσεων με ιστορική ευθυνη του Τσακαλώτου ο οποίος θα ψάχνει ελικόπτερο όταν οι ουρές του πλήθους θα λεηλατούν τα σούπερ μάρκετ αλά Βενεζουέλα!

Τώρα, όπως ανέφερα παραπάνω, Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε έχουν μαλακώσει την στάση τους απέναντι στην Ελλάδα ως προς την πιθανότητα να γίνει ένα Grexit, αλλά ΔΕΝ έχουν συνεννοθεί ακόμη με το ΔΝΤ σχετικά με την προυπόθεσή τους η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα να αποτελείται τόσο με χρήματα όσο και με τεχνογνωσία. ΑΥΤΟ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ!  ΜΗΝ ΞΕΝΑΝΤΕ ΤΙΣ ΗΔΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΝΤ, ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ.  ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΣΥΒΙΒΑΣΟΥΝ ΟΛ’ΑΥΤΕΣ?? ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ!

Σε άρθρο του σάιτ “Liberal” με τίτλο «Συζητούν πλέον ανοικτά κούρεμα καταθέσεων και δραχμή» με ημερομηνία 14 Νοεμ. του 2016, διαβάζουμε τα εξής:

Η τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σημαίνει ότι θα κουρευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εταιρειών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που εξακολουθούν να κατέχουν περισσότερα από 100.000 ευρώ. Για τους άλλους βλέπουμε. Δραχμή σημαίνει 70% αυτόματη μείωση των μισθών και των συντάξεων. Ποιος είπε ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας;…

Παρ’όλα αυτά, οφείλω να μας είπω ότι η ανθελληνική κυβέρνησις ΤΣΙΠΡΑΝΕΛ, εν συνεργασία με τους «αγαπημένους» μας εταίρους –ΤΡΟΙΚΑ δηλ.!- έχουν ακόμη μερικά…ΚΟΛΠΑΚΙΑ εν τω γίγνεσθαι. Σε άρθο μου με τίτλο «Μπορούν να μας πάρουν τα λεφτά ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ!» γράφω τα εξής στις 25 Απριλ. του 2016:

Και παρά το γεγονός ότι η οδηγία BRRD (The EU Bank Recovery and Resolution Directive, Η Οδηγία για την Ανάκαμψη και την Εξυγίανση των Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) για τις bail in διαδικασίες κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης των τραπεζών ετέθη εν ισχύι από 1/1/2016, εντούτοις αυτό δεν σημαίνει και άμεση εφαρμογή της στις ελληνικές τράπεζες• και ήδη πλησιάζουμε τα τέλη Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ bail in σχετικά με τις καταθέσεις των απλών Ελλήνων πολιτών· αυτό το θέμα είναι ΑΚΟΜΗ επι τάπητος! Διαβάστε τώρα προσεκτικά ένα απόσπασμα απο το ίδιο πάλι άρθρο του Capital.gr για να καταλάβετε πλήρως τι παίζετε εδώ εις βάρος ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συναινέσει της ανθελληνικής κυβερνήσεως Τσίπρα-Καμμένου: «Όπως εξηγούν, υπό την προϋπόθεση ανωνυμίας, στελέχη των αρμόδιων νομικών υπηρεσιών της Κομισιόν, το νομικό πλαίσιο της oδηγίας δίνει σαφείς δυνατότητες μη εφαρμογής σε ειδικές περιπτώσεις, πολύ περισσότερο, δε, όταν υπάρχει ομόφωνη διακρατική συμφωνία, όπως αυτή του τρίτου Mνημονίου, που προβλέπει 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτό, όμως, ισχύει με την προϋπόθεση ότι το τρίτο Mνημόνιο θα είναι σε ισχύ και τα σχετικά κεφάλαια θα παραμένουν διαθέσιμα.»

Τα ανωτέρω τα επιβεβαίωσε [1] ΟΛΑ σε εμας ο κ. Ντομπρόβσκις το περασμένο Οκτ. του 2015 λέγοντας, ότι, αν δεν ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση έως τα τέλη του 2015, τότε θα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο bail-in! Τώρα είμαστε Απρίλιο εν έτει 2016· τα πράγματα έχουν παραταθεί λίγο. Αλλά όπως και να έχει η κατάστασις στην Ελλάδα, και όπως μπορούμε να καταλάβουμε όλοι απο το ως άνω τέτταρο (4) σημείο, ακόμη και να πάρουμε τα 25 δις για τις τράπεζες, το νομικό πλαίσιο της oδηγίας για την ανακεφαλαιοποίηση δίνει σαφείς δυνατότητες μη εφαρμογής σε ειδικές περιπτώσεις με την προϋπόθεση ότι το τρίτο Mνημόνιο θα είχε ήδη τεθεί σε ισχύ και τα σχετικά κεφάλαια θα είχαν παραμείνει διαθέσιμα. ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ, ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΟΤΙ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΙΣΧΥ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΑΝΑΦΕΦΑΛΑΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! Αυτές είναι πληροφορίες [2] που «άντλησε» το σάιτ Capital.gr απο ανώνυμα στελέχη των αρμόδιων νομικών υπηρεσιών της Κομισιόν!

Αυτό ήταν ΠΕΡΣΙ και ΤΙΠΟΤΕ απο τότε…ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ!!! ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝ ΕΤΕΙ 2017 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ!!!

δ) Εκλογές στην Ελλάδα μέχρι το φθινόπωρο –

Σύμφωνα με άρθρο του σάιτ “Liberal” με τίτλο «Economist: Οι τρεις λόγοι που «δείχνουν» εκλογές στην Ελλάδα», διαβάζουμε τους εξής τρείς λόγους για τους οποίους μπορεί να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα μέχρι το Φθινόπωρο:

Πιο συγκεκριιμένα, ο Economist αναφέρει ως πρώτο λόγο την αδυναμία της κυβέρνησης να περάσει τα μέτρα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Στο άρθρο αναφέρεται ως «σχεδόν αδύνατο», καθώς υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις από τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί, ενώ και η κοινωνία βρίσκεται στα όριά της.

Ο δεύτερος λόγος αναφέρεται στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες δέχονται μεγάλες πολιτικές πιέσεις, ενόψει και των εκλογών που έρχονται, ώστε να δοθεί ένα τέρμα στη βοήθεια προς την Ελλάδα. Μεγάλο ποσοστό πολιτών στην Ευρώπη, θεωρούν ότι κακώς δίδεται οικονομική ενίσχυση στην Αθήνα και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει πρωτίστως να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, ώστε να επανεκκινηθεί η οικονομία της μέσω αυτών και όχι μέσω χρημάτων που προέρχονται από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Τρίτος λόγος και ιδιαιτέρως σημαντικός, είναι η μακροχρόνια διαφωνία μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ευρωπαίων. Το ΔΝΤ εξακολουθεί να επιμένει ότι η συμφωνία για την Ελλάδα δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα, καθώς το χρέος της χώρας είναι μη βιώσιμο. Η Ευρώπη δεν το αποδέχεται αυτό, καθώς σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να προχωρήσει σε γενναίο haircut, μία διαδικασία η οποία είναι απίθανο να γίνει αποδεκτή από τα κοινοβούλια και τους λαούς της Γηραιάς Αλβιόνας. Ως εκ τούτου, ιδιαίτερα στο τρίτο αυτό σκέλος, υπάρχει το απόλυτο αδιέξοδο.

ΕΑΝ αρχίσουν να εντείνονται οι φήμες για εκλογές στην Ελλάδα, να είστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι πίσω απο αυτές θα είναι ο ίδιος ο…ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ! Διαβάστε το άρθρο μας με τίτλο «ΒΟΜΒΑ! Χειραγωγούν τις εκλογές στην Ευρώπη οι ΜΚΟ του…ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ!!!». Ο Σόρος είναι ήδη πίσω απο τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ…οπότε…ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!

Τέλος, διαβάστε το άρθρο μου με τίτλο «Eξέχουσα ομάδα συμβούλων απο Λονδίνο: Δεύτερη χώρα μετά τη Βρετανία να εγκαταλείψει την ΕΖ το ’17 η…ΕΛΛΑΔΑ!» (πατήστε εδώ) και εκεί θα καταλάβετε τι έχουν «στα σκαρια» για την Ελλάδα οι ελιτιστές που τραβάνε το νήματα της εξουσίας!

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr